ΑΕΚ: Μπόλικο μίσος, κακία και φθόνος για κάτι υπέροχο!

ΑΕΚ: Μπόλικο μίσος, κακία και φθόνος για κάτι υπέροχο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Μπόλικο μίσος, κακία και φθόνος για κάτι υπέροχο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον πόλεμο που γίνεται ακόμη και τώρα για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. από συγκεκριμένο αντίπαλο που φανερώνει φοβία και έχει υστερόγραφο.

Είναι γνωστό επί σειρά ετών, από πάντα στο δικό μου το μυαλό και τη ζωή σαν βίωμα, στη νοοτροπία και λογική (την ποια;) του Έλληνα: "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"! Θαρρώ ότι γνωρίζετε όλοι τη συγκεκριμένη ιστορία που αφορά τον πρόλογό μου και επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά σε τούτο το τόπο. Αυτή τη φορά με αφορμή το γήπεδο της ΑΕΚ και πως το αντιμετωπίζει συγκεκριμένος αντίπαλος αλλά και το πολεμάει διαχρονικά, ακόμη και τώρα, ακόμη και σήμερα. Ελπίζει, προσπαθεί και δουλεύει με τέτοιο τρόπο προκειμένου να προκαλέσει κακό στον... γείτονα!

Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό ότι η ΑΕΚ θα δημιουργήσει το νέο της γήπεδο εκεί που βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας", στο δικό της οικόπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, από τότε και έως σήμερα, υπάρχει ένας αντίπαλος, τα Μέσα του ιδιοκτήτη του και γενικά συγκεκριμένοι που δουλεύουν με την ελπίδα να ΜΗΝ γίνει ποτέ. Το φωνάζουν κιόλας με κάθε τρόπο και όχι τώρα που φτάσαμε στα εγκαίνια. Εδώ και χρόνια συμβαίνει αυτό, από τις πρώτες μέρες, από τις πρώτες μελέτες, μπουλντόζες και τελικά από τα πρώτα ουσιαστικά έργα για το γήπεδο.

Η αρχή έγινε με το γνωστό σε όλη την Ελλάδα πλέον: "δεν γίνεται τίποτα, τα χώματα πάνε δεξιά και αριστερά κάτι μπουλντόζες, τους δουλεύει ο Μελισσανίδης", το οποίο έγραφαν και... φώναζαν ερυθρόλευκα Μέσα και φερέφωνα! Μιλάμε για επικό και απόλυτα αδικαιολόγητο μίσος και κακία η οποία "συνοδεύει" όλα αυτά τα χρόνια τη διαδικασία ανέγερσης του από τους ίδιους αποκλειστικά τύπους και Μέσα! Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι κανένα άλλο οποιαδήποτε απόχρωσης Μέσο, η αντίπαλος γενικά, δεν άφησε κανένα υπονοούμενα για το θέμα του γηπέδου.

Δεν αναφέρομαι στον κόσμο φυσικά και στο φίλαθλο κοινό των ερυθρόλευκων, διότι η πλειοψηφία χαίρεται να δημιουργείται γήπεδο(α), μην παρεξηγηθώ. Αλλά δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει αυτά τα χρόνια και από μια ομάδα η οποία δημιούργησε γήπεδο που δεν ήταν καν δικό της σε χώρο που δεν την ανήκε και εντελώς "βίαια" σε βάρος άλλου γηπέδου: το 2004 θα γινόταν στην Νέα Φιλαδέλφεια και σε μια... νύχτα ο φάκελος άλλαξε και αντί αυτού δημιουργήθηκε στο Φάληρο το νέο "Καραϊσκάκης"! Το οποίο τέτοιο πόλεμο αντίστοιχο της Νέας Φιλαδέλφειας πάρα το τρόπο με τον οποίο έγινε δεν δέχτηκε ποτέ και από πουθενά.

 

Όσο το πολεμάνε φανερώνουν φοβία και στην ουσία φθόνο!

