ΑΕΚ: Η «Μουντιαλική» πεντάδα, το πρεστίζ και τα έσοδα

ΑΕΚ: Η «Μουντιαλική» πεντάδα, το πρεστίζ και τα έσοδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η «Μουντιαλική» πεντάδα, το πρεστίζ και τα έσοδα

bet365

Και με τη βούλα πλέον πέντε είναι οι παίκτες της ΑΕΚ που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Πότε θα αγωνιστούν, ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι και το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που θα βάλει στα ταμεία της η Ένωση.

Η ΑΕΚ θα έχει δυναμική παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που ξεκινάει μέσα στον Νοέμβριο καθώς και οι τρεις τελευταίοι παίκτες της που βρίσκονταν σε προεπιλογές είδαν τις κλήσεις τους να σφραγίζονται οριστικά. Μετά τους Ντομαγκόι Βίντα και Ντάμιαν Σιμάνσκι σε Κροατία και Πολωνία αντίστοιχα, ο Ορμπελίν Πινέδα είναι μέσα στα ονόματα της τελικής λίστας της Εθνικής του Μεξικό, όπως και οι Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμαντί στις τελικές κλήσεις της Εθνικής του Ιράν. Κάτι που σημαίνει ότι η Ένωση θα έχει συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές της στο Μουντιάλ!

Μόνο ο Τσούμπερ έμεινε εκτός από τους «σίγουρους»

Από τη λίστα των «σίγουρων» στο σχετικό θέμα που είχαμε παρουσιάσει στο Gazzetta, μόνο ο Στίβεν Τσούμπερ έμεινε τελικά εκτός Μουντιάλ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός θα είχε σίγουρα μια θέση στην Εθνική ομάδα της χώρας του αν δεν του παρουσιαζόταν το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών που τον έκανε να πάρει τη γενναία απόφαση για να προχωρήσει σε επέμβαση και να μην είναι παρών στο Κατάρ. Από αυτούς που είχαν πιθανότητες 50-50 ο Σιμάνσκι με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του κατάφερε να μπει τελικά.

Αντίθετα οι Αρόλντ Μουκουντί και Νορντίν Άμραμπατ παρότι ήταν στις προεπιλογές του Καμερούν και του Μαρόκο αντίστοιχα δεν κλήθηκαν, όπως και ο Γενς Γιόνσον, ο οποίος δεν ήταν καν στην προεπιλογή της Δανίας, ενώ όπως αναμενόταν ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ δεν βρίσκεται στις κλήσεις της Γαλλίας. Για εκείνον φυσικά που αποτελεί αδικία η μη κλήση του βάσει των εμφανίσεων του είναι για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. O φορμαρισμένος Σέρβος χαφ είναι εξαιρετικά επιδραστικός στο παιχνίδι της ΑΕΚ και παρότι έχει να κληθεί δύο χρόνια στην Εθνική του, αποτελεί ερωτηματικό το γεγονός ότι το όνομά του δεν έπεσε καν προς συζήτηση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Πινέδα

Αντίπαλοι Πινέδα και Σιμάνσκι στις 22 Νοεμβρίου στην Ντόχα

Οι δύο Ιρανοί, ο Χατζισαφί και ο Μοχαμαντί, θα τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο όμιλο με την Αγγλία (21/11), την Ουαλία (25/11) και τις ΗΠΑ (29/11), έχοντας μια δύσκολη αποστολή για την πρόκριση σε έναν ανταγωνιστικό όμιλο.

Στον τρίτο όμιλο Πινέδα και Σιμάνσκι θα είναι αντίπαλοι την πρώτη αγωνιστική του γκρουπ στο Μεξικό - Πολωνία στις 22/11 στην Ντόχα! Ο Σιμάνσκι με την Πολωνία θα αντιμετωπίσει έπειτα τη Σαουδική Αραβία (26/11) και την Αργεντινή (30/11) ενώ ο Πινέδα με το Μεξικό θα παίξει κόντρα στην Αργεντινή (26/11) και στη Σαουδική Αραβία (30/11). Εκεί ένας από τους δύο κιτρινόμαυρους λογικά θα συνεχίσει στη φάση των 16.

Όσο για τον Βίντα, ο 33χρονος στόπερ με την Εθνική Κροατίας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στον έκτο όμιλο απέναντι στο Μαρόκο (23/11), για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα ματς με Καναδά (27/11) και Βέλγιο (1/12). Και εδώ ο Βίντα έχει σοβαρές πιθανότητες να συνεχίσει στη φάση των 16 αν θεωρητικά πούμε ότι μετά το Βέλγιο το φαβορί για τη δεύτερη θέση είναι οι Κροάτες.

Βίντα και Σιμάνσκι

Το πρεστίζ και τα χρήματα που θα λάβει η ΑΕΚ από τη FIFA

Φυσικά για την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πέντε ποδοσφαιριστές της θα πάρουν μέρος στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι και θέμα πρεστίζ για την Ένωση να έχει μια δυνατή εκπροσώπηση στο Μουντιάλ. Κάτι που αποτελεί φυσικά και ένα δείγμα της σημαντικής αναβάθμισης του κιτρινόμαυρου ρόστερ που έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε καθώς μπορεί οι τρεις από τους πέντε να προϋπήρχαν, ωστόσο το γεγονός ότι δυνητικά ήταν 11 οι ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βρεθούν στα τελικά είναι κάτι που μιλάει από μόνο του.

Όμως πέρα από αυτό, οι κιτρινόμαυροι θα έχουν και οικονομικά οφέλη καθώς η FIFA δίνει στις ομάδες 10.000 ευρώ τη μέρα για κάθε ποδοσφαιριστή που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν λάβουμε υπόψιν ότι μίνιμουμ το διάστημα των αγώνων σε κάθε όμιλο είναι δέκα μέρες και πάνω-κάτω ένα δεκαήμερο είναι και η προετοιμασία, οι παίκτες θα λείψουν από τις ομάδες τους σίγουρα για 20 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα βάλει στα ταμεία της γύρω στο 1 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή των παικτών της στο Μουντιάλ.

Μοχαμαντί και Χατζισαφί

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα