Άρης: Ο «βαρύς» Άντρε Γκρέι έχει οκτώ γκολ σε 12 αγώνες
Αμφότεροι επιστρατεύτηκαν για την επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος, ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν έθελξε με την εκτελεστική δεινότητά του. Φέτος, η βασική αγωνιστική αδυναμία του Άρη δεν βρίσκεται στον συγκεκριμένο τομέα ή τουλάχιστον αυτό υποδηλώνουν τα 21 γκολ σε 12 αγώνες αλλά και το επίπεδο παραγωγής φάσεων που είχε (μέχρι πρότινος) η ομάδα. Προφανώς αυτό δεν παρέμεινε το ίδιο ψηλά στα τελευταία τρία παιχνίδια, τούτο δεν σημαίνει όμως ότι το πρόβλημα αφορά έναν ποδοσφαιριστή.
Πέραν της εικόνας που αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα του αγωνιστικού χαρακτήρα κάθε ποδοσφαιριστή, μέσα από τους αριθμούς φαίνεται ότι ο Άντρε Γκρέι είναι διαφορετικός από τους δύο παραπάνω. Δεν είναι περιφερειακός επιθετικός όπως για παράδειγμα αποδείχθηκε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος συνήθιζε να κινείται εκτός της μεγάλης περιοχής προσφέροντας περισσότερα στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας ή στο αμυντικό pressing. Αυτές οι κινήσεις του βέβαια είχαν κόστος και συνέπειες όπως την απουσία του γκολ καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν βρισκόταν εκεί που υποτίθεται θα έπρεπε να ήταν. Σίγουρα ήταν πιο ωφέλιμος από τον Μπράουν Ιντέγε καθώς ο Νιγηριανός δεν είχε συμμετοχή στην κυκλοφορία μπάλας ή στο χτισίματος επιθέσεων και παράλληλα δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια.
Αριθμητικά, η καριέρα του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Άρη έφερε εννιά γκολ σε 35 αγώνες ενώ ο Ιντέγε σκόραρε δέκα γκολ σε 31 παιχνίδια. Οι επιδόσεις των δύο ποδοσφαιριστών δεν απέχουν αρκετά, σίγουρα δεν συγκρίνονται μ’ αυτές του Άντρε Γκρέι. Δηλαδή, τα οκτώ γκολ σε 12 αγώνες, το γεγονός ότι σκοράρει ανά 103 λεπτά συμμετοχής και το ότι – βάσει λογικής – θα ξεπεράσει τον συνολικό αριθμό τερμάτων του καθενός, πριν «φύγει» ο πρώτος γύρος του Πρωταθλήματος. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η συχνότητα των τερμάτων που πέτυχε αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα εξ’ αυτών μπήκαν μες το κατακαλόκαιρο, στα προκριματικά του Conference League.
Ο Γκρέι θεωρεί ότι η δουλειά του είναι (μόνο) μέσα στο «κουτί»
Τα τέρματα που έχει πετύχει ο Τζαμαϊκανός δεν αλλοιώνουν την εικόνα ενός παίκτη ο οποίος δείχνει «βαρύς» και την αίσθηση ότι αν ήταν σε καλύτερη σωματική και φυσική κατάσταση θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων γιατί έχει όλο το «πακέτο». Διότι, ανεξαρτήτως της όποιας συζήτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Άντρε Γκρέι παραμένει ένας επιθετικός με ικανότητα και κινήσεις σέντερ φορ, όπως εξάλλου απέδειξε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Στη φάση του τέρματος που πέτυχε ουσιαστικά έκανε την τέλεια κίνηση. Γιατί βρέθηκε ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας του αντιπάλου και καλυπτόμενος από τον ποδοσφαιριστή του Ιωνικού ο οποίος βρισκόταν πλαγίως της περιοχής.
Υποθέτοντας μέσα από τις κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, ο Άντρε Γκρέι δείχνει να θεωρεί ότι κύρια (έως και αποκλειστική) ευθύνη του είναι το γκολ. Σα να λέει δηλαδή ότι ο χώρος εργασίας του είναι μόνο μέσα στο κουτί καθώς δείχνει να υποβαθμίζει ή τουλάχιστον να μην προσπαθεί να ανταποκριθεί στις άλλες δουλειές που περιμένει ο προπονητής από αυτόν.
Ενδεχομένως αυτός να είναι και ο λόγος που ο Άλαν Πάρντιου επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας στην κορυφή της επίθεσης. Κακά τα ψέματα, ο Βρετανός προπονητής ξέρει τον Γκρέι καλύτερα από τον καθένα κι ας μην είχαν συνυπάρξει σε άλλη ομάδα. Προφανώς θα προσπαθήσει να τον φέρει στα μέτρα του ζητώντας περισσότερα πράγματα στη συνολική λειτουργία του. Διότι, αν η παροχή του γκολ είναι μέσα στις βασικές ευθύνες του, η λειτουργία για την αποφυγή του (άμυνα) επίσης συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτές. Ο Γκρέι προφανώς αντιλαμβάνεται αυτό που ζητάει ο προπονητής του από αυτόν και θα εξαρτηθεί από τον ίδιο όχι τόσο το ζήτημα της ενίσχυσης στην κορυφή της επίθεσης όσο το στιλ του ποδοσφαιριστή που θα έρθει αλλά και ο ρόλος…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.