Παναθηναϊκός: Γιατί ο #PΑΟ FC τρεντάρει τρελά και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες

Παναθηναϊκός: Γιατί ο #PΑΟ FC τρεντάρει τρελά και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Γιατί ο #PΑΟ FC τρεντάρει τρελά και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις απαιτήσεις που δημιουργούνται στον οργανισμό του Παναθηναϊκού, για το αυξανόμενο ενδιαφέρον φίλων και αντιπάλων και για την πιθανή αλλαγή διάταξης με τον Μπερνάρντ στην ενδεκάδα.

Επί πολλές ώρες σήμερα ο #Panathinaikos ή αν θέλετε ο #PAO FC ήταν στα κορυφαία ελληνικά trends στο Twitter. Συγκυριακό. Οταν μέσα στα πρώτα είναι το #Δεκανπενταύγουστος, το #τουρκικά και το #Χαλκιδική – πάλι καλά που δεν ήταν και το #Καλή Παναγιά - αντιλαμβάνεται κάποιος ότι από... επικαιρότητα δεν σκίζει σήμερα η ειδησεογραφία. Συγκυριακό λόγω Μπερνάρντ, Αλεξανδρόπουλου και γενικότερου... hype που λεν΄και οι γραμματιζούμενοι.

Κάτι η... ησυχία στον ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε γρήγορα και έχει πολλά κενά στο ρόστερ, κάτι το σοκ του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με τη Μακάμπι, η αλλαγή προπονητή και τα τρομερά προβλήματα στην άμυνά του, κάτι ότι η καινούρια ΑΕΚ του Αλμέιδα (που θα είναι σίγουρα καλύτερη από πέρυσι) δεν μας έχει... παρουσιαστεί ακόμα και οι φίλοι του Παναθηναϊκού την έχουν ξεκινήσει για τα καλά την κουβέντα για πρωτάθλημα!

Η ήττα (με μισή ευκαιρία) στην Πράγα αποδόθηκε εξ ημισείας σε διαιτησία – απουσίες, ο αποκλεισμός στη Λεωφόρο από τη Σλάβια αποδόθηκε εξ ημισείας σε αστοχία – έλλειψη αλλαγών και... πάμε γι' άλλα, καλύτερα και πιο μεγάλα! Αυτή είναι η «φάση» των φίλων του Παναθηναϊκού στο σημερινό στιγμιότυπο.

Τα πράσινα vibes, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ

Σαγηνευμένοι από την εικόνα της ομάδας τους στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς με τη Σλάβια, σχεδόν ερωτευμένοι από το τέλος της περυσινής σεζόν με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ευχαριστημένοι με τη μεταγραφή του Σπόραρ, ακόμα περισσότερο με του Μάγκνουσον, ανυπόμονοι για να δουν Βέρμπιτς, ευχάριστα έκπληκτοι με τον Αλαφούζο: μέχρι που έχουν αρχίσει να ψελλίζουν και θετικά σχόλια για τον μεγαλομέτοχο που λίγο έλειψε να ρίξει τον Παναθηναϊκό στη Β' Εθνική το 2017, λες και είναι αμαρτία να μιλάς (και) γι΄ αυτά ή θα τους βάλει κανένας πρόστιμο. Προσμονή για τον Μπερνάρντ, αναμονή για έναν επιπλέον χαφ, «όλοι Λεωφόρο» και... πάμε γερά: αυτά είναι τα πράσινα vibes στα μέσα Αυγούστου, κι ας έχουν περάσει 2 1/2 μήνες χωρίς μεταγραφή δημιουργικού μέσου από τον τελικό Κυπέλλου και τελευταίο ματς των Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο.

 

Είναι λογική αυτή η τάση, αυτή η προσμονή; Αυτό το ενδιαφέρον των οπαδών του Παναθηναϊκού για την ομάδα τους μετά από πολλά χρόνια, που είναι και το σημαντικότερο αν θυμηθούμε τις σεζόν 2018-2021; Βεβαίως! Και προκύπτει ως συνισταμένη πολλών παραγόντων: προπονητής, μεταγραφές, καταπληκτικό φινάλε περυσινής περιόδου με πολλές νίκες σε ντέρμπι και κούπα στον τελικό Κυπέλλου, ποδοσφαιρική ταυτότητα, συσπείρωση. Και, ναι, ασφαλώς τα πρώτα – και ίσως βιαστικά ενόψει της συνέχειας αλλά αναμφισβήτητα έως τώρα – συμπεράσματα για την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι όλο αυτό το trend για τον Παναθηναϊκό είναι... καλό ή επιζήμιο, παροδικό και εν τέλει επιδερμικό για το Τριφύλλι; Μια... μόδα, ένα αποτύπωμα της στιγμής; Οχι. Τουλάχιστον όσο κάθεται ο Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, όχι. Αυτό, ωστόσο, δεν συνεπάγεται ότι η ομάδα και συνολικά ο οργανισμός θα μπορέσει να το σηκώσει αυτό το έξτρα βάρος. Δημιουργεί απαιτήσεις αυτό το... excitement των οπαδών και είναι πολύ αμφίβολο αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Ιβάν είναι συνηθισμένος στον πρωταθλητισμό λόγω ΑΠΟΕΛ, στην ομάδα όμως ελάχιστοι είναι οι παίκτες που έχουν πανηγυρίσει τέτοιο τρόπαιο στην καριέρα τους. Σε κάθε περίπτωση ξεκινά η πιο ενδιαφέρουσα σεζόν της τελευταίας εξαετίας για τον Παναθηναϊκό, κι αυτό αν θέλετε αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι (από πέρυσι, αλλά ακόμα περισσότερο τώρα) ασχολούνται και συζητούν γι' αυτόν και φίλοι των αντιπάλων του.


Ο Μπερνάρντ, η αλλαγή διάταξης και η επιπλέον προσθήκη

Αφορμές για να ασχολούνται μαζί του είναι και οι μεταγραφές του. Η, δε, πιο φρέσκια υπόθεση του Μπερνάρντ, θα σηκώσει πολλή κουβέντα, μιας και μιλάμε για παίκτη που... δεν χρειάζεται να τον ψάξεις σε videos ή στο Google: πολλοί τον θυμούνται με τη Σαχτάρ στο Champions League, ακόμα περισσότεροι με την Εβερτον του Μάρκο Σίλβα και του Κάρλο Αντσελότι τα προηγούμενα χρόνια (όπου είχε αρκετές συμμετοχές, ορισμένες εντυπωσιακές ντρίμπλες και θεαματικά γκολ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά). Το πιο σημαντικό, λοιπόν, αν τελικά αποκτηθεί ο ακριβοπληρωμένος Βραζιλιάνος είναι πώς θα «κουμπώσει» ως 8-10άρι και αν η μεταγραφή του θα επιφέρει και αλλαγή διάταξης από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Διότι από τον Μπερνάρ το pressing και τις κινήσεις χωρίς τη μπάλα του Γκατσίνοβιτς, μην τα περιμένουμε. Να περιμένουμε... άλλα κόλπα, όχι όμως αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση σ' αυτό το ερώτημα, όπως και το το θα κάνει τελικά ο Παναθηναϊκός με στόπερ και επιθετικό, μετά την πώληση του Καρλίτος. Θα μείνει με Κουρμπέλη και το δίδυμο Σπόραρ – Ιωαννίδη (έχει παίξει και ο Βέρμπιτς «εννιάρι») μέχρι τον Ιανουάριο για να δει πώς... κυλά το πράγμα; Η' θα αποκτήσει δύο παίκτες; Κατά τη γνώμη μας προέχει η απόκτηση ενός επιπλέον «οκταριού». Είτε μείνει ο Αλεξανδρόπουλος, είτε η Βερόνα αυξήσει το μπάτζετ αυτής της μεταγραφής για να τον κλείσει.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...