Τι μας δείχνει η παρουσία των παικτών που έφυγαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό

Τι μας δείχνει η παρουσία των παικτών που έφυγαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό

Τι μας δείχνει η παρουσία των παικτών που έφυγαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την εικόνα των παικτών που έφυγαν πρόσφατα από τον Ολυμπιακό στις νέες ομάδες τους και βγάζει συμπεράσματα.

Για όποιον δεν αντιλαμβάνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού είναι η υπερβολική πίεση που δέχεται και το άγχος που του δημιουργείται ακριβώς από αυτή τη συνθήκη…

Αυτά είναι τα πεπραγμένα των παικτών που είχαν ξεκινήσει τη σεζόν με τον πρωταθλητή Ελλάδας στις νέες πλέον ομάδες τους, στις οποίες έχουν πάει με τη μορφή του δανεισμού η, με μεταγραφή. Οι περισσότεροι διακρίνονται και κάνουν τη διαφορά...

Ραντζέλοβιτς. Σε εννιά παιχνίδια με τη ρώσικη Ουράλ της Αγίας Αικατερίνης έχει τρία γκολ, μία ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι (με ταυτόχρονη αποβολή), ενώ άλλα τρία γκολ έχουν μπει από δικές του εκτελέσεις κόρνερ! Όταν πήγε στην Ουράλ, την 8η αγωνιστική, ήταν 16η και τελευταία με ένα βαθμό. Τώρα, 14η αγωνιστική, είναι 10η με 16 πόντους, δηλαδή σε έξι αγωνιστικές με τον Λάζαρ στην ενδεκάδα της έχει 15 βαθμούς! Συν τρεις νίκες στο Κύπελλο!

Τικίνιο. Σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος με την βραζιλιάνικη Μποταφόγκο έχει τέσσερα γκολ. Όταν πήγε εκεί ο Βραζιλιάνος φορ η Μπο ήταν δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τώρα είναι 11 βαθμούς μακριά, με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες!

Ζίνκερναγκελ. Σε έξι παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης έχει τρία γκολ! Η ομάδα του όταν πήγε ήταν 9η στη βαθμολογία του βελγικού πρωταθλήματος, τώρα είναι 5η!

Χασάν. Σε έξι παιχνίδια με την Αλάνιασπορ έχει ήδη τρία γκολ. Η ομάδα του όταν πήγε ήταν 13η στη βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος, τώρα είναι 10η.

Μαντί. Έχει ήδη παίξει σε εννιά παιχνίδια με τη Ρόμα, πέντε για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το Γιουρόπα Λιγκ. Στα δε τρία τελευταία είναι βασικός ένα ημίχρονο και στα δύο από την αρχή, με μία ασίστ στο ενεργητικό του.

a

Κανέ. Έχει παίξει και στα εννιά παιχνίδια της Πάφου από το ξεκίνημα της σεζόν, οκτώ στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο, με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Η Πάφος είναι 1η στη βαθμολογία του κυπριακού πρωταθλήματος!

Καρβάλιο. Έχει παίξει και στα οκτώ παιχνίδια της Εστορίλ, από τότε που γύρισε στην Πορτογαλία. Εφτά στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο. Βασικός και στα έξι τελευταία, με ένα γκολ στο ενεργητικό του.

Τσούμιτς. Έχει παίξει και στα οκτώ παιχνίδια της Βοϊβοντίνα, από τότε που γύρισε στη Σερβία, με τρία γκολ στο ενεργητικό του.

Κίτσος. Έχει πέντε παιχνίδια στην Ομόνοια, εκ των οποίων στα δυο βασικός στο Γιουρόπα Λιγκ, εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Τι κάνουν παίκτες που ήταν την περασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό;

Ονιεκούρου. Σε 11 αγωνιστικές στο τουρκικό πρωτάθλημα με την Άδανα Ντεμίρσπορ, έχει τρεις ασίστ και δύο γκολ, έχοντας παίξει σε όλες βασικός. Με την ομάδα του να είναι 2η στη βαθμολογία πίσω από τη Φενέρμπαχτσε.

Ρόνι Λόπες. Σε οκτώ παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα με την Τρουά έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Μάρκοβιτς. Έχει ήδη 18 παιχνίδια, όλα βασικός, σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και κυπελλο με την Παρτίζαν, με δύο γκολ στο ενεργητικό του.

Καρμπόβνικ. Σε εννιά παιχνίδια με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (οκτώ πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου) έχει τέσσερις ασίστ από ρόλο αριστερού μπακ.

a

Δεν μπαίνω σε διαδικασία να καταγράψω τι έχουν κάνει ο Μανωλάς κι ο Σεμέδο στις αραβικές χώρες (άλλωστε τα πάνε καλά παίζοντας στο πιο υψηλό για εκεί επίπεδο, σε Αλ Σαρίγια και Αλ Ντουχαίλ), ούτε οι Λοβέρα, Φαντιγκά, Μπαγκαλιάνης τους οποίους βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Απ΄όλους τους άλλους «ερυθρόλευκους» μόνο ο Πέπε δεν έχει παίξει στην τούρκικη Άνκαρα (λόγω τραυματισμών έχει μόλις δύο ημίχρονα) κι ο 19χρονος Σουρλής στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ.

Ποια είναι τα συμπεράσματα της επιτυχίας τόσων πολλών παικτών του Ολυμπιακού έχοντας φύγει από το Ρέντη;

Ένα. Ο Ολυμπιακός φέρνει σχεδόν πάντα καλούς παίκτες. Άλλοι είναι πιο καλοί, άλλοι λιγότερο καλοί, αλλά είναι καλοί παίκτες. Το ότι μπορεί κάποιοι να χρειάζονται μεγαλύτερη περίοδο προσαρμογής είναι μία άλλη παράμετρος. Αλλά κι ο παράγοντας εγκλιματισμός είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Πάντως, όλοι η, σχεδόν όλοι οι παίκτες θέλουν τον χρόνο τους, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Όπως κι αν έχει, όμως, η υπομονή είναι απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να υπάρχει στις μεταγραφές.

Δύο. Όλος ο περίγυρος του Ολυμπιακού, ο κόσμος, ο Τύπος, οι πάντες, δημιουργούν υπερβολική πίεση στους παίκτες-και φυσικά στους προπονητές. Και η υπερβολική πίεση ποτέ δεν κάνει καλό στο ποδόσφαιρο. Γιατί φέρνει υπερβολικό άγχος, στρεσάρει και δεν αφήνει κανένα, και κατ΄ επέκταση όλη την ομάδα, να βγάλει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ασφαλώς και κάποιες στιγμές κάνει καλό και λίγο…κράξιμο, καθότι άλλωστε «κι ο άγιος φοβέρα θέλει». Όταν, όμως, ξεπερνιούνται κάποια όρια, ζημιά γίνεται και όχι καλό.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως και στις μεταγραφές υπάρχουν κι οι αποτυχίες. Συμβαίνει ένας παίκτης για διάφορους λόγους να μην «πιάσει» σε μία ομάδα. Συμβαίνουν κι ατυχείς επιλογές προπονητών. Γενικά, όμως, ας κάνουμε λίγο υπομονή παραπάνω, όλοι μας. Και ας δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε προπονητές και ποδοσφαιριστές πριν τους κρίνουμε "οριστικά".

Το σπάνιο είναι να γίνουν...θαύματα στο ποδόσφαιρο. Ο κανόνας είναι ότι χρειάζεται δουλειά και χρόνος.

Άσχετο: Πλάκα μας κάνει η ΟΥΕΦΑ; Ολυμπιακός-Μακάμπι 0-4 με Πολωνό διαιτητή. Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3 με Σλοβένο διαιτητή. Ολυμπιακός-Γκαραμπάγκ 0-3 με Βόσνιο διαιτητή. Και τώρα Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός με Εσθονό διαιτητή! Για να καταλάβουμε τη διαφορά, ο Ολυμπιακός με διαιτητές Άγγλο, Γερμανό, Ισπανό, Βέλγο, Σουηδό, δεν έχει χάσει στα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.