10 (όχι χριστουγεννιάτικα) θέματα για τον Ολυμπιακό!

10 (όχι χριστουγεννιάτικα) θέματα για τον Ολυμπιακό!

10 (όχι χριστουγεννιάτικα) θέματα για τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο Gazzetta σε 10 θέματα της επικαιρότητας του Ολυμπιακού.

Ένα ποτ πουρί θεμάτων σήμερα για τον Ολυμπιακό.

UEFA. Τεκμηριωμένη και καυστική η επιστολή που έστειλε ο Ολυμπιακός στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τα διαιτητικά όργια που γίνονται φέτος στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Εθνικής, και τα οποία όλοι βλέπουν, αλλά ορισμένοι κάνουν πως δεν βλέπουν, γιατί πολύ απλά ωφελούνται. Οι συνεχείς ανακοινώσεις συλλόγων, ορισμένοι εκ των οποίων επικαλούν τις σχετικές διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού συμφωνώντας μαζί του, είναι ενδεικτικές κι αποδεικτικές. Θα ιδρώσει το αφτί των ανθρώπων της UEFA η, δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται σε μία χώρα μέλος τους και το ότι το μεγαλύτερο κλαμπ της χώρας τους ενημερώνει με τον πιο επίσημο τρόπο για διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

ΑΒΡΑΑΜ. Τα πιο σωστά λόγια τα είπε ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, προχθές στο Ρέντη, καλώντας τους ποδοσφαιριστές να βάλουν πρώτα την ομάδα κι όχι τον εαυτό τους και ζητώντας τους να θυσιαστούν για την ομάδα όταν χρειαστεί. Εμμέσως πλην σαφώς ο επί σειρά ετών «ερυθρόλευκος» άσος είπε ότι βλέπει παίκτες που δεν το κάνουν αυτό και κοιτάνε την πάρτη τους, την στιγμή που η σωστή νοοτροπία στον Ολυμπιακό είναι να μπαίνει σε πρώτη μοίρα το σύνολο κι όχι το άτομο.

a

ΡΕΑΜΠΤΣΙΟΥΚ. Αυξάνονται οι κρούσεις από διάφορες ομάδες για τον Μολδαβό άσο-δεν είναι τυχαίο χθεσινό ρεπορτάζ από Ιταλία περί ενδιαφέροντος από Μπολόνια, Τορίνο, Αταλάντα. Η απόκτηση αριστερού μπακ γίνεται προτεραιότητα στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή. Τέλη Αυγούστου ήταν η ισπανική Χετάφε που τον είχε ζητήσει και τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πει «όχι». Τώρα, δύσκολα θα αρνηθούν μία καλή επίσημη προσφορά.

ΟΥΙ ΤΖΟ. Δεν μεταφέρθηκαν εξ ολοκλήρου οι δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Κορέας κατά την προ εβδομάδας αναχώρηση του για την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ κι έτσι σχηματίστηκαν λάθος εντυπώσεις. Ναι μεν είπε ότι γι΄ αυτόν ήταν μία άτυχη, υπό την έννοια της δύσκολης, μεταγραφική περίοδος αυτή του καλοκαιριού, «στην οποία προσπάθησα να κάνω την καλύτερη επιλογή», αλλά ερωτηθείς για τη συνέχεια της σεζόν δήλωσε, «τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε και πρέπει να πάω στην ομάδα μου και να παίξω καλά», ενώ σε άλλη ερώτηση για τις φήμες περί μεταγραφής του το χειμώνα είπε ξερά, «δεν μπορώ να πω τίποτα».

a

ΜΑΝΤΣΙΝΙ. Χθες βράδυ η μεταγραφή του Μαντσίνι από τον Άρη στον Ολυμπιακό είχε μπλοκάρει, δεν προχωρούσε. Τι θα γίνει σήμερα, αύριο, μεθαύριο δεν μπορώ να το ξέρω με τόσα που έχουμε δει σε αυτή την υπόθεση εδώ κι ένα μήνα.

ΚΕΙΤΑ. Πίσω στην Ισπανία βρίσκεται ο νεαρός κυνηγός του Ολυμπιακού που είχε αποκτηθεί τον περασμένο Γενάρη από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Αφρικάνος θα υποβληθεί στη Μαδρίτη σε νέα επέμβαση, αφού η προηγούμενη εγχείριση που είχε κάνει τον Φεβρουάριο δεν του έλυσε τα προβλήματα τραυματισμών του, κάτι που φάνηκε το καλοκαίρι στην προετοιμασία, που του έδωσε την ευκαιρία ο Πέδρο Μαρτίνς κι ο εξτρέμ με τις ρίζες από το Μάλι ήταν αγνώριστος.

ΣΟΥΡΛΗΣ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα γυρίσει ο νεαρός κεντρικός χαφ, αφού δεν προσαρμόστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Η πιθανότερη εκδοχή είναι να πάει σε κάποια ομάδα της Α΄ Εθνικής, με την προϋπόθεση όμως ότι θα του δοθεί χρόνο συμμετοχής για να δείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί. Ειδάλλως, καλύτερα να παίξει στον Ολυμπιακό Β, όπως έκανε πέρυσι.

a

ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ. Ολοένα και καλύτερος γίνεται ο νεαρός αριστεροπόδαρος στόπερ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Β. Εάν συνεχίσει έτσι και δεν κάνει πισωγυρίσματα, είναι απίθανο να μην προωθηθεί στην Α ομάδα μέσα στη σεζόν. Αδύνατο να μην είναι στις επόμενες κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων.

ΤΙΜΩΡΙΑ 1. Για άλλη μία φορά έπεσαν έξω οι «ειδήμονες» που προέβλεπαν ποινή αγωνιστικών στον Ολυμπιακό για επεισόδια οπαδών του στα Γιάννινα. Το κατηγορητήριο ήταν σαφής και με απλή ανάγνωση των σχετικών άρθρων του κανονισμού εύκολα μπορούσε ο καθένας να αντιληφθεί ότι η μόνη τιμωρία ήταν ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Είναι η τρίτη φορά φέτος που προεξοφλούν ότι θα κλείσει το Καραϊσκάκη και αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους. Ίσως μια άλλη.

ΤΙΜΩΡΙΑ 2. Έχει, πάντως, την πλάκα του να φωνάζουν κι από πάνω κάποιοι, την στιγμή κατά την οποία οι ευνοούμενοι από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί στην εξέδρα του ΠΑΣ, εν τέλει ωφέλησαν μόνο την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ, που θα παίξουν τα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια τους στα Γιάννινα, κεκλεισμένων των θυρών.

Άσχετο: Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός πάρει τον Αϊτόρ, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι-από τον Ολυμπιακό μου λένε ότι δεν έχουν κάνει την παραμικρή συζήτηση. Αυτό που ξέρω είναι ότι παίκτες από τον ΠΑΟ παίρνει η ΑΕΚ όχι ο Ολυμπιακός. Βλέπε Γκατσίνοβιτς, Ινσούα, Χουλτ, Κλωναρίδη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.