ΕΠΟ: Οι διαφωνίες της διοίκησης της ΕΠΟ με τον Μπένετ και το πρακτικό σκέλος για το ενδεχόμενο ενός νέου αρχιδιαιτητή

Ο Μπένετ

bet365

Η επίσημη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ αποτελεί την περίτρανη επιβεβαίωση της δυσαρέσκειας του ίδιου και της διοίκησης στο πρόσωπο του Μπένετ, ωστόσο υπάρχει κόστος σε περίπτωση που τεθεί θέμα αντικατάστασής του.

Δεν είναι δα κάτι κρυφό πως ο Μπένετ έχει διαλέξει έναν δικό του και διαφορετικό δρόμο φέτος. Με μία επιλογή του Άγγλου αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ / ΕΠΟ να ορίζει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες διαιτητές και αυτό να γίνεται και σε επίπεδο ντέρμπι.

Οι ομάδες όμως διαφωνούν. Και έχουμε να κάνουμε φυσικά με το Big-4 που ζητά ξένους διαιτητές και δη Elite για τους μεταξύ τους αγώνες. Η ΕΠΟ εδώ και μέρες είναι ξεκάθαρη στο ότι έχει πάρει το νέο ΟΚ από την UEFA και την ανάλογη στήριξη για να έχει Elite διαιτητές στα ντέρμπι.

Άρα ο... αδύναμος κρίκος αυτής της αλυσίδας γίνεται ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, που μπαίνει και στο στόχαστρο των ομάδων με τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ και τα όσα έχουμε αναφέρει ξανά ο Μπένετ δεν έλαβε καμία νέα επιστολή τις προηγούμενες ημέρες από τη διοίκηση της ΕΠΟ ή την UEFA επί του ζητήματος των Elite ή ξένων διαιτητών. Έτσι θεώρησε πως δεν θα ήταν καλυμμένος σε οποιαδήποτε κίνηση και διάλεξε να ορίσει Έλληνα διαιτητή στο ένα εκ των δύο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η πρακτική του δεν άλλαξε ούτε ως προς το επερχόμενο ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ που επέφερε και την ανακοίνωση / δήλωση από μεριάς του προέδρου της ΕΠΟ. Ο Μπένετ είναι καιρό τώρα δυσαρεστημένος με τη στάση της Ομοσπονδίας και το πώς τον αντιμετωπίζει σε θέματα που άπτονται της ευθύνης του. Άλλωστε η Κεντρική Επιτροπή Δαιτησίας ως προς το κανονιστικό της πλαίσιο λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις άλλων ή τρίτων.

Τώρα σε σχέση με τις επόμενες εξελίξεις και με αφορμή τη μεγάλη πια δυσαρέσκεια διοίκησης - Μπαλτάκου με Μπένετ αλλά και τις διαφωνίες τους. Εφόσον αποφασιστεί να προκύψει νέος αρχιδιαιτητής - κάτι που αποκτά όλο και περισσότερους πόντους - μέσα από τις διαδικασίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν θα είναι κάτι απλό. Πρώτον θα πρέπει να συμφωνήσει ο Μπένετ στη λύση του συμβολαίου του. Και 2ον όποιος αρχιδιαιτητής βρεθεί το κόστος θα βαρύνει την ΕΠΟ και τις ομάδες. Άρα κόστος και για να λυθεί το συμβόλαιο του Μπένετ και έξτρα κόστος για έναν νέο αρχιδιαιτητή. Ήδη πάντως ο ΠΑΟΚ έχει άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Μπένετ ενώ και οι άλλοι μεγάλοι μόνο ευχαριστημένοι δεν είναι.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα