Κηφισιά: Σταχτοπούτα με... όνειρα

Κηφισιά: Σταχτοπούτα με... όνειρα

Βασίλης Μπαλατσός
Κηφισιά

bet365

Η Κηφισιά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και για πολλούς αποτελεί ο «γρίφος» του νέου πρωταθλήματος.

Η προηγούμενη σεζόν είναι η σπουδαιότερη στην ιστορία της Κηφισιάς. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη...

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων στις 11 Ιουνίου αντιμετώπισε την Καλαμάτα στο γεμάτο Ζηρίνειο και ήθελε απλά να μην χάσει για να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Στο 85' ο Αρναρέλης άνοιξε το σκορ για τη Μαύρη Θύελλα και πήγε να χαλάσει τη φιέστα, όμως ο Βαφέας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88' ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε την ομάδα του για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

H Σταχτοπούτα της Stoiximan Superleague είναι ο 70ός σύλλογος που συμμετέχει στη διοργάνωση από την σύσταση της Α' Εθνικής Κατηγορίας, τη σεζόν 1959-60. Επί ημερών της διοίκησης του Χρήστου Πρίτσα έχει τρεις ανόδους σε τέσσερα χρόνια. Το 2019 από την Α' ΕΠΣΑ ανέβηκε στην Γ' Εθνική, το 2021 έπαιξε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο, ως ομάδα της Superleague 2 και δύο χρόνια αργότερα πήρε το εισιτήριο για την πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας.

Το μότο της, όπως αποτυπώνεται και στον ύμνο της, είναι «Πάμε πιο ψηλά». Αυτό έγινε στην πράξη και τώρα το μεγάλο στοίχημα για αυτή τη νέα ομάδα είναι να συνεχίσει τις υπερβάσεις και στην Stoiximan Superleague.

ΣΤΟΧΟΣ

Η Κηφισιά «αναρριχήθηκε» αυτά τα χρόνια από τα γήπεδα του τοπικού πρωταθλήματος της Αθήνας έως τα «σαλόνια» της πρώτης κατηγορίας. Πλέον το όνειρο όλων στην ομάδα είναι η καθιέρωση της στη Superleague. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός ιδιαίτερα ανταγωνιστικού και δυσκολοκατάβλητου συνόλου, όπως προφανώς και η εξασφάλιση της παραμονής και ιδανικά να αποφύγει να «μπλέξει» σε κάποιο... θρίλερ υποβιβασμού.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η Κηφισιά μετά την επίτευξη της ανόδου ήταν αποφασισμένη να πορευτεί στην πρώτη της σεζόν στην πρώτη κατηγορία με έναν έμπειρο προπονητή. Ο εκλεκτός της διοίκησης ήταν ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο 50χρονος τεχνικός την προηγούμενη διετία ήταν στον πάγκο του Παναιτωλικού. Κοουτσάρισε σε 72 αγώνες με απολογισμό 21 νίκες, 17 ισοπαλίες και 34 ήττες. Είναι πρώτος προπονητής εδώ και μια δεκαετία, από το 2013 όταν και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό. Έκτοτε έχει προπονήσει Ρόντα, Κορτράικ, Ομόνοια και Ατρόμητο.

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε την απαιτητική αποστολή να χτίσει μια ομάδα επιπέδου Superleague από την αρχή και αυτό όπως είναι λογικό θέλει πολλή και καλή δουλειά. Η Κηφισιά έκανε δύο στάδια προετοιμασίας εκτός της βάσης της, σε Πτολεμαΐδα και Ολλανδία, με το πρόγραμμα της να περιλαμβάνει πολλές διπλές προπονήσεις. Μέχρι στιγμής ο Αρτινός κόουτς έχει δουλέψει κατά βάση στο 4-2-3-1.

Αναστασίου - Κηφισιά

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΥΣ

Η Κηφισιά προσέθεσε στο ρόστερ της για τη νέα σεζόν παίκτες με εμπειρία στην Superleague. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο 34χρονος μέχρι πρότινος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Όγκμουντουρ Κρίστινσον, ο 33χρονος Σωτήρης Νίνης που αποχώρησε ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός «μπαρουτοκαπνισμένος» στόπερ επέστρεψε στα... μέρη μας πέντε χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό. Έχει την ποιότητα, την εμπειρία και την προσωπικότητα για να ηγηθεί στην αμυντική γραμμή.

Από εκεί και πέρα από τους «νεοφερμένους» άξιοι προσοχής είναι ο Σέρβος σέντερ φορ Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ο οποίος άφησε καλά δείγματα γραφής στον Βόλο και ο 25χρονος Νιγηριανός χαφ Τζακ Ιπαλίμπο, που προέρχεται από «γεμάτες» σεζόν στη Νορβηγία. Από τις «παλιοσειρές» ξεχωρίζουν ο 22χρονος επιθετικός Ανδρέας Τεττέι και ο 24χρονος χαφ Πάνος Πρίτσας, οι οποίοι θα κάνουν ντεμπούτο σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Η Κηφισιά είναι από τις πλέον... δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων έκλεισε τελευταίος τη «θέση» του στη Stoiximan Super League 2023/24 και συνεπώς έπρεπε να κάνει σαρωτικές αλλαγές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από το ρόστερ της ανόδου αποχώρησαν 15 ποδοσφαιριστές και ισάριθμοι έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής. Μάλιστα οι 13 εξ αυτών ήταν και στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία. Οι νεοφώτιστοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους, καθώς αναμένεται σύντομα να κλείσει ένας ακόμα εξτρέμ, ο οποίος θα αγωνίζεται κυρίως από τα αριστερά.

ΗΡΘΑΝ: Εμάνουελ Σάκιτς (Α - Ιωνικός), Λούκα Τσάπαν (Α - Χόνβεντ), Γιάννης Μασούρας (Α - Λέγκνιτσα), Γιάννης Νικοπολίδης (T - Λαμία), Θοδωρής Αντωνόπουλος (Τ - Πανιώνιος), Φαμπιάν Αντούνες (Μ - Ιωνικός), Όγκνιεν Οζέγκοβιτς (Ε - Βόλος), Σωτήρης Νίνης (Μ- ΠΑΣ Γιάννινα), Όγκμουντουρ Κρίστινσον (Τ - Ολυμπιακός), Αλμπέρτο Μποτία (Α - Αλ Ουέχντα), Αλέξανδρος Παρράς (Α - Δ. ΑΕΚ), Τζακ Ιπαλίμπο (Μ - Στρόμσγκοντσετ), Παύλος Παντελίδης (Ε - Θύελλα Ραφήνας), Λούμορ Αγκμπενιένου (Α - Μάλαγα), Ματέους Κρισιούμα (Ε - Δ. Φαρούλ Κονστάντα)

ΕΦΥΓΑΝ: Στέλιος Ποζατζίδης (A), Μιχάλης Αγριμάκης (T), Μιχάλης Κουϊρκουκίδης (E), Κυριάκος Μαζουλουξής (A), Μανώλης Καλλέργης (E), Γιάννης Σωτηράκος (A), Μεντί Ταλάλ (M), Γκαέλ Ντιμπόνγκ (M), Ευθύμης Παυλάκης (T), Τζόζεφ Να (A), Λεωνίδας Ποζατζίδης (A), Κώστας Παναγιώτου (A), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (E), Νταμιάν Γκίνι (M), Ντίλαν Σέις (E).

Κηφισιά

ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Κηφισιά έδωσε το πρώτο της φιλικό στην Πτολεμαΐδα όπου ηττήθηκε με 1-0 από τον Εθνικό Άχνας της Α' Κατηγορίας της Κύπρου, σε ένα παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα. Τα δυνατά «τεστ» ήταν στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Burgh-Haamstede και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου παρά τα «βαριά» πόδια από τις διπλές προπονήσεις και το γεγονός πως πρόκειται για σύνολο υπό διαμόρφωση πήρε... καλούς βαθμούς.

Σε δύο ματς, με την Ουτρέχτη και την Γκόου Αχέντ Ιγκλς της Eredivisie η Κηφισιά έμεινε πίσω στο σκορ όμως και στα δύο βρήκε απάντηση και δεν ηττήθηκε. Με την ομάδα του σκόρερ Τάσου Δουβίκα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 και με τους Αετούς, ενώ έχανε με 2-0 εν τέλει «επέστρεψε» και ισοφάρισε σε 2-2.

Ανάμεσα από τα δύο ματς με τις ολλανδικές ομάδες η Σταχτοπούτα νίκησε με 2-0 την Φρανκ Μποράν της δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου. Στα τρία φιλικά στο Burgh-Haamstede ο Τεττέι σκόραρε τρεις φορές και από μία ο Οζέγκοβιτς και ο Ιπαλίμπο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Δεδομένα η Κηφισιά είναι το «ερωτηματικό» του νέου πρωταθλήματος. Μια ομάδα που δημιούργησε ο Γιάννης Αναστασίου σχεδόν από το «μηδέν». Με βάση τα φιλικά αλλά και τη δουλειά που έγινε στην προετοιμασία αναμένεται να δούμε ένα σύνολο που δεν θα το βάζει κάτω εύκολα και θα κάνει «ζημιές». Προσωπική εκτίμηση είναι πως η Cinderella θα σωθεί πιο εύκολα από το αναμενόμενο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα