Η μεταγραφή του Ολυμπιακού που πείραξε πολύ και η εξέλιξη για τον αριστερό μπακ…

Η μεταγραφή του Ολυμπιακού που πείραξε πολύ και η εξέλιξη για τον αριστερό μπακ…

Η μεταγραφή του Ολυμπιακού που πείραξε πολύ και η εξέλιξη για τον αριστερό μπακ…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta πολλά και διάφορα για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Από τα «πράσινα» και «κίτρινα» σχόλια που διαβάζουμε όλες αυτές τις ημέρες, κατανοούμε με ευκολία ότι η μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου στον Ολυμπιακό έχει πειράξει πολύ. Πολλούς. Και αν όλα πάνε καλά, θα πειράξει πιο πολύ. Και περισσότερους.

Πιθανότατα θα χρειαστεί λίγη υπομονή, καθώς το παιδί έχει να παίξει ποδόσφαιρο σε επίσημο επίπεδο κάπου έξι μήνες, αλλά θα τα βρει τα πατήματα του. Και τότε, με το πλεονέκτημα ότι στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κεντρικός μέσος με τα δικά του χαρακτηριστικά (πολλά τρεξίματα με την μπάλα κλπ), μπορεί να γίνει πολύτιμη μονάδα. Μπορεί δε οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν τρεις παίκτες στη θέση του Νο 8, αλλά ο Μαντί ψάχνεται για μεταγραφή, ο Χουάνγκ κάποια στιγμή είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα φέρει πρόταση, ο δε Μπουχαλάκης δεν είναι εδώ και ένα και πλέον χρόνο όσο ισχυρός υποψήφιος για την ενδεκάδα ήταν. Και ξέχωρα από αυτά, είναι στο πλάνο του Μαρτίνεθ να παίξει και με δύο οκτάρια.

Από εκεί και πέρα, είναι λογικό που πειράχτηκαν πολλοί με τη μεταγραφή του Αλεξανδρόπουλου-για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα δικό του παιδί, μία μεγάλη προσδοκία…και για την ΑΕΚ ήταν ένας στόχος, με στοιχεία (ένταση, ενέργεια) κεντρικού χαφ που ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού της…

Ο Αλεξανδρόπουλος

Απορώ δε που λέγεται ότι ο παίκτης αυτός δεν άρεσε στον Γιοβάνοβιτς. Με τον Γιοβάνοβιτς ο Αλεξανδρόπουλος έπαιξε 35 παιχνίδια (τα 19 βασικός) στα 20 χρόνια του, τη σεζόν 2021-22. Από δε αυτά τα 19 παιχνίδια ως βασικός, τα δύο ήταν με τον Ολυμπιακό, το ένα με την ΑΕΚ και τα τρία με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν (2022-23), πριν πωληθεί στην Σπόρτινγκ, ο Γιοβάνοβιτς τον είχε βασικό στο 1-1 με την Σλάβια Πράγας.

Παρεμπιπτόντως, ο Δώνης τον είχε βάλει βασικό τον Αλεξανδρόπουλο για πρώτη φορά στο τέλος της σεζόν 2019-20, σε τρία στη σειρά ντέρμπι με Ολυμπιακό (0-0), ΠΑΟΚ (0-0), ΑΕΚ (1-3), δηλαδή ο νεαρός άσος είχε κάνει ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό! Με τον δε Μπόλονι είχε παίξει τη σεζόν 2020-21 σε 29 παιχνίδια, εκ των οποίων βασικός στα 23. Κοινώς, όλοι οι προπονητές του Παναθηναϊκού τον εμπιστεύθηκαν παρά το νεαρό της ηλικίας του. Και κάπως έτσι έκανε κι εφτά παιχνίδια με την Εθνική Ανδρών.

Όταν θα αρχίσει να παίζει ο Αλεξανδρόπουλος στον Ολυμπιακό, θα πειράξει πολλούς και περισσότερο.

Άσχετο: Η προσφορά του Ολυμπιακού στη Λας Πάλμας για τον Καρντόνα είναι ακριβώς 2,1 εκ. Ευρώ. Η συμφωνία των δύο συλλόγων στο οικονομικό είναι πολύ κοντά, οι δε Ράγιο κι Οσασούνα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν προχώρησαν σε κατάθεση επίσης πρότασης κι ο παίκτης είναι σύμφωνος για τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους», στους οποίους άλλωστε θα έχει συμβόλαιο πολλαπλάσιο απ΄ αυτό με την ισπανική ομάδα, με την οποία εξάλλου δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του, που λήγει το 2024.

Μόνη περίπτωση να μη γίνει η μεταγραφή του Ισπανού, που αναδείχθηκε καλύτερος αριστερός μπακ την περασμένη σεζόν στη Β΄ κατηγορία της Ισπανίας; Ο Κορδόν έχει μία λύση αριστερού μπακ, που τη θεωρεί ακόμη καλύτερη και θα προσπαθήσει σήμερα η, το αργότερο αύριο να την ενεργοποιήσει. Για να δούμε λοιπόν, αν υπογράψει ο Καρντόνα η, ο άλλος...

Παρεμπιπτόντως, δεν είναι στη λίστα του Ολυμπιακού ο Αργεντίνος εξτρέμ Λεονάρντο Σουάρες της μεξικάνικης Αμέρικα. Ο Κορδόν τον ξέρει καλά, αφού αυτός τον είχε αγοράσει όταν ήταν στη Βιγιαρεάλ, τον παρακολουθεί έκτοτε και γνωρίζει ότι δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε.

Η φωτογραφία της ημέρας: Ποια είναι η συμφωνία του Ολυμπιακού με την Σπαρτάκ Μόσχας για τη μεταγραφή του Ρέαμπτσιουκ; Έξι εκ. Ευρώ γκαραντί, μισό εκ. Ευρώ αν ο Όλεγκ παίξει στο 60% των αγώνων της Σπαρτάκ και ένα εκ. Ευρώ αν η ομάδα της Μόσχας πάρει πρωτάθλημα στην τριετία στην οποία θα έχει μαζί της συμβόλαιο ο Μολδαβός διεθνής αριστερός μπακ.

Ο Όλεγκ

Κατά τα άλλα, στην 25μελή λίστα στην ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με την Γκενκ, λογικά θα μπουν ο Ελ Καάμπι και μία ακόμη μεταγραφή, και θα βγουν δύο εκ των Αγκιμπού, Μπαγκαλιάνη, Μαυρουδή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.