Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ, η διαχείριση που αξίζει και η ιδανική θέση του

Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ, η διαχείριση που αξίζει και η ιδανική θέση του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μπιέλ, η διαχείριση που αξίζει και η ιδανική θέση του

bet365

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ένας παίκτης που εφόσον τον χειριστεί ακόμα πιο σωστά ο Ολυμπιακός έχει να του δώσει πολλά. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος μία ομάδα που από τη μέση και πίσω έχει αντιμετωπίσει τα... θεματάκια του. Όμως από τη μέση και μπροστά έχει φοβερή ποιότητα. Ποιότητα που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε άλλη ομάδα της ελληνικής Λίγκας. Θέλετε και ονόματα; Πάμε λοιπόν. Εμβιλά, Φορτούνης, Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες, Μπιέλ, Βαλμπουενά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Σαμασέκου και ακόμα και στη γραμμή κρούσης τους Αραμπί και Μπακαμπού.

Ορισμένοι από αυτούς τους παίκτες έχουν δώσει παραπάνω πράγματα, άλλοι λιγότερα και άλλοι ενδεχομένως ούτε καν τα προσδοκώμενα. Το θέμα του blog αυτού έχει να κάνει όμως κυρίως με τον Πεπ Μπιέλ. Τον Ισπανό μεσοεπιθετικό που κόστισε στον Ολυμπιακό 6 εκατ. ευρώ. Μία ακόμα σούπερ ακριβή για τα ελληνικά δεδομένα μεταγραφή.

Η σωστή θέση του Μπιέλ και η προσφορά του

Εάν θέλουμε να το πάμε... ωμά το πράγμα ναι ο Μπιέλ μέχρι στιγμής αγωνιστικά δεν έχει πιάσει το peak του στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτή η αγωνιστική κορύφωση. Με τον Μπιέλ έχουμε δει στιγμές. Στιγμές ποιότητας όπως το εξαιρετικό του γκολ με τον Ιωνικό και η γκολάρα του με τον Παναιτωλικό. Στιγμές που αναδεικνύουν όμως το πόσο καλός παίκτης είναι και την προοπτική του.

Ο Μπιέλ με την ανάλογη και την ακόμα πιο σωστή διαχείριση - που σύμφωνα με την αξία του τη δικαιούται ή την αξίζει εάν θέλετε - και παίζοντας κυρίως ως δεκάρι είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει τρομερή ώθηση στον Ολυμπιακό. Είναι ο παίκτης του «κάνω τη διαφορά». Ο ποδοσφαιριστής που ανεβάζει επίπεδο μία ομάδα. Και έναν τέτοιο παίκτη θα είναι... αμαρτία φέτος ο Ολυμπιακός να μην τον αξιοποιήσει στο φουλ.

Τι είχε πει ο Όλε Χόφσκοβ στο Gazzetta για τον Μπιέλ; «Ξεκίνησε πολυ άσχημα την καριέρα του στη Κοπεγχάγη. Και αυτό διότι ο προηγούμενος προπονητής του τον χρησιμοποιούσε ως winger. Ο Γες Θόρουπ του άλλαξε θέση. Το άλλαξε αυτό και μετά κυριάρχησε στη Λίγκα», σχολίασε.

Όσο για την αγαπημένη του θέση; «Θα έλεγα πως η αγαπημένη του θέση είναι να παίζει δεκάρι. Να λειτουργεί σε ρόλο πίσω από τον φορ. Ο Μπιέλ είναι ένας απίθανος παίκτης. Ένας απίστευτος παίκτης που δεν μπορώ να φανταστώ το πώς δεν θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Θα είναι κυρίαρχος στην Ελλάδα. Δεν είναι ο γρηγορότερος παίκτης στον πλανήτη, όμως έχει τρομερή τεχνική και είναι ένας φανταστικός παίκτης στα τελειώματα τόσο μέσα στην περιοχή όσο και από απόσταση». Δεκάρι λοιπόν. Και επειδή ο Μπιέλ είναι ένας παίκτης τύπου... Φορτούνη με την έννοια πως κυρίως θέλει να παίζει εκεί που αρέσει έχει σημασία να βρει ολοκληρωτικά το κέφι του μέσα στο γήπεδο από πλευράς θέσης. Για να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός των 17 βαθμών είναι στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό των 27 βαθμών. Καμία όμως ομάδα ποτέ δεν πήρε πρωτάθλημα από την 9η αγωνιστική ή εάν θέλετε δεν... σφράγισε τον τίτλο από τόσο νωρίς. Ο Ολυμπιακός έχει τον Παναθηναϊκό εκτός και την ΑΕΚ εντός στον πρώτο γύρο. Εφόσον δεν έχει άλλες απώλειες, παίρνει αυτά τα ματς και αλλάζει τα δεδομένα. Τόσο απλά.

Υ.Γ. 2 Η κουβέντα για τη διαιτησία δεν θα σταματήσει ποτέ στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Με αφορμή τις διαιτητικές «φωνές» του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα πρέπει να συμπεράνουμε πως πλέον αμφισβητούνται ανοιχτά και οι ξένοι διαιτητές που έρχονται στην ελληνική Λίγκα. Άρα τελικά τι διαιτητές θέλουν οι ομάδες; Μόνο με ελίτ ξένους θα σταματήσει η συζήτηση αυτή; Ή μήπως όχι; Όπως επίσης όλες αυτές οι διαμαρτυρίες οδηγούν και στην αμφισβήτηση του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ. Έναν Μπένετ που η ΕΠΟ πάντως με τους χειρισμούς της δεν τον προστατεύει. Αντίθετα του δημιουργεί περισσότερα ζητήματα όσο περνάει ο καιρός. Θέλετε και παράδειγμα; Το να στείλει τη φάση με το πέναλτι που ζητάει ο ΠΑΟΚ στην UEFA είναι λάθος. Διότι εφόσον το κάνεις αυτό θα το κάνεις για όλους και όχι για έναν. Αλλιώς δίνεις... πατήματα να σε σχολιάζουν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.