Σε κάθε παιχνίδι βλέπεις γκολάρες πλέον στον Ολυμπιακό!

Σε κάθε παιχνίδι βλέπεις γκολάρες πλέον στον Ολυμπιακό!

Σε κάθε παιχνίδι βλέπεις γκολάρες πλέον στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο Gazzetta τα ευχάριστα και τα προβληματικά σημεία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι του με τον Ιωνικό.

Αντί προλόγου: η φάση στην οποία ο Πασχαλάκης βγήκε ταχύτατα και μπλόκαρε την μπάλα προ του φορ του Ιωνικού, που είχε τρυπώσει μεταξύ των στόπερ, ήταν κλασικό παράδειγμα αποφυγής τετ α τετ χάρη σε γρήγορη έξοδο. Για να αποδειχθεί, πώς όταν παίζει με μυαλό ο γκολκίπερ, όλα γίνονται πιο εύκολα .

Η μεγαλύτερη βελτίωση την οποία μπορούμε να παρατηρήσουμε στον Ολυμπιακό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος έχει να κάνει με την ικανότητα που δείχνει η ομάδα να καθαρίζει τα παιχνίδια της από το α΄ ημίχρονο.

Το σκορ ήταν 2-0 στο ημίχρονο και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και στο παιχνίδι χθες με τον Ιωνικό στη Νεάπολη! Κι όσο κι αν υπάρχουν πάντα κι οι συγκυρίες στο ποδόσφαιρο, ποτέ δεν είναι εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο σε τρία συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Ακόμη περισσότερο δεν είναι εύκολο να αξίζει μία ομάδα αυτό το υπέρ της 2-0 και στα τρία παιχνίδια, πολύ απλά γιατί έχει καθολική υπεροχή και πάνω από 10 καθαρές ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα.

Ο Μίτσελ πιστώνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να κλειδώνει ο Ολυμπιακός τις νίκες από τα ημίχρονα του, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Ολυμπιακός μοιάζει να πήρε το μάθημα του από το 2-2 με τον ΠΑΣ και κρατώντας πίσω το μηδέν κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Η διαφορά είναι ότι με τον Αστέρα οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί στα τελειώματα των φάσεων και έκαναν 5-0 το 2-0, ενώ χθες ήταν παντελώς επιπόλαιοι και έμειναν στο 2-0. Κακώς, γιατί ακόμη κι η διαφορά τερμάτων μπορεί να παίξει ρόλο σε μία πιθανή ισοβαθμία.

 

a

Μόνο που χθες υπήρχε κι άλλη μία διαφορά: ο Μίτσελ με τον Αστέρα όταν είδε την ομάδα του να ρίχνει στροφές στο β΄ ημίχρονο άρχισε αμέσως τις αλλαγές και ανταμείφθηκε. Με τις δύο αλλαγές στο 63’ το σκορ έγινε 3-0 στο 68’. Με τις άλλες δύο αλλαγές στο 71’ και την τελευταία στο 80’ έγινε το 5-0. Ο Ισπανός προπονητής, όμως, για έναν άγνωστο στο δικό μου τρόπο σκέψης λόγο, δεν έκανε το ίδιο χθες, αλλά έκανε το ίδιο που είχε κάνει στα Γιάννινα, καθυστερώντας τις αλλαγές, παρότι έβλεπε πόσο πολύ είχε πέσει η απόδοση του Ολυμπιακού από τα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου. Όλες οι αλλαγές έγιναν πιο καθυστερημένα (μία στο 65΄, δύο στο 73’ και δύο στο 84’) και κάπως έτσι καθυστερημένη ήταν κι η αντίδραση των «ερυθρόλευκων», με τις καθαρές ευκαιρίες να έρχονται μετά το 80ο λεπτό.

Τέλος πάντων, ας σταθούμε περισσότερο σε άλλα πράγματα.

Στο πόσο καλά μπήκε η ομάδα του Μίτσελ στο ματς, με τον Φορτούνη από το πρώτο κιόλας λεπτό να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά να μην κάνει τη σωστή κίνηση και να μην αξιοποιεί συνδυασμό άλφα άλφα των Εμβιλά, Μπιέλ και Μπακαμπού.

Στο 1-0 που ήταν γκολ υπόδειγμα επιθέσεων που δουλεύει ο Μίτσελ, με την ομάδα να έχει στα πόδια της την μπάλα για 39 δευτερόλεπτα, να περνάει κυρίως από τα πόδια των Χουάνγκ-Εμβιλά και στο τέλος να φεύγει κάθετα και με τη μία από τους Χάμες και Χουάνγκ για τον σκόρερ Μπακαμπού, τον οποίο παρεμπιπτόντως δεν θυμάμαι να έχει ξανασουτάρει με τόση δύναμη!

Στη διατήρηση εκ μέρους του Χουάνγκ της απόδοσης του σε σταθερά υψηλά επίπεδα, σε σημείο που να είναι ξεκάθαρα ο πιο καταλυτικός παίκτης της ενδεκάδας-και πρώτος σε ασίστ. Πραγματικά μία μεταγραφή για την οποία μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος ο Μαρινάκης.

a

Στην εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια του Φορτούνη και στη σουτάρα που έστειλε την μπάλα ψηλά στο παραθυράκι του άτυχου Χουτεσιώτη. Για τέταρτο στη σειρά παιχνίδι βλέπουμε γκολάρες από τους παίκτες του Ολυμπιακού: στο 4-1 με τον Ατρόμητο ήταν τα δύο του Μαρσέλο, στο 2-2 με τον ΠΑΣ η απευθείας εκτέλεση του Φορτούνη, στο 5-0 με τον Αστέρα η οβίδα του Χάμες και τώρα, στο 2-0 με τον Ιωνικό η ρουκέτα του Φορτούνη!

Χωρίς να έχει σταθεροποιήσει ακόμη την απόδοση του σε υψηλά στάνταρ, ίσως και ψάχνοντας τα πατήματα του αφού παίζει πιο πολύ στα πλάγια, αυτό που προκύπτει είναι ότι βλέποντας τον Φορτούνη να κάνει τη διαφορά με μία σειρά από εντυπωσιακές κινήσεις του, την ικανότητα του να φτάνει κοντά στο γκολ και να συνεργάζεται τόσο καλά με τον Χάμες, σκέφτεσαι για ποιο λόγο δεν τον βλέπαμε πέρυσι και βλέπαμε στη βασική ενδεκάδα τον Ζοάο Καρβάλιο…

Ο Χάμες δεν έπαιξε στα επίπεδα του περασμένου αγώνα, όμως η παρουσία του σε πολλές καλές στιγμές της ομάδας ήταν εμφατική. Η συμμετοχή στο 1-0, δύο πάσες σε Φορτούνη και Μπιέλ για γκολ (άσχετα αν χάθηκαν οι ευκαιρίες), δύο καλά «στημένα» για ευκαιρίες σε Μπακαμπού και Μασούρα, φυσικά το γκολ του με ζυγισμένη κεφαλιά που ακυρώθηκε από τον διαιτητή Διαμαντόπουλο για δήθεν φάουλ του Σωκράτη δέκα μέτρα μακριά από τη φάση, σε μία απόφαση που επιβεβαίωσε ότι ο διεθνής ρέφερι σφυρίζει αλλιώς τον Ολυμπιακό κι αλλιώς την ΑΕΚ.

a

Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε και παίκτες που προβλημάτισαν στο χθεσινό παιχνίδι, τους δύο της αριστερής πλευράς.

Ο Μπιέλ ήταν τόσο αρνητικός που πραγματικά είναι να απορεί κανείς που ο Μίτσελ τον άφησε 73 λεπτά στον αγώνα-το χειρότερο ότι και στα Γιάννινα ήταν το ίδιο κακός και τον είχε αφήσει σε ολόκληρο το 90λεπτο, μία διαχείριση που κατά την γνώμη μου δεν βοηθάει την ομάδα!!!

Ο δε Ρέαμπτσιουκ είναι πραγματικά απογοητευτικό που σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπόρεσε να βρει έστω μία, μα μία, ποιοτική πάσα η, σέντρα-είναι κρίμα ότι δεν έχει βελτιωθεί καθόλου στο επιθετικό του κομμάτι εδώ και δύο χρόνια. Δείτε αυτή την φωτογραφία.

α

Είναι δυνατόν να μην βγάζει μία υποτυπωδώς καλή πάσα στον Μπακαμπού για να μπει ο σέντερ φορ με την μπάλα στα δίχτυα και να την γυρίζει προς τα πίσω, στο Φορτούνη και δη ανεπιτυχώς; Αυτό δείχνει ότι δεν σηκώνει το κεφάλι για να δει συμπαίκτες κι ότι βλέπει μόνο την μπάλα.

Απορία και για το πώς έχασε την ευκαιρία φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ ο Ελ Αράμπι, αλλά και το πώς ο Μπουχαλάκης δεν πάσαρε στον ολομόναχο με τα δίχτυα Γκάρι Ροντρίγκες και πλάσαρε πάνω στον Τσιγκρίνσκι

α

Σε μία φάση, πάντως, στην οποία ο ίδιος ο Αράμπι έπρεπε να είχε σουτάρει κι όχι να καθυστερήσει τόσο, με συνέπεια την πάσα. Κάποιες φορές ο Μαροκινός βγάζει μία έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του-ο σέντερ φορ πρέπει να εκτελεί με τη μία στις εννιά από τις δέκα περιπτώσεις.

Άσχετο: ήταν λέει πολύ εύκολος αντίπαλος ο Ιωνικός για τον Ολυμπιακό. Ενώ για τον ΠΑΟΚ, που τις προάλλες είχε περάσει από τη Νεάπολη με 3-0 προηγούμενος μάλιστα με 2-0 από το 34΄ ήταν…δύσκολος αντίπαλος, ε; Παρεμπιπτόντως, ο Ιωνικός χθες έκανε 16 φάουλ, περισσότερα απ΄ ότι είχε κάνει σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.