Ολυμπιακός: Τι θα συμβεί εάν ο Μαντί βρεθεί στον δρόμο της επιστροφής στα πλάνα της ομάδας και όχι της μεταγραφής

Ολυμπιακός: Τι θα συμβεί εάν ο Μαντί βρεθεί στον δρόμο της επιστροφής στα πλάνα της ομάδας και όχι της μεταγραφής

Ολυμπιακός: Τι θα συμβεί εάν ο Μαντί βρεθεί στον δρόμο της επιστροφής στα πλάνα της ομάδας και όχι της μεταγραφής

bet365

Ο Μαντί Καμαρά παραμένει ένα σημαντικό περιουσιακό και ποδοσφαιρικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό που εάν φύγει από τη λογική της μεταγραφής μπορεί να κάνει διαφορά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Μαντί Καμαρά είναι μόνο 26 ετών. Μόνο. Το επισημαίνουμε διότι έχουμε να κάνουμε με έναν χαφ που έχει κοντά στα 200 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Για την ακρίβεια έχει κάνει 181 ματς με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων με 19 γκολ και 13 ασίστ. Εάν δούμε το ρόστερ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια δύσκολα θα βρούμε μέσους με τέτοια νούμερα. Και βέβαια έχουμε να κάνουμε και με έναν παίκτη που προήλθε από την Αζαξιό (πριν πιάσει Λιμάνι).

Ο Μαντί στα χέρια του Μαρτίνς εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο οκταροδεκάρι που έκανε τα... πάντα στον αγωνιστικό χώρο αλλά όταν ήρθε η αγωνιστική κάθοδος ήταν για καλά... κάθοδος. Η πτώση αγωνιστικά (το ντεφορμάρισμά του) ήταν τέτοια που άπαντες βρέθηκαν να αναρωτιούνται πως ήρθε τέτοια αλλαγή. Η περσινή του παρουσία στη Ρόμα φάνηκε πως του έβγαλε κάποιες τάσεις ή μία διάθεση μεταγραφής / παραμονής στην Ιταλία.

Ότι ενδεχομένως θα ήθελε να μείνει εκεί. Ή φέρεται να του έβαλε τέτοιες ιδέες αυτή η χρονιά του στη Serie A κάτω από τις οδηγίες του Μουρίνιο.

Ο Μαντί εάν μείνει οριστικά στον Ολυμπιακό θα κάνει διαφορά

Πάντα οι όποιες σκέψεις μεταγραφής ενός παίκτη μπορεί να του 'χαλάσουν' το μυαλό. Να μην τον αφήσουν να ηρεμήσει ή να αφοσιωθεί κάπου. Και αυτό ισχύει για σχεδόν όλους τους παίκτες.

Για τον Μαντί Καμαρά πάντως τα πράγματα θα είναι απλά εάν βρεθεί για τα καλά στον δρόμο της φουλ αγωνιστικής επιστροφής στον Ολυμπιακό. Εάν ξαναβρεθεί στα βασικά πλάνα της ομάδας. Ένας Μαντί σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση δεν θα είναι απλά υποψήφιος για βασικός. Μπορεί κάλλιστα να αλλάξει τα δεδομένα ως προς το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού.

Μπορεί να παίξει από τη θέση του εξαριού έως και δεκάρι. Στον Ολυμπιακό τον είχαμε δει μέχρι και... εξτρέμ! Είναι ένας χαφ με τη δυνατότητα / ικανότητα να κάνει για τα καλά τη διαφορά. Ένας δυναμικός μέσος που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Από την άλλη είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός εάν μπει στη διαδικασία πώλησης του παίκτη δεν θα το κάνει για 4 και 5 εκατ. ευρώ. Και εδώ έρχεται το καίριο ερώτημα.

Δεν είναι προτιμότερο να αξιοποιηθεί ένας τέτοιος ποιοτικός χαφ από τη στιγμή που οι προτάσεις που υπάρχουν δεν είναι τόσο υψηλές; Η απάντηση δείχνει και είναι προφανής. Μάλιστα η πορεία και το μέλλον του Μαντί είναι πιθανό να καθορίσουν και τι θα γίνει με τις επόμενες κινήσεις για τον άξονα των Πειραιωτών.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.