Ολυμπιακός: Ο περιορισμός με τον αριθμό των ξένων, το δίλημμα και η πιθανότητα να τεθεί off ο Ορτέγα (vids)

Ολυμπιακός: Ο περιορισμός με τον αριθμό των ξένων, το δίλημμα και η πιθανότητα να τεθεί off ο Ορτέγα (vids)

Ο Ορτέγα

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό παικτών που δεν έχουν κοινοτικά διαβατήρια και αυτό παίζει τον ρόλο του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Κυριακή στο Φάληρο.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο. Ένα ντέρμπι όπου ο Μαρτίνεθ έχει κυρίως δύο επιλογές για τη διάταξη της ομάδας του Ολυμπιακού: το 4-4-1-1 και το 4-3-3.

Υπάρχει όμως και άλλη μία παράμετρος. Ένα σημαντικό στοιχείο που αφορά στον αριθμό των ξένων. Σε αυτή τη φάση υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που μπορεί να επηρεαστούν και να τεθούν εκτός λόγω του περιορισμού των 5 ξένων.

Εάν δούμε τα δεδομένα δεν μπορεί να τεθεί off ο Εσε και ούτε ο Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός βέβαια θα μπορούσε να βγει από το βασικό αγωνιστικό πλάνο για να χριστεί βασικός ο Γιόβετιτς, που έτσι και αλλιώς είχε τις πιθανότητές του για αυτό. Ουσιαστικά πάντως το βάρος δείχνει να πηγαίνει στην άμυνα και μεταξύ ενός εκ των Ορτέγα - Πορόζο. Για τον Αργεντίνο υπάρχει η εκδοχή να ξεκινήσει στη θέση του ο Κίνι αλλά επειδή είναι ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα θεματάκι από τη στιγμή που ο Ισπανός είναι κανονικά δεξιός μπακ παρότι παίζει και στην ανάποδή του πλευρά.

Ο δε Πορόζο έχει ένα σερί πολύ καλών εμφανίσεων. Υπάρχει όμως μετά και το δύσκολο ματς με τη Γουέστ Χαμ στην Αγγλία για την 4η αγωνιστική του Europa League. Άρα είναι ορθάνοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί να τεθεί εκτός των πλάνων ένας εκ των Πορόζο - Ορτέγα καθώς υπάρχει γενικότερα μία σειρά σημαντικών αγώνων.

Η απόφαση φυσικά δεν θα είναι εύκολη. Διαφαίνεται πάντως πώς ένα ιδιαίτερα πιθανό σενάριο είναι να μείνει εκτός τελικώς ο Ορτέγα. Ίσως και το πιο πιθανό σε αυτή τη φάση. Θυμίζουμε πως εκτός από τον Εσε βασικός λογίζεται και ο Μαντί Καμαρά που επίσης δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο ενώ και ο Ελ Καμπί επίσης δεν έχει τέτοιο διαβατήριο.

Επίσης υπενθυμίζεται πώς ο Μαντί Καμαρά θα χάσει λόγω καρτών τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Άρα εκεί ο Μαρτίνεθ θα χρειαστεί έναν άλλον χαφ για το κέντρο του. Όπως ανάγκη θα προκύψει και για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό όπου θα λείπει ελέω καρτών ο Ρέτσος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα