Η φιλοσοφία του Μίτσελ στην περασμένη θητεία του στον Ολυμπιακό

Η φιλοσοφία του Μίτσελ στην περασμένη θητεία του στον Ολυμπιακό

Δημήτρης Τομαράς
Η φιλοσοφία του Μίτσελ στην περασμένη θητεία του στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός Μίτσελ Γκονζάλες επέστρεψε στην ομάδα του Ολυμπιακού και το Gazzetta θυμίζει τη φιλοσοφία του μέσα από τα δικά του λόγια.

Ο Μίτσελ Γκονζάλες δεν είναι μία τυχαία περίπτωση. Ούτε ως παίκτης ούτε ως προπονητής σε σχέση - ειδικά - με τον Ολυμπιακό. Με αφορμή την επιστροφή του στον πάγκο των Πειραιωτών το Gazzetta θυμίζει την προσέγγισή του και τη φιλοσοφία του, όπως την είχε εκφράσει και ο ίδιος μέσω του Coaches Voice.

Το Coaches Voice από το απόγευμα της Τρίτης τον ανέφερε ως προπονητή του Ολυμπιακού με την ατάκα του ίδιου πως «πάντα θα λέω το ίδιο. Έχω λίγους εχθρούς αλλά δεν ξεκουράζονται ποτέ», θέλοντας να πει ότι πάντα θα πρέπει να τους... πολεμά.

Ο 59χρονος Ισπανός τεχνικός ξεκαθαρίζει πως «η σχέση μου με τους παίκτες είναι ειλικρινής. Θέλω να έχουν και εκείνοι την αυτονομία τους και τον τρόπο σκέψης τους. Εγώ από την άλλη δεν είμαι στα αποδυτήρια απλά ως μία παρουσία».

Ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό είχε 90 αγώνες με 64 νίκες, 11 ισοπαλίες, 15 ήττες αλλά και σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές όπως με Ατλέτικο, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ. Ο ίδιος για την παρουσία του στον Ολυμπιακό τόνιζε πως «όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν φοβόμουν να εργαστώ στο εξωτερικό. Ήταν μέσα Γενάρη όταν με πήρε τηλέφωνο ο Κοβάσεβιτς. Μία εβδομάδα μετά τρώγαμε μαζί στο σπίτι μου. Μία ημέρα μετά έτρωγα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Μου μεταφέρθηκε να εργαστώ από τον Ιούνιο. Όμως εγώ ήθελα να προπονήσω τους τελευταίους τρεις μήνες της σεζόν 2012-2013. Είπα 'εάν θέλετε μην με πληρώσετε. Θέλω να δω το πώς είναι εδώ τα πράγματα για να έχω εικόνα και άποψη'.

Ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε μία ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και να λένε πως 'ναι νικούσε στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό'. Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχα πει όταν έφτασα στην ομάδα είναι πως για να είσαι η Νο1 ομάδα στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να προσλάβεις έναν καλό, κακό ή μέτριο προπονητή. Πρέπει να έχεις μία πρόκληση. Εμείς πήγαμε πέρα από την πρόκληση.

Επιδιώξαμε να βάλουμε την ομάδα στο διεθνές προσκήνιο. Στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Και το κάναμε. Φτάσαμε κοντά στο να αποκλείσουμε τη Γιουνάιτεντ και προωθήσαμε το ελληνικό στοιχείο και τον Έλληνα παίκτη».

Στον Ολυμπιακό όπως υπογραμμίζει ο κόουτς Μίτσελ «δεν νικούσαμε απλά. Δεν είναι μόνο η νίκη. Παίζαμε και πολύ καλά. Ήταν και το καλό ποδόσφαιρο. Και το ίδιο διάστημα χρειάστηκε να 'χτίζουμε' ξανά την ομάδα. Να το κάνουμε κάθε σεζόν διότι πουλούσαμε πολλούς παίκτες. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος. Είχαμε μία πολύ όμορφη πορεία και διαδρομή. Απολαύσαμε όλοι μας αυτήν την κατάσταση. Πάντα όμως στο ποδόσφαιρο ξέρεις ότι αυτά αλλάζουν σε μία μέρα ή σε μία νύχτα και μπορείς να βρεθείς αλλού. Όπως και έγινε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα