Ολυμπιακός: Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι must win για 7 λόγους

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι must win για 7 λόγους

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και για αγωνιστικούς λόγους και για λόγους βελτίωσης της ψυχολογίας του να πάρει αυτό το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για αρχή ξεχάστε ότι μπορεί να είχατε στο μυαλό σας από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Αφήστε δηλαδή το τι παιχνίδι είδαμε εκεί. Το Ολυμπιακός - ΑΕΚ θα είναι ένα ντέρμπι με άλλα χαρακτηριστικά. Και επειδή γίνεται στο γήπεδο Καραϊσκάκη και επειδή η ΑΕΚ έχει άλλο αγωνιστικό προφίλ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό και αναφορικά με το πως πρεσάρει τον αντίπαλο και γενικά με το πώς λειτουργεί φέτος.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του έχει ένα παιχνίδι must win. Είναι αυτό το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι που πρέπει να νικήσει για μία σειρά από επτά λόγους.

1. Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε ούτε με ΠΑΟΚ ούτε και με Παναθηναϊκό στα δύο αυτά ντέρμπι παρότι ήταν και καλύτερος και το άξιζε. Εφόσον γίνει το ίδιο και απέναντι στην ΑΕΚ πρέπει και εκείνος να πάρει κάτι πίσω ποδοσφαιρικά.

2. Για βαθμολογικούς λόγους. Μία ενδεχόμενη νίκη με την ΑΕΚ και θα μειώσει την απόσταση του Ολυμπιακού με την αντίπαλό του (στον έναν βαθμό) αλλά και θα τον κρατήσει μέσα στην τριάδα με το κλείσιμο του α' γύρου. Κάτι σημαντικό και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά.

3. Για τον κόσμο του. Ο κόσμος του Ολυμπιακού βρέθηκε στη Λιβαδειά στήριξε για τα καλά την ομάδα του και το ίδιο θα κάνει και με την ΑΕΚ, όπου αναμένεται sold out. Τέσσερις χιλιάδες οπαδοί ήταν στο Λεβαδειακός - Ολυμπιακός και φυσικά έπεται ένα γεμάτο Καραϊσκάκη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ1

4. Για να δείξει - ξανά - μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ότι είναι... εδώ. Να στείλει δηλαδή τα αγωνιστικά του μηνύματα. Και βέβαια πως παραμένει για τα καλά ένας εκ των διεδικητών του τίτλου και ας είναι στο -10 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

5. Για να πάρουν την κατάλληλη ώθηση τα νέα πρόσωπα του ρόστερ και οι πολύ ποιοτικοί του παίκτες που ήρθαν φέτος. Παίκτης όπως ίσως ο κορυφαίος χαφ του φετινού Πρωταθλήματος, Ίνμπομ Χουάνγκ ή ακόμα και ο Μπιέλ.

6. Για το πρεστίζ. Αυτά τα ματς δεν μετράνε μόνο ως προς την ουσία. Μετράει και για τη... λάμψη της νίκης σε ένα ντέρμπι είτε αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό (κυρίως) είτε με την ΑΕΚ είτε με άλλον αντίπαλο.

7. Για τον προπονητή του. Μία νίκη του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ θα δώσει άλλη οντότητα στον πάγκο στον Μίτσελ που θέλει και αυτός να επιβραβευτεί μετά το πολύ καλό του πλάνο στο ματς της Λεωφόρου.

Όλα τα παραπάνω προφανώς δεν έχουν σχέση με ένα άλλο focus που έχει κάνει ο Ολυμπιακός έξω από το γήπεδο και αφορά στη διοίκηση της ΕΠΟ και την ΚΕΔ / ΕΠΟ. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό σκέλος και τους παίκτες της ομάδας. Έχει να κάνει με την προσπάθεια του Ολυμπιακού να αναδείξει πως δεν αντιμετωπίζεται σωστά από τους αρμόδιους / εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο αλλά και την πρόθεσή του να δημιουργήσει τέτοια δυναμική ώστε ακόμα και να αλλάξει τα δεδομένα στη διοίκηση της ΕΠΟ και όχι μόνο.

- Ξαναδείτε εάν θέλετε εδώ την εκπομπή του Gazzetta για το ντέρμπι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.