Ολυμπιακός: Ο «Ματαδόρ» Ναβάρο, ο killer Ελ Καμπί και ο «Μάγος» Ποντένσε σήμαναν τη μεγάλη αντεπίθεση!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο «Ματαδόρ» Ναβάρο, ο killer Ελ Καμπί και ο «Μάγος» Ποντένσε σήμαναν τη μεγάλη αντεπίθεση!

bet365

Τι βραδιά ήταν αυτή!!! Ο Ολυμπιακός έκανε μία αδιανόητα μεγάλη αγωνιστική επιστροφή και με αυτό το 1-4 με τον ΠΑΟΚ έδωσε για τα καλά... σύνθημα τίτλου! Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Το δίχως άλλο αυτή η βραδιά για τον Ολυμπιακό ήταν... μαγική και δεν αφορούσε αυτό μόνο στο ποδόσφαιρο (αλλά και στο μπάσκετ)!!! Και αυτή τη φορά θα μπορούσαμε να σταθούμε στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και στο πόσο βοηθά την ομάδα του από τον πάγκο. Στο πώς ξεκίνησε τον αγώνα και στην εν γένει διαχείρισή του. Στο ότι με αυτόν στον πάγκο του ο Ολυμπιακός έκανε ξανά μία εκ των κορυφαίων φετινών εμφανίσεών του.

Πλην όμως αυτή τη φορά υπάρχουν credits για αρκετούς παίκτες. Οι τρεις χαφ Εσε, Ορτα και Τσικίνιο έχουν κάνει φοβερό ματς, κρατώντας τον έλεγχο του κέντρου και έχοντας κομβικό ρόλο γενικότερα στο ντέρμπι της Τούμπας. Τεράστια προσπάθεια και από τους τρεις.

Εφόσον θέλουμε να επικεντρωθούμε στον απόλυτο MVP αυτός είναι ο Ντάνιελ Ποντένσε. Με τη μεγάλη του... λάμψη, το φοβερό ταλέντο του και τη συμμετοχή του σε όλες τις φάσεις των γκολ. Μα σε όλες. Ένας παίκτης για τον οποίο έχουμε σημειώσει ξανά την τρομερή του ποιότητα.

Στο 29' έστειλε τη μπάλα πάνω στον Τσικίνιο και από εκεί βγήκε το τέρμα του Ναβάρο. Στο 54' πιάνει στον... ύπνο τους παίκτες του ΠΑΟΚ με το τρικ στο φάουλ με τον Φορτούνη, την κίνησή του και τη σουτάρα του (που ήταν από τα 26 μέτρα και με 95 χλμ να πηγαίνει η μπάλα).

Λίγο μετά το 80' σε μία φοβερή επίθεση μετά την πάσα του Μασούρα ο Πορτογάλος σταρ έκανε το γύρισμα για τον Ελ Καμπί. Και βέβαια και στη φάση του 1-4 όπου έχει συμμετοχή στη γρήγορη μετάβαση και ενώ βρήκε εκ νέου δίχτυα (εκεί) ο Ελ Καμπί.

Ο Ποντένσε είναι ο «Μάγος» του Ολυμπιακού. Ο Superman των Πειραιωτών. Ο παιχταράς της ομάδας, όπως είπε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μετά το πέρας του ντέρμπι.

Ο «μαχητής» Ναβάρο με το πιο σημαντικό του τέρμα στον Ολυμπιακό

Ο 62χρονος Βάσκος κατάφερε να πάρει πολλά πράγματα ακόμα και από τον Ναβάρο. Ο «Ματαδόρ» (Ταυρομάχος) των Πειραιωτών που έβαλε το πρώτο χρονικά γκολ (του ματς) και πάλεψε σκληρά στο παιχνίδι αυτό. Τα έδωσε όλα.

Ο Ναβάρο

Δεν υπάρχει παίκτης που δεν προσπάθησε. Ναι μπορεί ο Ορτέγα να έχει κάνει το λάθος στη φάση του 1-1, όπου βέβαια υπήρχε φάουλ πάνω στον Ροντινέι από τον Κωνσταντέλια στο ξεκίνημά της, όμως ακόμα και ο Αργεντίνος έδωσε ότι είχε και δεν είχε. Ναι μπορεί ο Μπιανκόν να ρίσκαρε με κάποια μαρκαρίσματα και φάουλ αλλά αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το 1-4 στέλνει ηχηρότατο μήνυμα αντεπίθεσης και μεγάλο μήνυμα τίτλου. Δείχνει σε αυτή τη στροφή το πόσο μεγάλη ομάδα παραμένει. Και το πλέον σημαντικό θα είναι να βοηθηθεί ο Μεντιλίμπαρ και βέβαια να βοηθηθούν και οι παίκτες από τα επόμενα αποτελέσματα, ξεκινώντας από την Ευρώπη και τον αγώνα με τη Φερεντσβάρος την Πέμπτη στην Ουγγαρία, στον επαναληπτικό του 1-0 για τον θεσμό του Conference League.

Υ.Γ. Ο Ελ Καμπί έφτασε στα 16 γκολ σε 29 αγώνες. Εξακολουθεί να είναι ο τοπ και πιο αποτελεσματικός φορ του Ολυμπιακού.

Υ.Γ. 2 Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει ήδη καταρρίψει τον ατομικό του ρεκόρ στο σκοράρισμα. Σε 28 αγώνες φέτος έχει με τον Ολυμπιακό 10 γκολ πλέον.

Υ.Γ. 3 Ο Τσικίνιο αρκετά... αθόρυβα ήταν μέσα στις 2 από τις 4 φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού. Αργά ή γρήγορα θα σκοράρει κιόλας.

Υ.Γ. 4 Οι δηλώσεις του κόουτς Λουτσέσκου και των παικτών του ΠΑΟΚ πιστοποιήσαν σε ένα ακόμα επίπεδο την αγωνιστική ανωτερότητα των Πειραιωτών στην Τούμπα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.