ΠΑΟΚ: Δύο κρίσιμες αποφάσεις με πολύ ρίσκο για τους «ασπρόμαυρους»

ΠΑΟΚ: Δύο κρίσιμες αποφάσεις με πολύ ρίσκο για τους «ασπρόμαυρους»

ΠΑΟΚ: Δύο κρίσιμες αποφάσεις με πολύ ρίσκο για τους «ασπρόμαυρους»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου απαριθμεί τις μεταγραφικές εκκρεμότητες που έχει ο ΠΑΟΚ και προσθέτει δύο συγκεκριμένα ζητήματα παικτών που θεωρεί ότι πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν εκφράσεις να περιγράψουν πόσο δύσκολες είναι αυτές οι ημέρες του Αυγούστου για τον ΠΑΟΚ. Μία μιζέρια και μία αναγκαστική στασιμότητα που πραγματικά δεν αντέχεται. Είναι τόσα στραβά όλα που… ούτε φιλικό δεν μπορεί να κλείσει η ομάδα!

Αφού τονίσω βέβαια ότι είμαι κατά των βιαστικών και εν θερμώ αποφάσεων όταν η κατάσταση βράζει, τότε που είναι 90% βέβαιο ότι θα κάνεις λάθος σε ό τι και αν αποφασίσεις, θέλω να αναφερθώ σε δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και σε δύο θέσεις όπου δεν πρέπει να γίνει λάθος στην απόφαση που θα ληφθεί.

Κατ αρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι βάσει ρεπορτάζ στον ΠΑΟΚ περιμένουμε:

- Την αποχώρηση-αποδέσμευση πέντε ανενεργών παικτών που είτε η ομάδα προκρίνονταν είτε τώρα που έχει αποκλειστεί, δεν έχουν θέση στο ρόστερ. Πρόκειται για: Ζαμπά (απίστευτο το ότι πήρε άδεια για μία εβδομάδα και λείπει 2 μήνες) Μουργκ, Τέιλορ, Νινούα και Λάμπρου. Είναι ξεκάθαρο ότι οι συγκεκριμένοι δεν καίγονται όσο ο ΠΑΟΚ για να βρουν ομάδα και άλλο συμβόλαιο, άρα η ευθύνη βαραίνει τους ασπρόμαυρους.

- Την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, ενός δεκαριού όπως εξακολουθούν να λένε στον Δικέφαλο.

- Την προσπάθεια να βρεθεί καλή λύση με τους Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο, οι οποίοι αν φύγουν λογικά πρέπει να αντικατασταθούν. Είναι και αυτά δύο πολύ δύσκολα θέματα.

Από εκεί και πέρα…

O ΠΑΟΚ σε αγωνιστικό και μεταγραφικό επίπεδο έκανε ένα λάθος αυτό το καλοκαίρι στο οποίο ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με το… μεθαύριο και το τι ομάδα θα έχει σε 1-2-3 χρόνια, ξεχνώντας ή υποτιμώντας το σήμερα και τις άμεσες υποχρεώσεις του. Τώρα, αυτό πρέπει να διορθωθεί γι’ αυτό και η μία προγραμματισμένη κίνηση αφορά έναν πιο ποιοτικό μεσοεπιθετικό.Μεγάλη προσοχή χρειάζεται, μην τυχόν οι αποχωρήσεις Κούρτιτς ή Ντόουγκλας, αντί να βελτιώσουν την ομάδα, την αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

Για εμένα αυτή την περίοδο που ο ΠΑΟΚ παραδέχεται ότι χρειάζεται άμεση ενίσχυση σε ποιότητα και προσωπικότητα, με παίκτες που θα έρθουν και θα στηρίξουν τους νεαρούς οι οποίοι φορτώθηκαν έξτρα βάρος από την αρχή, υπάρχουν δύο ακόμη περιπτώσεις παικτών της ομάδας και δύο συγκεκριμένες θέσεις για τις οποίες πρέπει να γίνουν διπλές και τριπλές σκέψεις ώστε να παρθούν και όσο γίνεται πιο σωστές αποφάσεις.

Τι θα κάνει λοιπόν ο ΠΑΟΚ (ειδικά) με τον Ελ Καντουρί και τον Ολιβέιρα; Τι θα κάνει (γενικά) με το 10 και το 9 της ομάδας;

Η ερώτηση για τον Ελ Καντουρί που καταλαμβάνει χώρο και χρήμα στο ρόστερ και στο μπάτζετ της ομάδας είναι: Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο Μαροκινός μπορεί να παίξει μπάλα για έναν-δύο μήνες συνεχόμενους χωρίς να βγάλει μυϊκό πρόβλημα; Ποιος είναι εκείνος που περιμένει –ακόμη- πράγματα από αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Κανείς δεν το πιστεύει πλέον, ούτε ο ίδιος ο Ελ Καντουρί. Με αυτή την έννοια γιατί να μην είναι και αυτός στην λίστα με τους πέντε ανενεργούς που πρέπει να φύγουν από την ομάδα; Και όχι μόνο αυτό… Αφού ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να προσφέρει, δεν πρέπει να αντικατασταθεί; Καλό είναι να πιστεύεις ότι ένας παίκτης… κάποτε θα προσφέρει, αλλά με αυτή την αναβλητική στάση, ο ΠΑΟΚ βγαίνει ζημιωμένος και η ποιότητα όλο και πέφτει, αφού ποτέ ο συγκεκριμένος δεν καταφέρνει να βοηθήσει. Είναι σκληρό, είναι κοστοβόρο, αλλά σε αυτή τη δύσκολη φάση χρειάζεται και πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα. Όχι άλλη αναβλητικότητα, αφού θαύματα δεν γίνονται. Ειδικά στις θέσεις που η ομάδα έπρεπε να ενισχυθεί με νούμερα, με γκολ και ασίστ, κάτι που δεν φαίνεται να πέτυχε.

Για τον Ολιβέιρα η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Ακόμη πιο δύσκολη, αλλά και ακόμη πιο σημαντική. Επιβάλλεται στον ΠΑΟΚ να πάρουν μία μεγάλη απόφαση: Ο Ολιβέιρα πάνω στον οποίο πόνταραν τόσο πολλά από πέρσι, ο πρώτος φορ της ομάδας που ο προπονητής περιμένει να στηρίξει τόσα πολλά επάνω του, μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του ή θα κινηθεί στην μετριότητα που τον βλέπουμε μετά την επιστροφή του; Ναι… Μάντης κανείς δεν μπορεί να γίνει για να κάνει τόσο δύσκολες προβλέψεις, αλλά έχει φθάσει ο ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο σημείο που πρέπει να κυριαρχήσει η αποφασιστικότητα. Ή θα προσπαθήσουν να αλλάξουν παίκτες που θα αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ή θα πάρουν το μεγάλο ρίσκο να τους περιμένουν με το φόβο να μην πάρουν τίποτα στις πιο κομβικές θέσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει 10 μεταγραφές προοπτικής και πρέπει να τις περιμένει, πρέπει να τις στηρίξει με σταθερές και φυσικά με πολλή δουλειά. Με περισσότερη ποιότητα, εμπειρία και προσωπικότητα. Γι αυτό ποντάρει στον Βιεϊρίνια, στον Ζίβκοβιτς, στον Μπίσεσβαρ, στον Ίνγκασον και σε άλλους 3-4 παίκτες. Ίσως και να μην φθάνουν, πολύ περισσότερο αν φύγουν Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο που επίσης πρέπει να αντικατασταθούν. Αν αυτή η ομάδα δεν καταφέρει να εξασφαλιστεί με σίγουρες και ποιοτικές λύσεις στο 9 και στο 10, τότε οι κίνδυνοι θα παραμείνουν και θα είναι μεγάλοι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.