Γιατί ο Ολυμπιακός φουλάρει για να αποκτήσει και τον Πιερότι

Γιατί ο Ολυμπιακός φουλάρει για να αποκτήσει και τον Πιερότι

Γιατί ο Ολυμπιακός φουλάρει για να αποκτήσει και τον Πιερότι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τις τελευταίες εξελίξεις με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Είναι απολύτως ακριβής η πληροφορία περί Ολυμπιακού και Σαντιάγκο Πιερότι. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα όχι απλά ενδιαφέρονται, αλλά φουλάρουν για την απόκτηση του 22χρονου κυνηγού της Κολόν της Σάντα Φε.

Η μεταγραφή δεν είναι δεδομένη, λόγω της εμπλοκής της Μπολόνια και της Τορίνο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει πολύ το θέμα, πολύ απλά γιατί του αρέσει πολύ αυτός ο γρήγορος, δυναμικός, αλλά και με καλή τεχνική επιθετικός. Ο Πιερότι είναι βασικός στις δύο τελευταίες σεζόν στην Κολόν, έχοντας προλάβει να παίξει και στο Κόπα Λιμπερταδόρες (ένα ματς βασικός και τα άλλα αλλαγή), πριν η ομάδα του κυλήσει στη μετριότητα στο πρωτάθλημα που τέλειωσε τον περασμένο μήνα, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση.

Ο Πιερότι έκανε την αγωνιστική του έκρηξη μέσα στο 2023, όταν ο νέος προπονητής της Κολόν, ο Νέστορ Γκοροζίτο, άρχισε να τον χρησιμοποιεί περισσότερο σε θέση δεύτερου σέντερ φορ παρά στα πλάγια της επίθεσης. Τα τρία γκολ που έχει βάλει στη σεζόν, σε 28 συμμετοχές, δεν είναι πολλά, όμως στην κατάσταση που ήταν η ομάδα του μάλλον δεν βοηθούσε τους κυνηγούς (έξι γκολ ο πρώτος σκόρερ).

Στον Ολυμπιακό εκτίμησαν ότι ο υψηλόσωμος Πιερότι είναι ένας κυνηγός που μπουκάρει με ταχύτητα και δύναμη στις αντίπαλες περιοχές, ντριμπλάρει και σεντράρει καλά και κυνηγάει το γκολ είτε κάνοντας καλές κινήσεις για να βγει στην πλάτη της άμυνας, είτε φεύγοντας μπροστά και σουτάροντας δυνατά. Είναι ένα ζήτημα τα τελειώματα του, καθώς θέλουν βελτίωση, γιατί αδικεί τον εαυτό του. Έχει πολύ δυνατό δεξί πόδι, αλλά δεν το αξιοποιεί όσο θα έπρεπε. Είχε και δύο δοκάρια, έχασε και μερικές σπουδαίες ευκαιρίες και γενικά του λείπει μία καλύτερη ψυχραιμία στο τελικό σουτ.

Ομαδικός παίκτης, που του αρέσει πολύ να φεύγει στο χώρο, μπορεί να βοηθήσει και σε ρόλο δεύτερου κυνηγού, αλλά και σε ρόλο καθαρού εξτρέμ, κυρίως από δεξιά, έχοντας και το καλό ότι γυρίζει να μαρκάρει και να βοηθήσει την άμυνα. Δεν πιάνει θέση ξένου και η τιμή του είναι γύρω στα 2,5 με 3 εκ. Ευρώ, αν και στο ξεκίνημα της διαπραγμάτευσης η Κολόν έχει ζητήσει τη ρήτρα εξαγοράς του, δηλαδή 4 εκ. Ευρώ.

Πώς ταιριάζει η λύση Πιερότι στο πλάνο του Μαρτίνεθ, με τη δυνατότητα του να παίζει και έξω δεξιά και δεύτερο φορ; Ας σκεφθούμε ότι ο Ισπανός προπονητής σε όλα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού έχει παίξει 4-4-2. Στη θεωρία που κάνει στους παίκτες, στον πίνακα ο σχηματισμός είναι ξεκάθαρος, όχι 4-2-3-1, αλλά 4-4-2, με τον ένα φορ ελάχιστα πιο πίσω από τον άλλο και τους δύο πλάγιους χαφ λίγο πιο μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ. Το 10άρι όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, στο πλάνο του προπονητή είναι ο δεύτερος κυνηγός.

Εν συνεχεία, πρέπει να προσέξουμε ότι ο Μαρτίνεθ δεύτερο φορ δεν έχει βάλει κανέναν από τους δύο που όλοι περιμέναμε να βάζει, δηλαδή τον Φορτούνη η, τον Μπιέλ-τον Έλληνα διεθνή τον προτιμάει να τον ξεκινάει από τα αριστερά και τον Ισπανό να τον ξεκινάει από δεξιά. Γιατί; Πολύ απλά γιατί θέλει ο δεύτερος κυνηγός να είναι παίκτης που πιέζει πολύ την αντίπαλη άμυνα, να ξεκινάει αυτός το έντονο πρέσινγκ της ομάδας από μπροστά.

Μασούρας

Αρχικά ο Ισπανός προπονητής επέλεγε τον Καρβάλιο, που κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ για πρώτη φορά την Πέμπτη με την Τσουκάριτσκι έβαλε σε αυτή τη θέση τον Μασούρα, που είναι ακόμη καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, κλέβει πολλές μπάλες, έχει καλές επιστροφές κλπ. Ας θυμηθούμε ότι στα δύο παιχνίδια με την Γκενκ είχε βάλει αλλαγή τον Αλεξανδρόπουλο, έναν καθαρόαιμο μεντρικό-αμυντικό μέσο, ακριβώς σε θέση δεύτερου κυνηγού, κάτι σαν 10άρι! Γιατί ζητούσε από αυτόν πίεση ψηλά.

Προφανώς, ο Πιερότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να το κάνει αυτό το πράγμα, οπότε μπαίνει κι αυτή η παράμετρος στην εξίσωση, η δυνατότητα δηλαδή να παίζει τόσο σε θέση εξτρέμ, όσο και σε θέση δεύτερου επιθετικού. Παρεμπιπτόντως, ο νεαρός Αργεντίνος στη φετινή σεζόν έπαιξε κάμποσες φορές δίδυμο στην επίθεση της Κολόν με τον Παραγουάνο Μπενίτεθ, έναν σέντερ φορ που είχε περάσει για μία σεζόν από τον Ολυμπιακό, στην πρώτη θητεία του Μίτσελ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Να διευκρινίσω ότι ο πιθανός ερχομός του Πιερότι δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα σταματήσει εκεί την ενίσχυση του επιθετικά. Δεν αλλάζει η απόφαση για απόκτηση δύο «έτοιμων» παικτών, εξτρέμ και σέντερ φορ.

Μπιέλ

Τώρα, ως συνέχεια, των όσων κατέγραψα πριν για την επιλογή του Μαρτίνεθ να μην βάζει σε ρόλο δεύτερου κυνηγού-δεκαριού έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Φορτούνη και του Μπιέλ, προκύπτει και το ερώτημα για τη θέση την οποία έχει ο προπονητής για τον Σκάρπα, που είναι κι αυτός μεσοεπιθετικός-πλέι μέικερ με παρόμοιο στιλ.

Την περασμένη Κυριακή με τον Πανσερραϊκό, όταν τον πέρασε αλλαγή στο ημίχρονο αρχικά τον πέρασε έξω αριστερά, αλλά γρήγορα τον έβαλε στον άξονα σε ρόλο Νο 8, μόνο που το παιχνίδι εκείνο ήταν ειδικών συνθηκών, καθώς ο αντίπαλος του Ολυμπιακού έπαιζε σε όλο το 90λεπτο με παίκτη λιγότερο-παρεμπιπτόντως με την χθεσινή ισοπαλία στη Φιλαδέλφεια, αποδείχθηκε γιατί και στο Καραϊσκάκη η ομάδα των Σερρών ήταν πάρα πολύ σκληρό καρύδι παρά την αποβολή από τα αποδυτήρια.

