Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του και η αστείρευτη ποιότητα του Ινμπόμ Χουάνγκ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης που κάνει καλύτερους και τους συμπαίκτες του και η αστείρευτη ποιότητα του Ινμπόμ Χουάνγκ

bet365

Ο Ολυμπιακός με την εικόνα του έκανε εύκολο το αγωνιστικό του έργο στη Νίκαια όμως το βάρος πέφτει σε δύο πρόσωπα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι κάτι για το οποίο δεν γίνεται να αμφιβάλλει κανείς. Ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Τι; Ότι ο Κώστας Φορτούνης είναι η πιο σημαντική αγωνιστική μονάδα του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα.

Ναι θα μπορούσε να ειπωθεί από πολλούς ότι δεν συνιστά είδηση πως ο 30χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός βγάζει τέτοια ποιότητα ειδικά με υποδεέστερους αντιπάλους. Είναι όμως η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που το κάνει με τέτοιον τρόπο.

Που είναι τόσο πειστικός, που έχει διαρκή αγωνιστική διάθεση και που δίνει γκολ και ασίστ σε back to back αγώνες. Σε τρεις αναμετρήσεις στο Πρωτάθλημα έχει δώσει και γκολ και ασίστ: με ΠΑΣ, με Αστέρα Τρίπολης αλλά και με Ιωνικό.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει και 2 γκολάρες. Το φάουλ με τον ΠΑΣ αλλά και το σουτ του με τον Ιωνικό με προσωπική ενέργεια.

 

Το θέμα με τον Φορτούνη δεν είναι μόνο η εικόνα του. Είναι ότι βελτιώνει και όλους τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Το πόσο τους ανεβάζει αγωνιστικά αλλά και στο επίπεδο των επιθέσεων που γίνονται.

Και φυσικά με αυτές τις εμφανίσεις φτιάχνει ξανά τη ψυχολογία του. Φτιάχνει για τα καλά την αυτοπεποίθησή του. Που για να συμβεί αυτό έβαλε και αυτός το... λιθαράκι του.

Δούλεψε και αυτός διαφορετικά. Άλλαξε την προσέγγιση και τη νοοτροπία του έδειξε πιο αποφασισμένος από ποτέ για να γυρίσει το χαρτί και αυτό ακριβώς κάνει αυτήν τη χρονική περίοδο.

Είναι επίσης πως ο Φορτούνης με τις επιδόσεις του, τους... ζορίζει ανάλογα (τους συμπαίκτες του ειδικά από τη μέση και μπροστά), προκαλώντας και πιο μεγάλο ανταγωνισμό. Είναι ακόμα και το πως συνεργάζεται με παίκτες όπως ο Χάμες, ο Ινμπόμ Χουάνγκ και ο Μπιέλ.

ΧΟΥΑΝΓΚ1

Το κορεάτικο... κομπιουτεράκι του Ολυμπιακού

Ακόμα και σε ένα παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια αυτός ο παίκτης κάνει διαφορά. Ο Ινμπόμ Χουάνγκ είναι ένας ποδοσφαιριστής με σχεδόν ασύλληπτες κινήσεις και μεταβιβάσεις της μπάλας.

Με τις εναλλαγές κατεύθυνσης και τις πάσες του. Που είναι απρόβλεπτες. Που έχουν ποδοσφαιρική... φαντασία.

Χαρακτηριστική είναι ακόμα και η φάση του γκολ του Μπακαμπού και το πόσο αρμονικά συνεργάστηκε με τον Χάμες και τον Γαλλοκονγκολέζο φορ.

Ο Χουάνγκ είναι με διαφορά ο πιο σημαντικός μέσος του ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο πιο ποιοτικός του δημιουργικός μέσος. Το κορυφαίο του οκτάρι και παίκτης που παλεύει σε όλους τους τομείς του.

Απλά υπάρχουν φορές που σίγουρα θέλει περισσότερη βοήθεια στο αμυντικό και το τακτικό σκέλος. Ακόμα και έτσι πάντως είναι ένας παίκτης για τα δύσκολα και ένας μέσος πάνω στον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να... χτίσει ένα πολύ ποιοτικό κέντρο: όχι μόνο για τώρα αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Όπως επίσης ο Ολυμπιακός με τρία δεκάρια στο ίδιο σχήμα στα πιο μεγάλα ματς ή ντέρμπι δεν μπορεί να πάει. Στα πιο εύκολα ματς ναι μπορεί να το κάνει. Στα παιχνίδια με την πιο μεγάλη ένταση και πίεση δεν θα είναι τόσο απλό και εύκολο να συμβεί αυτό.

Και βέβαια δύο λόγια για τον Ροντινέι

Ο Μίτσελ ήδη τον επαίνεσε για το αγωνιστικό του πρόσωπο με τον Ιωνικό. Ήδη μίλησε με πολύ καλά λόγια για το ντεμπούτο του Ροντινέι. Προφανώς όμως και δεν είναι κριτήριο ένα τέτοιο παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.

Ο Ροντινέι που πάντως με το... καλημέρα έδειξε πράγματα κυρίως δημιουργικά και επιθετικά. Δεν... μάσησε που ήταν το πρώτο του ματς, έβγαλε μία αίσθηση πως έχει εγκλιματιστεί ήδη στον Ολυμπιακό και γενικά ήταν θετικό το δείγμα του.

Κυρίως γιατί φάνηκε ένας παίκτης που φτάνει στο σημείο ακόμα και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή και που έχει καλές κινήσεις και επιδιώκει να δημιουργεί... ρήγματα. Ο 30χρονος παίκτης είναι αποφασισμένος να πετύχει, ωστόσο θα κριθεί σωστά και σοβαρά σε πιο δύσκολους αγώνες.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.