Ολυμπιακός: Δυο ανοιχτά μέτωπα χωρίς περιθώρια λάθους

Ολυμπιακός: Δυο ανοιχτά μέτωπα χωρίς περιθώρια λάθους

Ολυμπιακός: Δυο ανοιχτά μέτωπα χωρίς περιθώρια λάθους

bet365

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν δύο χωριστά σκέλη στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της χρονιάς και δεν έχουν το περιθώριο λάθους σε κανένα από τα δύο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός μετά τα δύο παιχνίδια με την Αταλάντα δεν έχει κάτι άλλο προφανώς εκτός των συνόρων οπότε είναι αναγκασμένος να επικεντρωθεί μόνο στο πως θα πάρει το νταμπλ. Με δεδομένο αυτό το αίσθημα απογοήτευσης από το 3-0 με την Αταλάντα (κυρίως από πλευράς αγωνιστικής εικόνας και εμφάνισης) αλλά και το γεγονός πως είναι μία χρονιά όπου οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει τόσα πολλά καλά ματς ο πήχης ανεβαίνει ξανά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το περιθώριο και την άνεση να κάνει κάτι άλλο από το νταμπλ.

Να κάνει δηλαδή κάτι διαφορετικό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Το ζητούμενο είναι το νταμπλ. Εξάλλου υπάρχει και ο στόχος των 50 πρωταθλημάτων στα 100 χρόνια των Πειραιωτών (που φέτος έγιναν 97 ετών, φτάνοντας τα τόσα πολλά χρόνια ιστορίας).

Έχει ο Ολυμπιακός αυτή την υποχρέωση απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό αλλά και τον κόσμο του. Όμως δεν είναι μόνο τα play offs και ο θεσμός του Κυπέλλου που τον περιμένουν. Έχει και ένα ακόμα μέτωπο που δεν πρέπει να κάνει λάθος.

Το ρόστερ και η αξιολόγηση θα κρίνουν τη νέα χρονιά

Μέσα από τα προσεχή παιχνίδια θα κριθεί και ένα σημαντικό ποσοστό του υπάρχοντος ρόστερ. Και εδώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια και η άνεση του λάθους. Δεν υπάρχει η φράση «έλα μωρέ υπάρχει χρόνος». Η αξιολόγηση και οι αποφάσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού για το ρόστερ δεν θα κρίνουν μόνο το σήμερα αλλά θα καθορίσουν και το αύριο και τη νέα χρονιά. Και οι υποθέσεις δεν είναι και λίγες.

Θέλετε να τις δούμε; Πολύ ευχαρίστως. Τα δύο άκρα της άμυνας. Θέλει ο Ολυμπιακός να πορευθεί με Λαλά και Ρέαμπτσιουκ και του χρόνου; Επίσης οι στόπερ. Ο Παπέ Σισέ θα μείνει ή θα πουληθεί και ο Ουσεϊνού Μπα τι... ταμείο θα κάνει από αγωνιστικής πλευράς;

Πάμε στο κέντρο. Ο Μαντί Καμαρά με τέτοια εικόνα αξίζει να μείνει και του χρόνου; Ο Κούντε θα έχει άλλη τύχη; Με τον Κανέ τι θα γίνει; Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν και παίκτες σε καθεστώς αποχώρησης όπως οι δανεικοί Καρμπόβνικ και Λόπες ή και ο Ανδρούτσος. Και φυσικά το μεγάλο θέμα του Ονιεκούρου με αυτό το συμβόλαιο και την τόσο κακή χρονιά του. Ακόμα και στην επίθεση έχει διαφορά το εάν τελικώς θα μείνει ή όχι ο Ελ Αραμπί. Και για έναν Ονιεκούρου που βέβαια μετά από τον 4ο σερί αποκλεισμό του από αποστολή τα πράγματα δείχνουν δυσκολότερα από ποτέ για εκείνον.

Δεν είναι και λίγα τα ζητήματα του ρόστερ του Ολυμπιακού και πλέον θα μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια όπως πχ εάν από τα νεύρα του Καρβάλιο και την εν γένει αντίδρασή του στον αγώνα με τον Άρη χάθηκε το ματς. Το κάθε αγωνιστικό λάθος μπορεί να μετράει διπλά.

Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει αλλαγές σε όλες τις γραμμές του για τη νέα χρονιά. Και με την ανάγκη οι νέες επιλογές να είναι περισσότερο στοχευμένες και πετυχημένες από φέτος που κακά τα ψέμματα αρκετές μεταγραφές είτε δεν βγήκαν καθόλου είτε είχαν μικρή προσφορά.

Διότι στο χρονικό σημείο που φτάσαμε όλοι και όλα κρίνονται. Και εάν για κάποιους το πρόσημο είναι ήδη φουλ αρνητικό υπάρχουν αρκετοί που προλαβαίνουν να σώσουν την κατάσταση εάν παρουσιαστούν αλλιώς. Ακόμα και για τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς θα είναι διαφορετικό το εάν θα πάρει πρωτάθλημα μόνο ή εάν θα πάρει νταμπλ. Σε ένα κλείσιμο μίας σεζόν με ένα νταμπλ σίγουρα θα είναι αλλιώς τα δεδομένα και τα πράγματα για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.