Ολυμπιακός: Ο φορτσάτος Ορτέγα και ο Ποντένσε των 2 γκολ σε 3 τελικές σε 66 λεπτά!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο φορτσάτος Ορτέγα και ο Ποντένσε των 2 γκολ σε 3 τελικές σε 66 λεπτά!

bet365

Ο Ολυμπακός έκανε το πέρασμά του από μία έδρα που φέτος δεν τον δυσκόλεψε και είδε τον Αργεντίνο αριστερό μπακ να... ξεψαρώνει ποδοσφαιρικά και έναν φοβερό και τρομερό Ποντένσε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ως αντίπαλος στα Ιωάννινα γενικότερα είναι ένα σύνολο που βάζει... δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση που μπορεί να βρίσκεται ή το ρόστερ που έχει.

Όχι όμως αυτή τη φορά. Όχι σε αυτόν τον αγώνα. Και σίγουρα όχι με αυτόν τον Ποντένσε και αυτόν τον Ορτέγα! Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά έκανε ένα καλό πρώτο μέρος και πήγε περισσότερο σε επίπεδο διαχείρισης στην επανάληψη κάτι που φάνηκε και από τις αλλαγές του Μαρτίνεθ και γενικά τις κινήσεις του.

Ο Ολυμπιακός που δεν επηρεάστηκε από την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω της παρουσίας πανό των οπαδών του ΠΑΣ που έπρεπε να κατέβει αλλά τελικώς καλύφθηκε κατά ένα μέρος (και που στο β' μέρος πάντως εμφανίστηκε ξανά όλο το πανό). Δεν επηρεάστηκε από την όποια πίεση πήγε να του βάλει ο ΠΑΣ, σκόραρε νωρίς, πήρε από το 23' ένα... μαξιλαράκι ασφαλείας και είχε ξανά την ευκαιρία να αναδείξει αρκετούς πρωταγωνιστές. Γενικά δεν... χάλασε το μυαλό του και η συγκέντρωσή του και ήξερε ακριβώς το τι ήθελε να κάνει σε αυτόν τον αγώνα και έχοντας μετά το παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη στη Σερβία.

Ο Ποντένσε

Τι άλλο να κάνει ο Superman του Ολυμπιακού;

Ο Ντάνιελ Ποντένσε είχε διευκρινίσει από την πρώτη στιγμή που γύρισε στον Ολυμπιακό πως ήρθε εδώ (για άλλη μία φορά στην καριέρα του) για να προσφέρει και παρότι έχει ακόμα... δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και ο ίδιος, έχει ήδη κάνει σχεδόν τα... πάντα! Ο Superman του Ολυμπιακού παρουσιάζει μία αγωνιστική του έκδοση που και αρέσει και κάνει τη διαφορά.

Μετά από 5 μόλις αγώνες στον Ολυμπιακό έχει 3 γκολ, 1 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι. Έχει κρίνει ντέρμπι (με την ΑΕΚ), έχει καθορίσει την εξέλιξη σημαντικού ματς (με τον Άρη), έχει συμβάλλει στη νίκη επί της Κηφισιάς και με τον ΠΑΣ είχε 2 γκολ σε 3 τελικές σε 66 λεπτά. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει πια;

Ο Ορτέγα πηγαίνει να βγει ο επόμενος... Εσε!

Ο 24χρονος αριστερός μπακ ήρθε πιο αργά σε σχέση με άλλες μεταγραφές και άρα ενσωματώθηκε και πιο μετά. Ωστόσο ήδη αρχίζει να μπαίνει στο ποδοσφαιρικό κλίμα του Ολυμπιακού. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας ο Φρανσίσκο Ορτέγα έδειξε αλλά και ήταν φορτσάτος αγωνιστικά.

Εκτός από τη συνδρομή του στη μία εκ των 2 φάσεων των γκολ του Ποντένσε είχε γενικά πραγματικά καλή παρουσία: τακτικά, ανασταλτικά και συνολικά στο πώς βοήθησε δημιουργικά και επιθετικά.

Μετά από 6 συμμετοχές έχει ήδη 2 ασίστ και αρχίσει να παίρνει για τα καλά τα πάνω του. Όσο περισσότερο βελτιώνεται τόσο θα προορίζεται στο να βγει ένας νέος... Εσε, δηλαδή μία ακόμα τοπ προσθήκη από την Αργεντινή για τον Ολυμπιακό.

Υ.Γ. Δεν τον αναφέραμε παραπάνω αλλά ήταν πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι. Ο Μαντί Καμαρά ήταν ο καλύτερος χαφ της ομάδας του Μαρτίνεθ στα Ιωάννινα, προσθέτοντας μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Υ.Γ. 2 Τον Ροντινέι απολαμβάνεις να τον βλέπεις να παίζει. Είναι η απόλυτη χαρά του παιχνιδιού. Του ίδιου του ποδοσφαίρου. Δείτε μόνο ξανά το πώς πανηγυρίστηκε από τους συμπαίκτες του το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Ένα γκολ από τον κορυφαίο - πιθανώς και με διαφορά - δεξιό μπακ του Πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.