Την Πέμπτη με την Τσουκάριτσκι ο Μαρτίνεθ άλλαξε θέση στον Σκάρπα, όταν τον πέρασε στο 60και για 30 λεπτά σε ρόλο μεσοκυνηγού πίσω από τον φορ. Με τον Βραζιλιάνο να μην έδειχνε τόσο άνετος, νομίζω, σε αυτό το ρόλο, όσο άνετος είχε δείξει σαν οργανωτής, από τη θέση Νο 8. Βεβαίως, είναι και νωρίς ακόμη, καθότι μιλάμε για παίκτη που βρίσκεται στο Ρέντη 10 ημέρες. Και μου φαίνεται ότι κι ο προπονητής μέσα από τους αγώνες σιγά σιγά θα βγάλει πιο σαφή άποψη για το που μπορεί να παίξει καλύτερα ο καθένας. Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι ο Σκάρπα βγάζει καλή χημεία με τον Φορτούνη. Μπαλαδόροι και οι δύο, της μιλάνε της μπάλας και είναι κάποιες στιγμές που είναι λες και βρίσκονται με κλειστά μάτια, παρότι έχουν παίξει μαζί δύο 30λεπτα.

Σκάρπα

Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον να δούμε πού θα βάζει τον Σκάρπα ο Μαρτίνεθ, καθώς στην Βραζιλία ο έμπειρος αριστεροπόδαρος έπαιζε είτε ως πλέι μέικερ στον άξονα, είτε ως έξω δεξιά συγκλίνοντας με το ανάποδο πόδι, είτε, λιγότερο, ως 8άρι.

Άσχετο: Δυσκολεύει η μεταγραφή του Λούκας Μπογέ για τον Ολυμπιακό. Η Έλτσε βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Γρανάδα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον Αργεντίνο επιθετικό, για τον οποίο η ομάδα του ζητάει 8+2 εκ. Ευρώ για να τον πουλήσει η, 6 εκ. Ευρώ για το 80% των δικαιωμάτων του.

Η φωτογραφία της ημέρας: Δεν πρέπει να το πάρουμε τοις μετρητοίς, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης και άλλου στόπερ από τον Ολυμπιακό! Παρά την παρουσία των Ρέτσου, Φρέιρε, Ντόη, Πορόζο, Μπα, Σισέ. Απ΄ ότι έχει γίνει αντιληπτό, οι δύο Σενεγαλέζοι, που πιάνουν και θέσεις ξένων, δεν υπολογίζονται. Τον δε Ντόη ο Μαρτίνεθ τον έχει υπόψιν του και για αμυντικό μέσο, σε θέση Ιμπόρα. Ο δε Πορόζο μην ξεχνάμε ότι είναι δανεικός με οψιόν ζόρικη για το 50% των δικαιωμάτων του και με προϋπόθεση να έχει η Μάντσεστερ Σίτι το άλλο 50%. Άρα, έχει μία λογική να προστεθεί κι άλλος ένας τέταρτος στόπερ, εάν φυσικά βρεθεί και εάν οι συγκυρίες με τις προσθαφαιρέσεις το επιτρέψουν.

Κάπως έτσι προέκυψε από το Μπουένος Άιρες σήμερα η πληροφορία περί αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον αριστεροπόδαρο Γκαστόν Φερνάντες της Σαν Λορέντσο και η πρόταση των 4 εκ. δολαρίων που απορρίφθηκε, με την ομάδα του 25χρονου άσου να τον κοστολογεί αρκετά, έως πολύ, περισσότερο. Εάν όντως επιβεβαιωθεί το σχετικό σενάριο, στον Ολυμπιακό θέλουν ανταγωνισμό για τη θέση του αριστερού στόπερ, δηλαδή του Φρέιρε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν παράπονα από τον παίκτη, το αντίθετο είναι ευχαριστημένοι-πάντως, κι αυτός δανεικός για μία σεζόν έχει έρθει.

Φρέιρε

Πώς προέκυψε το άλλο όνομα χθες, ο Βραζιλιάνος Ντενίλσον, οκτάρι και εξάρι της βραζιλιάνης Κουαίμπα; Κατ΄ αρχάς η πληροφορία και εδώ δεν έχει επιβεβαιωθεί-σε αντίθεση με την περίπτωση του Πιερότι που ισχύει 100%. Αυτό που ισχύει είναι ότι στον Ολυμπιακό ψάχνονται για έναν κεντρικό μέσο, ιδίως στην περίπτωση κατά την οποία τελικά έρθει μεγάλη προσφορά και φύγει ο Μαντί Καμαρά.

Με πηγές από το ρεπορτάζ της Λιόν να επιμένουν ότι ο Αφρικάνος άσος είναι στη λίστα της Λιόν, αλλά και με άλλους τρεις παίκτες, τον Γκόντο Ροντρίγκες της Μπέτις (πρώτος στόχος), τον Κρούνιτς της Μίλαν και τον Μεντί της Ανζέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.