Χριστοδουλόπουλος: Έγραψε ιστορία και συνεχίζει... (vids)

Φώτης Καρακούσης
Χριστοδουλόπουλος: Έγραψε ιστορία και συνεχίζει... (vids)

bet365

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στην χώρα μας και έγινε ο πρώτος που αγωνίστηκε και στις 5 ομάδες του Big-5 (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης). Το Gazzetta θυμίζει το τι έχει πετύχει ως τώρα στην μεγάλη του καριέρα

Για κάποιους μπορεί να θεωρείται ως ο «εύκολος στόχος» των οπαδών της κάθε ομάδας που αγωνίστηκε, για άλλους ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί και να μιλούσε λίγο παραπάνω, πάντα σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει στην χώρα μας. Το σίγουρο πάντως είναι πως λίγοι έχουν καταφέρει να κάνουν την καριέρα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και κανείς να παίξει σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και από σήμερα (12/2) και στον Άρη.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός έγραψε την δική του ιστορία στο ποδόσφαιρό μας, καθώς πριν από λίγο αντικατέστησε τον Λουίς Πάλμα στο ντέρμπι των «κίτρινων» με το «τριφύλλι» και αυτόματα είναι μοναδικός που έχει έστω μία συμμετοχή και με τους πέντε του Big-5.

Στα 36 του και ύστερα από μια διετία στην Κύπρο όπου φορώντας τη φανέλα της Ανόρθωσης είχε σε 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις 15 γκολ και 5 ασίστ, είναι έτοιμος να προσφέρει και στον Άρη. Να δώσει στους «κίτρινους» το γκολ, τις ωραίες στημένες φάσεις και τις ηγετικές του ικανότητες, στοιχεία που δύσκολα συναντάς σε Έλληνα ποδοσφαιριστή και που ο Λάζαρος τα έχει και με το παραπάνω.

Το «προτιμώ να γίνω οικοδόμος, παρά να επιστρέψω στη Τούμπα»

Το «προτιμώ να γίνω οικοδόμος, παρά να επιστρέψω στη Τούμπα»

«Σας @@@ με το μαλλί»

«Σας @@@ με το μαλλί»

Τίτλους με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Τίτλους με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Ιταλία και Κύπρος οι σταθμοί του εκτός Ελλάδας

Ιταλία και Κύπρος οι σταθμοί του εκτός Ελλάδας

Οι αριθμοί του στην Ελλάδα. Τα περισσότερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό

Οι αριθμοί του στην Ελλάδα. Τα περισσότερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό

Επέστρεψε στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό θέλοντας μόνο να παίξει

Επέστρεψε στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό θέλοντας μόνο να παίξει

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και ο πρώτος του αγώνας στις εξέδρες του «Βικελίδης»

Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και ο πρώτος του αγώνας στις εξέδρες του «Βικελίδης»

Δεν πήγε στον Άρη για να παίξει στους Big-5, αλλά για να προσφέρει

Δεν πήγε στον Άρη για να παίξει στους Big-5, αλλά για να προσφέρει

Πριν αναφερθούμε στις αδιαμφισβήτητες αγωνιστικές ικανότητες του, θα σταθούμε σε δύο ατάκες του που έρχεται στο μυαλό όλων μας, όταν ακούς το συγκεκριμένο όνομα. Η πρώτη την είχε πει στα 20 του, όταν είχε πάει να δοκιμαστεί στην μεγάλη Λίβερπουλ, χωρίς όμως να έχει πάρει την ίδια του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν αρνητικά στα 600.000 ευρώ που προσέφεραν οι Άγγλοι και ο Χριστοδουλόπουλος είχε δηλώσει το αμίμητο: «προτιμώ να γίνω οικοδόμος, παρά να επιστρέψω στην Τούμπα».

Μια δήλωση που εξόργισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τον 20χρονο τότε ποδοσφαιριστή να ζητάει συγγνώμη και στο πρώτο του παιχνίδι μόλις επέστρεψε στους «ασπρόμαυρους» να βλέπει πανό στη Θύρα 4 της Τούμπας που έγραφε «Οικοδόμε τράβα πίσω στο Λίβερπουλ».

Μετά τον ΠΑΟΚ συνέχισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό όπου και εκεί εκτός από τις αγωνιστικές του επιτυχίες, γνώρισε και την αμφισβήτηση, όπως θα λέγαμε πως συμβαίνει σχεδόν με κάθε Έλληνα παίκτη στις μεγάλες ομάδες. Μια αμφισβήτηση που κάποια στιγμή ο Λάζαρος δεν άντεξε και ειδικά τα όσα του έλεγαν για το μαλλί που είχε αφήσει. Έτσι στις 7/10/2012 και σε αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, σκοράρει και πανηγυρίζοντας λέει «έτσι σας γ@μ@ω με το μαλλί». Μια ατάκα που μπορεί και να του στοίχισε την παραμονή του στο «τριφύλλι», καθώς την επόμενη χρονιά αποχώρησε για την Ιταλία και την Σαμπντόρια.

Το νέο απόκτημα του Άρη έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Ατρόμητο, με τους «κίτρινους» να είναι ο 6ος σταθμός και τον ίδιο όπως αναφέραμε να γίνεται ο πρώτος που θα καταφέρει να αγωνιστεί και στους 5 του Big-5.

Με τους «πράσινους» τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και τους «ερυθρόλευκους» κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ με «τριφύλλι» και Πειραιώτες το πρωτάθλημα συνοδεύτηκε και με το Κύπελλο κάνοντας έτσι το νταμπλ. Κάποιο τίτλο δεν πήρε με τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο όσον αφορά τις ομάδες στην χώρα μας.

Εκτός από την χώρα μας ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έπαιξε και σε δύο άλλες χώρες και συνολικά σε 4 ομάδες. Αρχικά στην Ιταλία όπου αγωνίστηκε σε 3 και συγκεκριμένα σε Σαμπντόρια, Μπολόνια και Ελλάς Βερόνα και στη συνέχεια στη Κύπρο και την Ανόρθωση. Στη Σαμπντόρια έπαιξε σε 11 παιχνίδια σκοράροντας μία φορά, σε Ελλάς Βερόνα είχε 22 συμμετοχές με 2 γκολ και 6 ασίστ και σε Μπολόνια έπαιξε σε 41 παιχνίδια σκοράροντας 3 φορές και κάνοντας ισάριθμες ασίστ. Τα περισσότερα παιχνίδια τα έπαιξε με την Ανόρθωση. Συγκεκριμένα στην Κύπρο είχε με τους «κυανόλευκους» 53 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 15 γκολ και δίνοντας και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Όπως αναφέραμε και πριν, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει αγωνιστεί ως τώρα σε πέντε ελληνικές ομάδες, με τον Άρη να είναι η έκτη, ενώ παίζοντας με τους «κίτρινους» θα έχει κάνει κάτι που ως τώρα φαινόταν απίθανο. Να παίξει δηλαδή σε όλες του λεγόμενου Big-5 (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη).

Πάμε να δούμε τους αριθμούς που είχε στις πέντε προηγούμενες ελληνικές ομάδες (ο Ατρόμητος είναι η 5η). Στον Παναθηναϊκό έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια και συγκεκριμένα έχει 131 συμμετοχές και 25 γκολ και στον Ατρόμητο τα λιγότερα (25). Όσον αφορά την πιο παραγωγική του θητεία είναι στην ΑΕΚ, όπου ναι μεν πέτυχε ένα τέρμα λιγότερο από ότι στον Παναθηναϊκό (25 σε «πράσινους» και 24 σε «κιτρινόμαυρους»), αλλά το έκανε σε 83 αγώνες.

Οι αριθμοί του Χριστοδουλόπουλου στην Ελλάδα

Παναθηναϊκός: 131 παιχνίδια, 25 γκολ 13 ασίστ

ΑΕΚ: 83 παιχνίδια, 24 γκολ, 10 ασίστ

ΠΑΟΚ: 63 παιχνίδια, 10 γκολ 3 ασίστ

Ολυμπιακός: 34 παιχνίδια, 10 γκολ, 2 ασίστ

Ατρόμητος: 26 παιχνίδια, 4 γκολ, 1 ασίστ.

Μπορεί να έχει φτάσει τα 36 χρόνια ζωής, ωστόσο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνεχίζει να έχει όρεξη να κάνει αυτό που αγαπάει. Να παίζει δηλαδή ποδόσφαιρο. Και αυτό στην επιστροφή του στην Ελλάδα το έδειξε πριν ξεκινήσει να αγωνίζεται. Στις διαπραγματεύσεις με τους «κίτρινους» ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα και πως δέχεται να αγωνιστεί με το βασικό, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίξει ποδόσφαιρο σε μια ομάδα που έχει στόχους και δυναμική όπως ο Άρης.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι από τους ανθρώπους που πάλεψαν πολύ στην ζωή τους. Από αυτούς που παρότι δεν είχαν και τα καλύτερα παιδικά χρόνια, κατάφεραν να πετύχουν και με το παραπάνω και να αποκτήσουν και χρήματα και δόξα. Ό,τι δηλαδή ονειρεύεται ένα παιδί. Ο πρώτος προπονητής του Λάζαρου, Κώστας Τσαρτσισαλίδης αναφέρθηκε σε αυτά τα προβλήματα σε συνέντευξή του επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως ο Λάζαρος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και πως πολλές φορές πήγαινε από τα Διαβατά (εκεί μεγάλωσε) στη Νεάπολη με τα πόδια.

Όσον αφορά τις οπαδικές του προτιμήσεις, η αλήθεια είναι πως ποτέ ο Χριστοδουλόπουλος δεν βγήκε ανοιχτά να πει τι ομάδα είναι. Αυτό που είπε μιλώντας στο κανάλι του Άρη, είναι πως ως θεατής το πρώτο γήπεδο που πήγε ήταν το Χαριλάου (νυν Κλεάνθης Βικελίδης), καθώς ο πατέρας του ήταν Άρης.

Εν κατακλείδι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρότι 36 δεν πήγε στον Άρη για να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα έχει παίξει και στις 5 ομάδες του Big-5. Πήγε γιατί θεωρεί πως μπορεί να παίξει, πως μπορεί να προσφέρει, πως μπορεί να κάνει την διαφορά. Οι «κίτρινοι» από την άλλη ξέρουν πως πήραν έναν παίκτη με όρεξη να δείξει πως δεν «τελείωσε» και περιμένουν από αυτόν να τους προσφέρει γκολ, ασίστ, καλά στημένα και ηγετικές ικανότητες. Και όλα αυτά χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μια κίνηση δηλαδή με μικρό ρίσκο και για τους δύο, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο...