Τα τρία 10άρια του Ολυμπιακού πάνε στο 60% κι αυτό στα δύσκολα δεν θα είναι αρκετό

Τα τρία 10άρια του Ολυμπιακού πάνε στο 60% κι αυτό στα δύσκολα δεν θα είναι αρκετό

Τα τρία 10άρια του Ολυμπιακού πάνε στο 60% κι αυτό στα δύσκολα δεν θα είναι αρκετό

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta ότι για τον Ολυμπιακό τώρα έρχονται τα δύσκολα και αναφέρεται στο ρόλο που θα παίξουν οι Φορτούνης, Χάμες και Μπιέλ στο πώς θα εξελιχθούν οι μεγάλες μάχες που έρχονται.

Για να είμαστε ρεαλιστές, τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Πολύ απλά γιατί τώρα θα αρχίσει να παίζει με τις άλλες πέντε ομάδες της πρώτης εξάδας, που θα πάει στα πλέι οφς για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Αυτή την Κυριακή ο Ολυμπιακός, που αυτή την στιγμή ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχει να παίξει στο Βόλο με την τοπική ομάδα (4η) και την άλλη Κυριακή έχει να παίξει στο Καραϊσκάκη με τον Άρη (5ο), ενώ σε ένα μήνα από σήμερα πάει να παίξει με τον ΠΑΟΚ και τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη τα κλασικά ντέρμπι με ΠΑΟ και ΑΕΚ. Επιπλέον εάν υπερασπιστεί στη ρεβάνς στο Περιστέρι το υπέρ του 4-1 του πρώτου αγώνα, θα έχει μέσα στο μήνα άλλα δύο παιχνίδια με τον Άρη για το Κύπελλο.

Προς κατανόηση της δυσκολίας: ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει νικήσει ομάδα της πρώτης εξάδας του βαθμολογικού πίνακα! Έχει τρεις ισοπαλίες (μέσα με ΑΕΚ και Βόλο κι έξω με ΠΑΟ) και δύο ήττες (μέσα από ΠΑΟΚ κι έξω από Άρη)…

Γνώμη μου είναι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση των τριών παικτών που κινούνται πίσω από τον σέντερ φορ, του Φορτούνη, του Χάμες και του Μπιέλ. Είναι αλήθεια ότι και οι τρεις παίκτες έχουν βοηθήσει ώστε να αυξηθεί θεαματικά το ενεργητικό του Ολυμπιακού στα γκολ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Φορτούνης έχει βάλει δύο κι έχει φτιάξει δύο. Ο Μπιέλ το ίδιο. Κι ο Χάμες έχει βάλει ένα κι έχει φτιάξει ένα. Εξίσου αλήθεια είναι ότι ο βαθμός δυσκολίας των τεσσάρων αγώνων (με Ατρόμητο, Αστέρα μέσα και με ΠΑΣ, Ιωνικό έξω) ήταν συγκεκριμένος.

 

a

Έτσι όπως το βλέπω εγώ, τα τρία 10άρια, όπως λέμε, του Ολυμπιακού το πάνε στο 60% περίπου από πλευράς απόδοσης τους. Και θέλω να καταγράψω κάποια πράγματα για τον καθένα.

Ο Φορτούνης στα δύο πρώτα παιχνίδια, με Ατρόμητο και ΠΑΣ, είχε σαφώς πιο γεμάτες εμφανίσεις, σε σχέση με τα δύο επόμενα, με Αστέρα κι Ιωνικό, που στο πρώτο έσβησε γρήγορα μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του και στο δεύτερο είχε μόνο μεμονωμένες καλές στιγμές, αλλά όχι διάρκεια. Όλα δε τα β΄ ημίχρονα του ήταν σε πολύ πιο κάτω επίπεδα από τα πρώτα.

Ο Χάμες άρχισε, αντιθέτως, με χαμηλές στροφές, όμως τις ανέβασε πολύ με τον Αστέρα και δεν τις κατέβασε θεαματικά με τον Ιωνικό. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι το μάξιμουμ στο οποίο μπορεί να έχει καλό επίπεδο είναι περίπου 70 λεπτά. Και την Τρίτη νομίζω ότι κυνήγησε το γκολ με επιπόλαιο τρόπο σε δύο περιπτώσεις.

a

Ο Μπιέλ στο ίδιο διάστημα των τεσσάρων αγώνων μετά τη διακοπή, παρουσιάζει ένα εντελώς άλλο πρόσωπο εντός κι εκτός έδρας-στο Καραϊσκάκη είναι μέσα στα καλά, μακριά από το Καραϊσκάκη χάνεται. Αν παίξει στο Βόλο, όπως στα Γιάννινα και στη Νεάπολη, ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι δεν μπορεί να κερδίσει.

Τι έχω προσέξει; Εξαιτίας και της «κοιλιάς» που κάνουν στα β΄ ημίχρονα ο Φορτούνης και ο Χάμες (αυτός από ένα σημείο και μετά), ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πολύ πιο φτωχός σε επιθετική παραγωγή στα β΄ ημίχρονα του η, στην καλύτερη, από το 65’ και μετά. Αντίθετα, γίνεται ξανά πολύ επικίνδυνος προς το τέλος των αγώνων, με τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, τον Γκάρι, τον Μασούρα και τον Ελ Αράμπι (η, τον Μπακαμπού).

Δεν ξέρω αν είμαι λάθος, αλλά νομίζω ότι ο Μίτσελ πρέπει να κάνει πιο γρήγορα τις αλλαγές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι κι όχι όπως τις άργησε κυρίως στα Γιάννινα, αλλά και στη Νεάπολη. Όταν με τον Αστέρα τις έκανε έγκαιρα, το σκορ από 2-0 έγινε 5-0. Κι όταν με τον Ατρόμητο επίσης τις έκανε έγκαιρα, το σκορ από 2-1 έγινε 4-1. Τα παιχνίδια «μιλάνε» μόνα τους.

a

Παρεμπιπτόντως, βοηθάει κι ο Σαμασέκου όταν μπαίνει αλλαγή, γιατί πιέζει, κλέβει και βγάζει ενέργεια. πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί πρέπει να μπαίνει μόνο μετά το 80ο λεπτό όπως συνέβη στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Εν κατακλείδι: Αυτό το 60% που τουλάχιστον εγώ θεωρώ ότι παίζουν τα τρία 10άρια του Ολυμπιακού, προφανέστατα ήταν αρκετά για να φέρει 13 γκολ στα τέσσερα παιχνίδια μετά τη διακοπή (πέντε με Αστέρα, τέσσερα με Ατρόμητο κι από δύο με ΠΑΣ κι Ιωνικό), αλλά αμφιβάλλω σφόδρα αν είναι αρκετό για τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στις άλλες πέντε ομάδες της πρώτης εξάδας της βαθμολογίας.

Άσχετο: έχει κυκλοφορήσει ένα σενάριο από την Ιταλία, σύμφωνα με το οποίο ο Μαρινάκης παίρνει το 40% της Παλέρμο με 10 εκ. Ευρώ. Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και ιδιοκτήτη της Νότιγχαμ μας είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.