Παναθηναϊκός: Ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, γρίφος η ενδεκάδα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, γρίφος η ενδεκάδα

bet365

Ο Παναθηναϊκός αναζητά την πρώτη του σπουδαία φετινή νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Με κλειστά χαρτιά ο Γιοβάνοβιτς.

Ένα αποτέλεσμα, μια νίκη που την χρωστά στον εαυτό του και τον κόσμο του και η οποία θα του δώσει σημαντική ώθηση ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ψάχνει το βράδυ της Κυριακής ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Το Τριφύλλι προέρχεται από τρεις σερί επιτυχημένες αναμετρήσεις, έφτιαξε το κλίμα και το αθηναϊκό ντέρμπι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πατήσει ακόμη πιο σταθερά στα πόδια του και να επιβεβαιώσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την αγωνιστική πρόοδο που ζει επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το πρωί του Σαββάτου, με την αποστολή να μην επιφυλάσσει κάποια έκπληξη και να έχει ως πιο σημαντική είδηση την επιστροφή του Καρλίτος και του Ραμόν Λούντκβιστ, οι οποίοι επέστρεψαν στην διάθεση του Γιοβάνοβιτς μετά τους τραυματισμούς που είχαν στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού με τον Βόλο.

Από κει και πέρα και όσον αφορά το αρχικό σχήμα, την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Σέρβος τεχνικός, πρόκειται για έναν γρίφο. Το γεγονός πως μεσοβδόμαδα η ομάδα είχε παιχνίδι κυπέλλου, οι βασικοί εξτρέμ του προηγούμενου διαστήματος δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση (Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης) αλλά και η διαθεσιμότητα του Καρλίτος σε μια εποχή που ο Φεντερίκο Μακέντα έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά με 4 γκολ σε 3 παιχνίδια, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά από την μέση και μπροστά. Εξάλλου ο 59χρονος προπονητής δεν προβάρει ποτέ ενδεκάδα πριν τους αγώνες, ώστε άπαντες να είναι στην τσίτα και επιλέγει να δουλεύει ομαδικά σε συγκεκριμένες τακτικές επιλογές.

Ο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, ο Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Κότσιρας στο δεξί και ο Βέλεθ με τον Σάρλια στο κέντρο των μετόπισθεν φαντάζουν σίγουροι. Όπως και οι Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες στην μεσαία γραμμή, με μια θέση να παίζεται ανάμεσα σε Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλο. Στη μία θέση των εξτρέμ ο Παλάσιος έχει σημαντικό προβάδισμα μετά την εμφάνιση του κόντρα στον Βόλο, η λογική λέει πως δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα ο Μακέντα και παίζεται μια θέση στα άκρα. Ο Βιτάλ δεν είναι καλά, Χατζηγιοβάνης και Αϊτόρ διεκδικούν την φανέλα του βασικού αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και κάποιο... τρικ με την χρησιμοποίηση του Καρλίτος σε έναν ρόλο ακραίου με σαφέστατη κατεύθυνση να παίζει προς τα μέσα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα