Ολυμπιακός: Ο κόουτς Μίτσελ με νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλάζει και το δικό του status

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο κόουτς Μίτσελ με νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλάζει και το δικό του status

bet365

Ο Ισπανός τεχνικός περιμένει από την ομάδα του να παίξει στο ντέρμπι του Σαββάτου, όπως στον α' γύρο με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς που μπορεί να... αναβαθμίσει και τον ίδιο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για αρχή ο κόουτς Μίτσελ έδωσε ήδη το στίγμα του για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός του προσεχούς Σαββάτου μετά και από ερώτηση για τα παλιά ντέρμπι που έχει βιώσει ως προπονητής. Τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ως προς την περασμένη του θητεία στο Λιμάνι. Τι απάντησε ο έμπειρος προπονητής μετά τη Λαμία;

Για να το δούμε ξανά. «Νομίζω πως πραγματικά είτε έχω κακές, είτε καλές αναμνήσεις από έναν αντίπαλο θα πρέπει να κοιτάμε πάντα τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας και αυτό που θα ζητήσω από τους παίκτες μου είναι να αγωνιστούν στο ίδιο επίπεδο που ήταν στον αγώνα του πρώτου γύρου. Από εκείνον τον αγώνα και μετά αρχίσαμε να δείχνουμε πως όλα είναι πιθανά στο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι και σήμερα. Δεν είμαι απαισιόδοξος, το αντίθετο μάλιστα, αυτή τη στιγμή όμως είμαι ρεαλιστής», τόνισε.

Ο Μίτσελ προφανώς και απάντησε πάνω στο 1-1 του α' γύρου. Ένα παιχνίδι που βάσει εικόνας ο Ολυμπιακός άξιζε να πάρει τη νίκη. Το άξιζε αυτό το διπλό σε μία εβδομάδα που υπήρχαν ένα σωρό... φωνές για ξεκάθαρα φαβορί και εκτιμήσεις ότι στον αγώνα αυτό θα είχαμε απόλυτη υπεροχή του Παναθηναϊκού. Ένα ματς όπου αγωνιστικά ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του μέσα στη Λεωφόρο.

Και επίσης ένας αγώνας όπου έδειξε σε όλους ότι στα μεγάλα ντέρμπι δεν πρέπει να προεξοφλείς τίποτα. Και βέβαια πάντα πρέπει να πηγαίνεις με πίστη στις δυνάμεις σου αλλά χωρίς έπαρση. Άρα ποιο ήταν το μήνυμα του Μίτσελ στους παίκτες του; Ότι εάν παίξουν και στον α' γύρο αυτό το παιχνίδι μπορούν να το πάρουν. Μπορούν να είναι νικητές.

 

ΜΙΤΣΕΛ ΠΑΟ1

Η δεύτερη... ανάγνωση εντός ντέρμπι που έχει να κάνει με τον προπονητή

Ο Μίτσελ επί των ημερών του εννοείται πως έχει βελτιώσει πράγματα στον Ολυμπιακό. Εννοείται πως τον... έστρωσε. Τον έβαλε σε μία σειρά και προσπάθησε να δουλέψει με έναν συγκεκριμένο κορμό. Και βέβαια εννοείται ότι ανέλαβε μία τρομερά δύσκολη αποστολή που άλλος δεν θα την αναλάμβανε (για την ακρίβεια σχεδόν κανείς σε εκείνο το δύσκολο σημείο).

Τι του λείπει για το... παραπάνω βήμα; Μα φυσικά η νίκη σε ένα ντέρμπι. Σε ένα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Υπάρχουν ματς που είτε τα έχασε είτε δεν τα πήρε ενώ τα άξιζε (με ΠΑΟΚ στο Φάληρο και με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο). Υπήρξε και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που μάλλον δεν εδικαιούτο κάτι παραπάνω από το Χ και το δύσκολο 3-0 με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο με τα αδιανόητα λάθη του Ολυμπιακού που έκριναν τον αγώνα.

Άρα μία νίκη σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι σαν μία... εκδίκηση για τον Μίτσελ. Μπορεί και κατά μία έννοια να είναι για σκορ του παρελθόντος αλλά πρωτίστως θα είναι μία δικαίωση. Δεν θα αλλάξει μόνο το status του Πρωταθλήματος. Δεν θα κάνει μόνο αυτό. Θα αλλάξει και το δικό του status. Θα τον... φτιάξει περισσότερο από ποτέ στα μάτια όλων. Θα είναι μία νίκη και για το δικό του προπονητικό πρεστίζ. Και άρα έχει και αυτός ένα έξτρα και αυξημένο κίνητρο για το ματς αυτό.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.