Ολυμπιακός: Οι Αλεξανδρόπουλος και Μασούρας μπορεί να αποδειχθούν ρυθμιστές της 11άδας με ΠΑΟΚ (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Αλεξανδρόπουλος

bet365

Η απόφαση για το 4-4-1-1 ή το 4-3-3 θα έχει δύο σημαντικά πρόσωπα από το ελληνικό υλικό της ομάδας του Ολυμπιακού σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός χρονικά έχει μπροστά του ένα ακόμα σημαντικό ματς. Αυτό με τον ΠΑΟΚ στο φαληρικό γήπεδο. Ένας αγώνας που μετράει πολύ για τον Ολυμπιακό το να πάρει τη νίκη.

Εάν ο Μαρτίνεθ καταλήξει στη συνήθη του αγωνιστική τακτική εντός των συνόρων θα δούμε ένα 4-4-1-1 ή ένα 4-2-3-1. Εάν δεν το κάνει όμως θα δούμε από τον Ισπανό προπονητή το 4-3-3 σε ένα σχήμα όπου εμπιστεύεται τους Εσε, Μαντί Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο.

Στη 2η αγωνιστική εκδοχή θα... θυσιαστεί αγωνιστικά ένας μεσοεπιθετικός. Αυτός μπορεί να είναι κάλλιστα ο Μασούρας από τη στιγμή που με τον Φορτούνη στο 100% και τον Ποντένσε σε τέτοια κατάσταση δεν θα υπάρχει άλλο περιθώριο.

Άρα σε σχηματισμό με ενισχυμένο κέντρο ο Αλεξανδρόπουλος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Εάν... προκριθεί το 4-4-1-1 ή το 4-2-3-1 ο Μασούρας με τον ρόλο του κοντά στον βασικό κυνηγό και τον τρόπο που αποδίδει θα είναι εκείνος ο κομβικός παίκτης. Άρα με τον τρόπο τους και τα δύο ελληνόπουλα έχουν ρόλο ρυθμιστή για την 11άδα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

Εδώ βέβαια να σημειώσουμε ότι ασχέτως της θέσης των 2 παικτών ο Μασούρας είναι πιο ψηλά στην αγωνιστική ιεραρχία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ωστόσο θα μετρήσει το πώς θα θέλει να παίξει το επιτελείο των Πειραιωτών στο ντέρμπι της Κυριακής.

Πάντως θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του 4-4-1-1 τον πρώτο λόγο έχουν για βασικοί οι Πασχαλάκης, Κίνι, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης, Μασούρας, Ποντένσε και Γιόβετιτς ή Ελ Καμπί. Σημειώνεται ξανά πώς ο Ολυμπιακός έχει και το θέμα του περιορισμού λόγω των 5 ξένων. Εάν ο Ισπανός προπονητής προτιμήσει το 4-3-3 τότε τα επικρατέστερα πρόσωπα θα είναι οι: Πασχαλάκης, Κίνι, Ροντινέι, Πορόζο, Ρέτσος, Εσε, Μαντί Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε και Γιόβετιτς ή Ελ Καμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα