Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι δύο εκδοχές για το ντέρμπι μετά τη δημοσιοποίηση του Φύλλου Αγώνα

Ο Ιταλός διαιτητής

bet365

Ο Ιταλός διαιτητής, Φάμπιο Μαρέσκα, στο Φύλλο Αγώνα ουσιαστικά μεταφέρει τις βασικές ευθύνες για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στον γιατρό του ντέρμπι. Τι μπορεί να συμβεί με βάση τα όσα έγραψε.

Το Φύλλο Αγώνα του ντέρμπι που θα μπορούσε να δώσει λίγο παραπάνω... φως στο θέμα της υπαιτιότητας το έκανε αλλά μέχρις ενός σημείου, αφήνοντας και κάποια ερωτηματικά. Και αυτό διότι ο Μαρέσκα, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ως συμπέρασμα, δεν μπορούσε να περιμένει άλλον τον γιατρό του αγώνα, τον οποίο πίεζαν οι 2 ομάδες να αλλάξει άποψη. Πρακτικά δηλαδή τη βασική... υπαιτιότητα τη ρίχνει στον γιατρό του ντέρμπι, του οποίου τις δηλώσεις διαβάσατε νωρίτερα στο Gazzetta.

Πιο πάνω γίνεται και η μνεία στον τραυματισμό του Χουάνκαρ και στα όσα ακολούθησαν. Σε αυτήν την περίπτωση οι εκδοχές για το ντέρμπι θα είναι δύο: Να έχουμε επανορισμό και να συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη ή να προκύψει διακοπή και ενώ θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προσκομίσει στα αρμόδια όργανα τις εξετάσεις του Χουάνκαρ και από εκεί και πέρα είναι στην κρίση τους (στην κρίση των αρμοδίων οργάνων το πώς θα τις χειριστούν).

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι δύο δρόμοι του ντέρμπι

Μεταξύ άλλων το άρθρο 21 του ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) προβλέπει ότι αγώνας που δεν έληξε χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων επανορίζεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και συνεχίζεται για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τον χρόνο της διακοπής (π.χ. αριθμός τερμάτων, αριθμός ποδοσφαιριστών κ.λπ.). Από εκεί και πέρα το ίδιο άρθρο (21) έχει και τις ποινές που προβλέπονται για τη διακοπή ενός αγώνα.

Συμπληρωματικά πάνω σε αυτό το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα (εδάφιο 2 και υποπαράγραφος β) αναφέρει πως εάν από τη ρίψη αντικειμένων (τα οποία κατά την κοινή πείρα ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη), υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο υπάρχει η πρόβλεψη για χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές. Όλα αυτά βέβαια θα τα αποφασίσουν τα αθλητικά δικαστήρια. Βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι την Τετάρτη θα έχουν βγει οι κλήσεις και την Παρασκευή μπορεί να υπάρξει εκδίκαση.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα