Ολυμπιακός: Το χειρότερο κοουτσάρισμα και με διαφορά το πιο... ζόρικο βράδυ του Μαρτίνεθ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το χειρότερο κοουτσάρισμα και με διαφορά το πιο... ζόρικο βράδυ του Μαρτίνεθ

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται για τα καλά στο... κάδρο των ευθυνών από το βράδυ της Κυριακής, έχοντας ένα κάκιστο κοουτσάρισμα απέναντι στον ΠΑΟΚ και σε αυτό το 2-4 του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι βραδιές που όλα θα σου πάνε πρίμα. Όπως τα θες. Είναι και βραδιές που θα σου πάνε όλα στραβά, έχοντας βάλει όμως και εσύ το χεράκι σου για αυτό. Βραδιές που τίποτα δεν θα πάει καλά αλλά σε τέτοιο level και για πολύ μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει μόνο η ατυχία.

Σε αυτήν την περίσταση η βραδιά στο Φάληρο την Κυριακή είχε έναν συγκεκριμένο συνδυασμό: και όλα πήγαν λάθος αλλά και ο Μαρτίνεθ με τους παίκτες του έκαναν σοβαρά λάθη. Λάθη που οδήγησαν σε αυτό το 2-4. Σε μία από τις πραγματικά πολύ δύσκολες αγωνιστικά βραδιές για την ομάδα των Πειραιωτών, παρότι ο κόσμος στο τέλος χειροκρότησε τους παίκτες της ομάδας (οι αποδοκιμασίες ήταν μόνο με τη λήξη του αγώνα και μετά από ένα τέτοιο σκορ).

Ο Ισπανός τεχνικός απέναντι στον Λουτσέσκου νικήθηκε για τα καλά στη... μάχη των πάγκων. Λανθασμένη διαχείριση και με το αρχικό 4-3-3 με τον Αλεξανδρόπουλο να είναι εκτός παιχνιδιού και τον Ποντένσε να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος - και μάλιστα μία ευκαιρία ικανή να κρίνει σε εκείνο το σημείο ειδικά τον αγώνα - και να μην είναι σε καθόλου καλή ημέρα. Βγαίνει ένα πρώτο μέρος με το 0-1 για τον ΠΑΟΚ σε μία φάση που ο Αλεξανδρόπουλος χάνει τη μπάλα στο κέντρο, μεσαία γραμμή και άμυνα μετά βρίσκονται να είναι αλλού για αλλού και ο Πασχαλάκης κάνει σοβαρό λάθος στο πώς αποκρούει τη μπάλα. Και έρχεται μετά το β' μέρος με αυτό το 0-4 που μοιάζει αδιανόητο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού και ας ήρθε στο τέλος αυτό το σκορ: αυτό το 2-4.

Κίνι ως αριστερός μπακ δεν... βγαίνει, όμως Σολμπάκεν ως αντί-Κίνι;

Για αυτό το παιχνίδι μπορούμε να γράφουμε και να σημειώνουμε πολλά. Είναι ένα από τα ματς που από εάν το πάρεις από τη σκοπιά του Ολυμπιακού δεν θες να το ξαναδείς. Είναι με διαφορά η χειρότερη βραδιά προπονητικά του Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό. Σε κάποια φάση έμοιαζε απλά να βάζει παίκτες στο ματς και όπως βγει η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο. Και σε ένα β' μέρος όπου ο ΠΑΟΚ έβγαζε τη μία επίθεση πίσω από την άλλη.

Όμως η αλλαγή του δεξιοπόδαρου Κίνι με τον μεσοεπιθετικό Σολμπάκεν είναι αδιανόητη στη δική μου οπτική. Δεν ξέρω. Μπορεί να φαίνομαι ακραίος έτσι όπως το αποτυπώνω γραπτώς αλλά δεν γίνεται. Απλά δεν... υπάρχει. Αλλαγή δίχως βασική αγωνιστική λογική από την οποία βγήκε το 0-3 του ΠΑΟΚ και ενώ μετά το 0-4 ο Ολυμπιακός κινδύνευσε και με άλλο τέρμα από τον αντίπαλό του. Ο Σολμπάκεν ήταν σαν να... χάθηκε στο γήπεδο. Απλά η αριστερή πλευρά έμεινε τελείως... άδεια.

Ο Σολμπάκεν καλά καλά δεν έβρισκε τη θέση του στην επίθεση το προηγούμενο διάστημα. Δεν μπορούσε να βγάλει τις ικανότητές του μεσοεπιθετικά. Πώς θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο αγώνα; ΟΚ και η επιλογή του Κίνι στα αριστερά έχει τις δυσκολίες της για έναν παίκτη που παίζει με δεξί πόδι. Που παίζει με ανάποδο πόδι. Όμως άλλο αυτό και άλλο το να βάζει ένας προπονητής παίκτη που δεν είναι καν η θέση του αυτή. Εάν δούμε και δεχθούμε πως ως επιλογή για αριστερά ο Κίνι δεν... βγαίνει, πώς θα έβγαινε η λύση του Σολμπάκεν; Στον πάγκο εξάλλου υπήρχε ο Βρουσάι για τα άκρα ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα ακόμα και ο Ντόι ως στόπερ για να βρεθεί στα άκρα της άμυνας ο Ρέτσος. Ο προπονητής βέβαια είναι αυτός που αποφασίζει και αυτός βέβαια ανέλαβε και την ευθύνη με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Ο Φορτούνης

Εάν δεν υπήρχε ο Φορτούνης που πραγματικά έπαιζε μόνος του και έβγαλε 2 γκολ στο τέλος θα έμενε αυτό το 0-4 και ίσως υπήρχε και ακόμα πιο μεγάλο σκορ. Μόνο ο Φορτούνης στάθηκε στο ύψος του και πήγε να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί στο τέλος. Βέβαια το 2-4 δεν αλλάζει τρομερά τα δεδομένα της βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Αλλάζει την έκταση του σκορ και κάπως τις εντυπώσεις αλλά μέχρι εκεί. Εάν εξαιρέσουμε τον Κώστα Φορτούνη όλοι οι υπόλοιποι της ομάδας (μαζί και προπονητής και επιτελείο) ήταν όχι απλά ντεφορμέ αλλά σε μία κάκιστη βραδιά.

Δείγμα του ότι μετά το ματς ο Μαρτίνεθ είχε μία μίνι... σύσκεψη με συνεργάτες του και όλοι ήταν... βυθισμένοι στον προβληματισμό. Και πώς να μην είναι; Και πώς να μην είναι γνωρίζοντας και τις δικές τους σημαντικές ευθύνες στο πώς κύλησε αυτή η βραδιά.

Υ.Γ. Η ήττα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Παίζει όμως ρόλο το πώς χάνεις. Και ο Ολυμπιακός αυτό το ματς το είχε χάσει σχεδόν από το ξεκίνημα του 2ου μέρους, δείχνοντας μη ικανός στο να κάνει κάτι για να αλλάξει τα πράγματα. Να χάσεις ΟΚ, αλλά να βγάλεις μία αντίδραση. Θυμίζουμε πώς ήταν το τρίτο φετινό ντέρμπι που ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Υ.Γ. 2 Η θέση του κόουτς Μαρτίνεθ μετά από ένα τέτοιο ματς γίνεται πιο δύσκολη από ποτέ. Ξεκάθαρα του βάζει μεγάλα... ζόρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει η διαχείριση της επόμενης ημέρας. Το πώς κρίνεται η εικόνα της ομάδας και το τι μπορεί να αλλάξει ενόψει της συνέχειας. Φυσικά οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού ξέρουν πιο καλά από τον καθέναν και το status της ομάδας αλλά και το τι χρειάζεται αυτή για τη συνέχεια και ενώ έχει μπροστά της παιχνίδι Ευρώπης. Ο Ισπανός πάντως αναμφίβολα βρέθηκε για τα καλά στο... κάδρο των ευθυνών ως προς τον συγκεκριμένο αγώνα. Ευθύνες που ο ίδιος ανέλαβε διευκρινίζοντας ότι η ομάδα καλείται να αλλάξει αγωνιστικά... τσιπάκι, να βρει την κατάλληλη ενέργεια και να ανακάμψει.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.