Ολυμπιακός: Δεν είχε άλλα περιθώρια και ο Παπέ Σισέ τον κράτησε όρθιο

Ολυμπιακός: Δεν είχε άλλα περιθώρια και ο Παπέ Σισέ τον κράτησε όρθιο

bet365

Ο Ολυμπιακός ήξερε το τι τον περίμενε με τον Άρη και πως ήταν μονόδρομος η νίκη και για να τα καταφέρει χρειάστηκε τον εξαιρετικό Παπέ Σισέ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Άρη στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει κάπως πιο δύσκολη την κατάσταση για τους παίκτες του Μαρτίνς ενόψει της πρεμιέρας των play offs. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την άνεση να χάσει και άλλους βαθμούς όχι από τον Άρη αλλά από οποιονδήποτε αντίπαλο σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Ο Άρης έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ του 2-1 στην έδρα του ήθελε να κάνει το καλύτερο δυνατό στον αγώνα. Είτε αυτό ήταν ισοπαλία είτε ακόμα και νίκη. Και τελικά δεν επιβεβαιώθηκε ούτε η πρόβλεψη του Παπέ Σισέ στη NOVA για 2-0 του Ολυμπιακού ούτε του Λούκας Σάσα για 2-1 υπέρ του Άρη. Επιβεβαιώθηκε όμως ο Σισέ που πίστευε και ήλπιζε ότι θα σκοράρει και αυτό έγινε!

Η... μπίλια έκατσε στο κόκκινο αλλά με αυτό το οριακό 2-1 και σε έναν αγώνα όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ από τον Άρη με παρεμφερή τρόπο με τον προηγούμενο αγώνα. Με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για να σκοράρει ο Εντιαγέ. Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε ούτε αυτή τη φορά σε τόσο καλό βράδυ. Παρόλα αυτά είχε τις φάσεις για να σκοράρει και στο α' μέρος όπως με το διπλό χαμένο τετ α τετ του Ελ Αραμπί και άλλες στιγμές ξέχωρα από το χαμένο πέναλτι του Γαλλομαροκινού.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο σκόρερ Παπέ Σισέ και η ποδοσφαιρική μαγκιά του Ελ Αραμπί

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός είχε και δοκάρι με τον Εμβιλά και στη συνέχεια μεγάλη ευκαιρία για γκολ (στην ίδια ακριβώς φάση). Από τη στιγμή όπου που οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν τιμωρήθηκαν ουσιαστικά από μία αδράνεια της μεσαίας γραμμής τους και φάση στην πλάτη της άμυνάς τους από τον Άρη και τον Εντιαγέ. Ο Ολυμπιακός - όπως σωστά είπε ο Μαρτίνς μετά τον αγώνα - και δημιουργικά δεν πήγε τόσο καλά και χώρους έδωσε στον Άρη και ρίσκαρε.

Και πάλι όμως ο Παπέ Σισέ - των 6 γκολ φέτος σε 34 αγώνων - που είχε κάνει το 1-0 με κεφαλιά από κόρνερ του Καρβάλιο δήλωσε παρών για να βγει το 2-1. Πήρε το πέναλτι από τον Φαμπιάνο και έστειλε τον Ελ Αραμπί ξανά στα 11 βήματα. Ο Αφρικανός κράτησε δηλαδή όρθιο τον Ολυμπιακό. Ο έμπειρος στράικερ έδειξε εκεί στόφα μεγάλου παίκτη και ισχυρής προσωπικότητας. Όταν χάνει κάποιος ένα πέναλτι είναι βαριά τα πόδια. Παρόλα αυτά ανέλαβε την ευθύνη και χτύπησε το πέναλτι για να διαμορφώσει τη νίκη υπέρ της ομάδας του. Έβγαλε αυτή την ποδοσφαιρική μαγκιά και σκόραρε σε 2ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος.

Ο Άρης ήταν ξανά ανταγωνιστικός και κινήθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα, έχοντας από την πλευρά του παράπονα από τη διαιτησία (τα ριπλέι πάντως δείχνουν πως ο Φαμπιάνο κράτησε τον Σισέ και ότι ο Βατσλίκ δεν υπέπεσε σε παράβαση στον Αμπουμπακάρ Καμαρά). Ωστόσο στο σύνολο του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε πιο μεγάλες φάσεις. Είχε και τις μεγάλες ευκαιρίες με τον Αγκιμπού Καμαρά και τον Μαντί Καμαρά.

Η αρχή λοιπόν για τον Ολυμπιακό έγινε. Δύσκολα μεν αλλά έγινε. Όχι με την ανάλογη εικόνα αλλά έγινε. Για μένα το βασικό είναι ο Ολυμπιακός να πάρει πολλά παραπάνω πράγματα από τους παίκτες που είτε αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά είτε έρχονται από τον πάγκο.

Υ.Γ. Πολύ ωραία η εικόνα με τους οπαδούς του Άρη στο φαληρικό γήπεδο. Το ποδόσφαιρό μας έχει ανάγκη από ματς με οπαδούς και των 2 ομάδων.

Υ.Γ 2 Το κέντρο του Ολυμπιακού συνεχίζει να δείχνει βαρύ και αρκετά... φορτωμένο. Χρειάζεται νέα πρόσωπα και αλλαγές μέσα από το υπάρχον ρόστερ προφανώς εν μέσω των play offs.

Υ.Γ. 3 Τα άκρα του Ολυμπιακού κυρίως στην άμυνα δεν στάθηκαν στο ύψος τους απέναντι στον Άρη. Και ο Λαλά και ο Ρέαμπτσιουκ δεν... τράβηξαν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.