Ολυμπιακός: Το «διαφορετικό» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Μπόουλερ που αξίζει την ευκαιρία του

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το «διαφορετικό» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο Μπόουλερ που αξίζει την ευκαιρία του

bet365

Ο Άγγλος εξτρέμ έβγαλε θετικό αγωνιστικό πρόσημο που καλό είναι να μην αγνοηθεί σε έναν Ολυμπιακό που πηγαίνει σε ντέρμπι διαφορετικών συνθηκών σε σχέση με άλλες σεζόν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ευρώπη τέλος λοιπόν και... τυπικά για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός για ακόμα ένα παιχνίδι δεν σκόραρε στο γήπεδό του, έχασε με ένα 2-0 από τη Ναντ το οποίο πάντως δεν... ενόχλησε τον κόσμο του (καθώς ήξερε το τι να περιμένει από τη στιγμή που η ομάδα είχε αποκλειστεί και είδε και μία 11άδα με αρκετά νέα πρόσωπα και νέα παιδιά), ο οποίος χειροκρότησε τους παίκτες του σε ένα πειραματικό σχήμα και γενικά μία πειραματική 11άδα και τώρα κοιτάζει το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Για την Ευρώπη έχουμε αναφερθεί ξανά. Φέτος δεν ήταν η χρονιά του Ολυμπιακού. Δεν του πήγαν καλά τα πράγματα στους ευρωπαϊκούς αγώνες του όπου ξεκίνησε με Μαρτίνς και συνέχισε με Κορμπεράν και μετά με Μίτσελ.

Ούτε καλή ήταν η πορεία του και ούτε και πετυχημένη και προφανώς δεν είναι θετικό το να έχει 3 ήττες εντός με 3-0 (2 φορές) και 2-0 από τη Ναντ. Ούτε οι 2 ισοπαλίες και οι 2 βαθμοί εκτός έδρας ήταν κάτι θετικό ως στοιχείο. Προχωράμε σε άλλα θέματα.

Ορισμένοι παίκτες άρπαξαν την ευκαιρία στο ματς αυτό με τη γαλλική ομάδα, όπου ο Ολυμπιακός για ένα διάστημα πήγε αρκετά καλά και άξιζε και τουλάχιστον ένα γκολ. Το έκανε ο Ανδρούτσος που... σκύλιασε και αμυντικά αλλά και γενικότερα και δημιουργικά εκτός από τα ανεβάσματά του είχε και μπαλιές για φάσεις για γκολ. Το έκανε ο Μπόουλερ που είχε την ατομική ενέργεια, μπήκε μέσα σε φάσεις και όσο είχε δυνάμεις έδειξε πως αξίζει μία ακόμα ευκαιρία.

Φάνηκε πως ο Μίτσελ μπορεί να αλλάξει άποψη για ορισμένους παίκτες. Ο Μπόουλερ έχει αυτό το κάτι που όχι απλά... ξεσηκώνει την κερκίδα. Έχει αυτό το απρόβλεπτο στοιχείο που θα είναι κρίμα να χαθεί με βάση όα έδειξε στο Ολυμπιακός - Ναντ.

Ξέχωρα από αυτό σε επίπεδο εικόνας ο ίδιος ο Μίτσελ ξεχώρισε και τον Καλογερόπουλο που τον θεωρεί κανονικό βασικό παίκτη αλλά και τον Σαπουντζή. Όπως εκτιμά, τον Τζολάκη, τον Ντόι και τα άλλα νέα παιδιά. Όπως ξεκαθάρισε ότι του άρεσαν και οι Βρουσάι και Ελ Αραμπί. Ίσως ένας ευχάριστος προβληματισμός για το ντέρμπι; Δηλαδή να είναι βασικός και ο Βρουσάι (να διεκδικεί θέση ως μπακ ή ως εξτρέμ) και ο Αραμπί; Μένει να το δούμε και μέσα από τις προπονήσεις.

Όσο για τους παίκτες με αρνητικό δείκτη; Ο Ουί Τζο είναι σίγουρα τέτοιος κυρίως διότι αποκτήθηκε για να παίζει βασικός φορ στον Ολυμπιακό και ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα. Ο Κορεάτης ήταν και σε αυτόν τον αγώνα μία απογοήτευση από κάθε άποψη.

ΟΥΙ ΤΖΟ

Από εκεί και πέρα σε σχέση με τον Μαρσέλο είναι εμφανές πως ο Μίτσελ κοιτάζει να τον... χωρέσει και να τον ενσωματώσει όπου μπορεί στα πλάνα του. Ακόμα και σε ρόλο χαφ ή και... εξτρέμ.

Ένα ντέρμπι που πηγαίνεις με το... μαχαίρι στα δόντια αλλά έχει άλλα δεδομένα και λόγω βαθμολογίας

Αυτό το φετινό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετικό. Και αυτό διότι βρίσκεται στο -10 από την κορυφή της πρώτη της τάξει κατηγορίας και ο αιώνιος αντίπαλός του, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει από νίκη σε νίκη και τον περιμένει στη Λεωφόρο. Στην έδρα του δηλαδή που δημιουργεί άλλη δυναμική.

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τέτοιες οι συνθήκες ενός ντέρμπι για τον Ολυμπιακό και αυτό το αναφέρουμε και λόγω της κατάστασης του Παναθηναϊκού και επειδή ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Ακόμα και πέρυσι που ο Ολυμπιακός έβαλε 1 γκολ στον Παναθηναϊκό και είχε 2 ήττες τα πράγματα δεν ήταν τόσο... έντονα ή δύσκολα από αγωνιστικής πλευράς. Ο δε ξεσηκωμός του κόσμου του Ολυμπιακού και η ανοιχτή προπόνηση της Παρασκευής δίνουν και άλλη βαρύτητα αλλά και πίεση για αυτό το παιχνίδι.

Πίεση που είναι λογικό να πηγαίνει προς όλους. Είναι άλλα λοιπόν τα δεδομένα. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει σε αυτό το ματς με το... μαχαίρι στα δόντια. Το ξέρει καλά αυτό. Πως εδώ δεν έχει άλλα περιθώρια σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Ο ίδιος ο Μίτσελ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός ξέρει το πώς θα παίξει και το τι θα κάνει.

Οι παίκτες από μέρους τους και με τις δηλώσεις τους έχουν δείξει το πόσο το θέλουν αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα βέβαια θα παίξει ρόλο το τι παίκτες θα έχει διαθέσιμους καθώς το... οπλοστάσιό του δεν είναι πλήρες και λογικά δεν θα είναι πλήρες για το ντέρμπι, έχοντας προβλήματα με παίκτες όπως οι Μασούρας, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπιέλ, Ουσεϊνού Μπα και ακόμα και τον Φορτούνη (και ενώ έχει τεθεί off ο Βαλμπουενά).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.