Τούτες τις μέρες είμαστε μάρτυρες συγκλονιστικής επίθεσης από συγκεκριμένα Μέσα για το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Ανακρίβειες και αναλήθειες με σκοπό μια ύστατη προσπάθεια επιρροής για τη τελευταία υπογραφή προκειμένου να μην πάρει άδεια. Απίστευτα πράγματα και όμως ελληνικά! Διότι όπως σημείωσα στην αρχή του κειμένου που διαβάζετε το μόνο που έχει σημασία σε αυτό το τόπο είναι "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ντε. Τίποτα άλλο... Δεν εστιάζουμε στη... καμπούρα μας, στα δικά μας θέματα τα οποία στην προκειμένη περίπτωση ομάδας δεν τα λες και λίγα, αντιθέτως πολλά και σημαντικά.

Κάπως προφανώς πρέπει να επιτευχθεί αποπροσανατολισμός! Δεν το εξηγείται διαφορετικά... Είναι αυτή η λανθασμένη νοοτροπία τούτης της υπέροχης χώρας. Δεν κοιτάζω τα προβλήματα μου αλλά τι κάνει και τι θα πει ο κόσμος, η κοινωνία, οι γείτονες! Από μέσα βούρκος αλλά δεν πειράζει αν για τους έξω λάμπω... Αυτό δίδασκαν και στο σπίτι μέσα στις οικογένειες. "Τι έκανες; Τι θα πει ο κόσμος, η γειτονιά" και πάει λέγοντας. Πλέον αλλάζει όλο αυτό. Γενικά θα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ότι και να προσπαθούν να κάνουν και να επηρεάσουν. Επίσης θα έπρεπε να επιβάλλουν να προχωράνε τέτοια έργα και όχι να βάζουν εμπόδια!

Αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μπόλικο μίσος, φθόνος και κακία... Όλα τα ανάποδα συναισθήματα και οι τακτικές που θα έπρεπε να μην υπήρχαν κοινώς για ένα νέο γήπεδο, υπερσύγχρονο και πανέμορφο, το καλύτερο τούτης της χώρας. Αναφορές για δήθεν ελλείψεις τη στιγμή που με όσα σημειώνουν και επιδιώκουν να αναδείξουν εκθέτουν τα δικά τους γήπεδα που δεν τα έχουν πουθενά και όλα τα υπόλοιπα Αττικής και επαρχίας που δεδομένα είναι τα πλέον ακατάλληλα! Κι όλα αυτά φανερώνουν και τον φόβο τους ο οποίος εκδηλώνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις με πρακτικές αστείες, ξεπερασμένες και πανικού!

Ότι και να έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όσα προσπαθούν τώρα και όσα ίσως συνεχίζουν να κάνουν είναι μάταια πλέον! Το γήπεδο έγινε πατέρα, δυστυχώς δεν το πρόλαβες και άλλοι πολλοί μαζί με σένα, αυτοί που το πολέμησαν θα έρθει η ώρα της κρίσης, για όλους και δη για τους συγκεκριμένους αντιπάλους μας. Διότι στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, εδώ είναι ο παράδεισος (για μας) και η κόλαση είναι εδώ (για εκείνους). Σε λιγότερο από εβδομάδα πλέον η δική μας γιορτή δεν θα έχει προηγούμενο, διότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ όπως αναγνώρισε (και) ο Ζουάν Λαπόρτα όταν είδε και υποκλίθηκε στο νέο γήπεδο Ένωσης που δημιούργησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης!

Αλμέιδα

Υγ: Απολαυστικός στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Δικέφαλος" ο Ματίας Αλμέιδα και αυτός ακριβώς όπως τον έχουμε γνωρίσει: γνήσιος και ρομαντικός! Αργεντινός κανονικός άλλωστε... Αλλά πίσω από τις λέξεις αν ψάξει κανείς σωστά θα καταλάβει γιατί είναι ευχής έργο να πιάσει ο συγκεκριμένος προπονητής στην ΑΕΚ και να μείνει για χρόνια, για πολλά χρόνια, όπως και ο ίδιος αναφέρει ξανά και ξανά όταν του δίνεται η ευκαιρία. Δουλευταράς, που δένεται με την ομάδα που εκπροσωπεί και ο άνθρωπος που ΔΕΔΟΜΕΝΑ θα μας βάλει σαν κόουτς στο νέο μας γήπεδο, ανεξάρτητα με όσα θα πετύχει και κατακτήσει (που είμαι σίγουρος ότι αν μείνει θα τα καταφέρει), ήδη θα μείνει για πάντα στην Ιστορία της ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...