Ο ατζέντης του Ροντινέι στο Gazzetta: «Είχε 18 προτάσεις και επέλεξε τον Ολυμπιακό» (vids)

Ο ατζέντης του Ροντινέι στο Gazzetta: «Είχε 18 προτάσεις και επέλεξε τον Ολυμπιακό» (vids)

Νότης Χάλαρης
Ο ατζέντης του Ροντινέι στο Gazzetta: «Είχε 18 προτάσεις και επέλεξε τον Ολυμπιακό» (vids)

bet365

Ο Ροντινέι αποτελεί την πρώτη (και μοναδική μέχρι στιγμής) χειμερινή μεταγραφή του Ολυμπιακού για να ενισχύσει το δεξί άκρο της άμυνας και από 1η Γενάρη θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου αμυντικού, Ρικάρντο Σέιντ μοιράστηκε στο Gazzetta τα πάντα γύρω από την υπόθεσή του.

Εδώ και λίγες μέρες ο Ροντινέι αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στη χειμερινή περίοδο για φέτος, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής των «ερυθρολεύκων». Ο 30χρονος ακραίος μπακ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Γενάρη, όταν και θα είναι έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Μίτσελ.

Το 2022 ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο, καθώς κατέκτησε το Copa Libertadores με τη Φλαμένγκο και είδε αρκετές προτάσεις να έρχονται μπροστά του για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Ωστόσο, ο ίδιος επέλεξε αυτό να γίνει μέσα από τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού όπου και αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Ο ατζέντης του, Ρικάρντο Σέιντ ήταν δίπλα του σε κάθε βήμα που έκανε στην Ελλάδα αλλά ήταν και ο άνθρωπος πίσω από τις διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στους Πειραιώτες. Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta και έδωσε στο... πιάτο όλα όσα έγιναν για να πιάσει «λιμάνι» ο Βραζιλιάνος αμυντικός. Ο ενθουσιασμός, ο Ραφίνια και οι «κρούσεις» από όλον τον κόσμο.

- Πρώτα απ' όλα, πείτε μου για τον Ροντινέι. Πώς νιώθει που ήρθε στον Ολυμπιακό;

«Ο Ροντινέι είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ στη Νότια Αμερική και η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό ήταν η επιβράβευση μετά από μια εξαιρετική σεζόν που είχε στη Φλαμένγκο! Του άξιζε αυτή η ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός θα το προσφέρει σε όλο του το μεγαλείο».

- Ήταν εύκολη ή δύσκολη η απόφαση να έρθει ο Ροντινέι στον Ολυμπιακό και γιατί;

«Δεν δίστασε από το πρώτο θετικό μήνυμα του συλλόγου και μού είπε ότι ήθελε να έρθει. Εγώ από την πλευρά μου, επειδή ήξερα ήδη τον σύλλογο, τη δομή και την πόλη, του έδωσα όλες τις πληροφορίες για τα πάντα».

- Ποιες άλλες προσφορές είχατε για τον Ροντινέι και γιατί επέλεξε τον Ολυμπιακό;

«Είχε πολλές προσφορές. Η Charlotte και η Portland από το MLS, Φλουμινένσε, Σάο Πάολο, Μποταφόγκο, Βάσκο ντα Γκάμα, Ατλέτικο Μινέιρο, Σάντος, Κρουζέιρο, Μπαϊα, Γκρέμιο και Ιντερνασιονάλ από Βραζιλία. Επίσης, Αλ Νασρ, Αλ Ταβούν από τη Σαουδική Αραβία, η Μόντσα από την Ιταλία, η Άλ Ουάχντα από τα ΗΑΕ και η Ρίβερ Πλέιτ με τη Ράσινγκ από την Αργεντινή. Από την πρώτη στιγμή δεν είχε καμία αμφιβολία όταν ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό γιατί εκτός από την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη θα συνέχιζε να αγωνίζεται και να κατακτά τίτλους».

- Ποιο είναι το δυνατό του σημείο;

«Το δυνατό του σημείο, εκτός από σωματική δύναμη, είναι το επιθετικό του κομμάτι. Επιτίθεται πολύ καλά, η ντρίμπλα με την ταχύτητα είναι αυτά που ξεχωρίζουν πάνω του».

- Μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και πώς;

«Σίγουρα θα είναι μεγάλη λύση για τον Ολυμπιακό και θα δώσει βάθος στα δεξιά αμυντικά αλλά θα βοηθήσει επιθετικά, ανεβαίνοντας για να δώσει ασίστ αλλά και να σκοράρει».

- Μίλησε σε κανέναν για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Ναι, του μίλησα πολύ για τον σύλλογο και το πρωτάθλημα γιατί το ξέρω ήδη, αλλά μίλησε και με τον Ραφίνια».

- Τι του είπε ο Ραφίνια για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα;

«Ο Ραφίνια αγαπά πολύ το κλαμπ και τους ανθρώπους σε αυτό, μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον σύλλογο και την πόλη και μάλιστα επικοινώνησε με τον Χάμες και τον Μαρσέλο για να καλωσορίσουν τον φίλο του Ροντινέι».

- Πείτε μου για το μεταγραφικό story στον Ολυμπιακό...

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το όνομα ήρθε στον πρόεδρο που του άρεσε από την αρχή και πήγε να πάρει πληροφορίες για τον Ροντινέι, οι οποίες ήταν θετικές φυσικά! Η μεταγραφή έκλεισε μέσα σε επτά με δέκα μέρες!»

- Γιατί δεν πήγε με τη Βραζιλία στο Μουντιάλ;

«Στη Βραζιλία όλοι αμφισβήτησαν την απουσία του, γιατί ήταν ανάμεσα στους 55 προεπιλεγμένους, αλλά ο Τίτε επέλεξε να πάρει τον Ντάνι Άλβες! Υπήρξε ένα μεγάλο... γιατί, καθώς θα είχε βοηθήσει πολύ την ομάδα της Βραζιλίας και τα ΜΜΕ με τους οπαδούς επέκριναν την απουσία του από την τελική λίστα».

- Ένα μήνυμα από τον ίδιο προς στον Ολυμπιακό;

«Η όρεξη, η αφοσίωση, η δουλειά και η χαρά δεν θα λείψουν. Έρχεται για να κερδίσει τίτλους και να γράψει το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου».

- Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

«Είναι ένα άτομο με την καλύτερη ποιότητα χαρακτήρα. Πολύ ευδιάθετο και συμπαθητικό όπου κι αν πήγε! Πάντα με καλή διάθεση και με εκπληκτική ενέργεια! Σύντομα όλοι θα τον αγαπήσουν στο κλαμπ, είμαι σίγουρος».

- Τι είπε στους πρώην συμπαίκτες του της Φλαμένγκο για τον Ολυμπιακό;

«Η σεζόν είχε ήδη τελειώσει όταν συμφωνήσαμε με τον Ολυμπιακό, οπότε δεν πρόλαβε να τους πει κάτι».

@Photo credits: Από το επίσημο Instagram του Ricardo Scheidt

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα