Διαιτητής Τρεϊμάνις: 3 λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ, 4 λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού!

Διαιτητής Τρεϊμάνις: 3 λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ, 4 λάθη εις βάρος του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta καταγραφή δεδομένων για τον διαιτητή του ντέρμπι κι όχι μόνο γι΄ αυτόν.

Αντί προλόγου: Μόλις πριν ένα μήνα, στο Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-1, ο Σιδηρόπουλος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι του έκανε φραστική επίθεση ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γ. Σπανός. Και τώρα η ΚΕΔ ορίζει τον Σιδηρόπουλο στο ΑΕΚ-Ατρόμητος!...

Ξέρουμε λοιπόν εδώ και κάποιες ημέρες ότι ο Άγγλος Μπένετ, που έχει τον τίτλο του αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όρισε τον Λετονό Τρεϊμάνις για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής, το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αύριο στο Καραϊσκάκη.

Άραγε είναι μία επιλογή σωστή; Θα κριθεί αύριο το βράδυ. Εγώ, εδώ, αυτό που θα κάνω είναι να παρουσιάσω τι έχει κάνει ο Λετονός διεθνής ρέφερι, όσες φορές έχει παίξει τον Ολυμπιακό και τι έχει κάνει όσες φορές έχει παίξει τον ΠΑΟΚ. Και οι φορές δεν είναι λίγες. Δύο τον καθένα. Οπότε, έχουμε αυτό που λέμε "δείγμα".

Πάμε λοιπόν, χωρίς σχόλια, αλλά με καταγραφή γεγονότων...

 

Ο Τρεϊμάνις με τον ΠΑΟΚ:

26.11.2020 PSV-PAOK 3-2 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Δείτε εδώ

Στο 1.12 ακύρωσε γκολ για την PSV στο 10ο λεπτό (με το σκορ 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ), κατόπιν υπόδειξης του επόπτη SPASJONNIKOVS, που θα είναι ο ίδιος αύριο στο Καραϊσκάκη. Ο σκόρερ, που είναι στο βάθος στη μεγάλη περιοχή, καλύπτεται από πέντε (!!!) παίκτες του ΠΑΟΚ την στιγμή της κεφαλιάς πάσας του συμπαίκτη του. Ατυχώς πριν δύο χρόνια δεν είχε VAR στο Γιουρόπα Λιγκ και το απολύτως κανονικό γκολ δεν μέτρησε. Ίσχυσε μία από τις πιο τραγικές αποφάσεις που έχουμε δει για γκολ οφσάιντ στα Κύπελλα Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να δείτε και την «πιο αποκαλυπτική δεν γίνεται» φωτογραφία.

psv

6.2.2022 ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ...

Στο 2.28 δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ, με το σκορ ήδη στο 0-1 υπέρ του ΠΑΟ, παρότι ο VAR του ζήτησε να πάει να το δει στην οθόνη, λέγοντας του ότι είναι πέναλτι του Τσιγγάρα επί του Αϊτόρ! Και δείτε και στο 6.33 το πέναλτι που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ στο 95ο λεπτό, με το σκορ ήδη στο 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τον VAR πάλι να τον καλεί να ξαναδεί τη φάση, γιατί είχε κάνει λάθος. Αυτή, τη δεύτερη φορά, ο Λετονός διαιτητής πήρε ήδη την απόφαση του, με το παιχνίδι πάντως να έχει κριθεί, καθώς τρία λεπτά αργότερα σφύριξε τη λήξη.

alexandropoulos

Ο Τρεϊμάνις με τον Ολυμπιακό:

16.12.2020 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δείτε το καθαρό πέναλτι που κάνει ο Σιμόες πάνω στον Εμβιλά, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Η φωτογραφία είναι ενδεικτική.
simoes

Αλλά αν νομίσετε ότι το τράβηγμα είναι στιγμιαίο, δείτε εδώ

Πηγαίνετε στο 1.00 και θα καταλάβετε.

Θέλετε κι άλλα;

Δείτε στο 1.24 την κλασική περίπτωση αποβολής του Σιμόες για απίστευτη εν ψυχρώ κλοτσιά του πάνω στον Τιάγκο Σίλβα σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού για γκολ. Ο Λετονός έβγαλε μία κίτρινη και καθάρισε!

simoes

Θέλετε κι άλλα;

Δείτε στο 2.50 το γκολ του Βρουσάι που ακυρώνει ο Λετονός με υπόδειξη του ίδιου επόπτη, του SPASJONNIKOVS. που είχε ακυρώσει το σούπερ κανονικό γκολ της PSV στο 3-2 επί του ΠΑΟΚ! Ευτυχώς ο VAR παρενέβη και το γκολ μέτρησε.

Θέλετε κι άλλα;

Μπροστά σε αυτά, αυτό που θα δείτε στο 5.01, την ισοφάριση της ΑΕΚ, δεν είναι τίποτα. «Απλά» θα μπορούσε ο διαιτητής να ακυρώσει το γκολ ως επιθετικό φάουλ του Σιμόες στον Εμβιλά…

7.4.2021 ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1. Ο Λετονός σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ, με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Απολογισμός: Σε δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ο Τρεϊμάνις έχει τρεις καθοριστικές αποφάσεις υπέρ του ΠΑΟΚ…Σε δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχει τέσσερις καθοριστικές αποφάσεις εις βάρος του Ολυμπιακού…

Χωρίς σχόλια.

Πάμε και στον VAR. Είναι ο 34χρονος Πορτογάλος Ζοάο Πινέϊρο. Είχε σφυρίξει την περασμένη σεζόν το Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0 αποβάλλοντας με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μαντί Καμαρά στο 43’ και 20 λεπτά αργότερα, στο 63’, έβγαλε απευθείας κόκκινη και σε παίκτη της Νέφτσι.

Εύχομαι πραγματικά αύριο ο Τρεϊμάνις, με τη βοήθεια του Πινέϊρο να τιμήσει τη διαιτησία. Και να μην δούμε όλα αυτά που είδαμε σε όλους αυτούς τους παραπάνω αγώνες.

Το πιο ωραίο το άφησα, πάντως, για το τέλος:

23.2.2015 Σαχτάρ-Ολυμπιακός 1-1 στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Διαιτητής ο…Τρεϊμάνις. Προηγείται στο 12΄ο Ολυμπιακός, που είχε ομαδάρα με Τσιμίκα, Σάλιακα, Ρέτσο, Νικολαόυ, Ανδρούτσο, Καραχάλιο, Βέργο, Λάτσι κ.α. Πώς ισοφάρισε η Σαχτάρ; Με πέναλτι που υπέδειξε στο 27’ ο Τρεϊμάνις!

paok_lamia

Άσχετο ( ; ): ως δια μαγείας AVAR στο αυριανό ντέρμπι ορίστηκε ο Αθηναίος Φωτόπουλος, που ήταν AVAR και σε εκείνο το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 πάλι με διαιτητή τον Τρειμάνις όπως και τώρα! Και μην υποτιμάμε καθόλου τον ρόλο του AVAR. Όταν έρχεται η ώρα να κριθεί ένα οριακό οφσάιντ, οι γραμμές μπαίνουν εκεί που λέει ο AVAR. Αυτός είναι αρμόδιος όχι ο VAR.

Α, και παρατηρητής διαιτησίας ο Τάπραντζης. Κανείς δεν έχει οριστεί περισσότερες φορές από αυτόν-τέσσερις σε οκτώ αγωνιστικές. Με πρώτη, παρεμπιπτόντως, στο Λαμία-ΑΕΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.