Ολυμπιακός: Οι λόγοι που δεν έπιασε η μεταγραφή του Γκουστάβο Σκάρπα (vids)

Ο Σκάρπα

bet365

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, Γκουστάβο Σκάρπα, δεν αποδείχθηκε μία πετυχημένη μεταγραφική επιλογή για την ομάδα του Ολυμπιακού και το Gazzetta στέκεται στους βασικούς λόγους που συνέβη αυτό.

Ο Γκουστάβο Σκάρπα ήρθε με μεγάλες προσδοκίες στον Ολυμπιακό και ως μία πολύ δυνατή κίνηση αλλά φεύγει μην έχοντας πετύχει. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο δεν έπιασε στον Ολυμπιακό και αποχωρεί στα μέσα της τρέχουσας σεζόν μην έχοντας ούτε ένα γκολ ή έστω κάποια ασίστ.

Ο Σκάρπα στα 28 του χρόνια γυρίζει στην πατρίδα του για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο και με ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Παρότι στη Βραζιλία έφτασε στο σημείο να θεωρείται και να είναι παίκτης - ελίτ στη Νότιγχαμ Φόρεστ είχε μόλις 10 συμμετοχές χωρίς γκολ ή ασίστ και με τον Ολυμπιακό είχε 11 παρουσίες ξανά χωρίς γκολ ή ασίστ.

Πεπραγμένα που μοιάζουν αλλά και είναι... φτωχά. Ο Γκουστάβο Σκάρπα αποχωρεί από τον Ολυμπιακό χωρίς να έχει πιάσει ως μεταγραφή παρά τις υψηλές απαιτήσεις και τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν.

Υπήρξαν πάντως συγκεκριμένοι λόγοι που συνέβη αυτό. Ειδικότερα:

1) Η έλλειψη προσαρμογής στην Ευρώπη: Ο Σκάρπα δεν κατάφερε σχεδόν ποτέ να προσαρμοστεί για τα καλά στην Ευρώπη και στο τι ζητάει το στιλ παιχνιδιού στη γηραιά ήπειρο. Αυτό ίσχυσε και με τη Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά και με τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

2) Η διαχείριση - αξιοποίησή του στο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό: Ο Βραζιλιάνος είναι ως επί το πλείστον δεκάρι. Βρέθηκε λοιπόν στον Ολυμπιακό που κλασικά είναι μία ομάδα με αρκετά δεκάρια. Από τη στιγμή που υπήρχε η συνθήκη της χρησιμοποίησής του επί Μαρτίνεθ (γιατί μόνο με τον Ισπανό τεχνικό) έπαιξε τοποθετήθηκε και σε άλλες θέσεις.

Όπως μπορεί να δει κανείς και από τα στοιχεία του Wyscout στις συμμετοχές του στον Ολυμπιακό είχε παιχνίδι που κινήθηκε ως φορ (με την Κηφισιά και κάπως με την ΑΕΚ) ενώ με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο βρέθηκε να παίζει εξάρι και οκτάρι. Κοινώς υπήρξαν περιπτώσεις που δεν αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, κάτι που παίζει τον ρόλο του.

3) Ο τραυματισμός του: Ήταν κάτι σαν το... κερασάκι στην τούρτα. Από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά τέθηκε off. Αυτό το στοιχείο συνδυαστικά και με τη μεγάλη ζήτηση που είχε από ομάδες στη χώρα του συνέβαλλε ώστε να δρομολογηθεί και να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Τρεις λόγοι που ήταν κομβικοί για την πορεία του στον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο κλίμα της ομάδας. Δεν ήταν ότι δεν προσπάθησε. Ήταν πώς δεν προσαρμόστηκε και δεν μπόρεσε να αποδώσει με βάση τις δυνατότητές του αλλά και την ποιότητά του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα