Παναθηναϊκός: Η συγκομιδή του στα παιχνίδια με τις ομάδες του Big-5

Παναθηναϊκός: Η συγκομιδή του στα παιχνίδια με τις ομάδες του Big-5

Η βαθμολογία των Big-5 στα μεταξύ τους παιχνίδια και η θέση του Παναθηναϊκού

bet365

Η θέση του Παναθηναϊκού στην βαθμολογία των Big-5 στα μεταξύ τους παιχνίδια και το αποτέλεσμα με τον Άρη που θα κρίνει την απόδοσή του στον τομέα αυτό.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (28/02-21:00) τον Άρη στο «Απ. Νικολαΐδης» στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι σε ομάδα του Big-5 για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague.

Μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα απέναντι σε Λαμία και Κηφισιά, τα οποία επέφεραν και το πρόστιμο από την διοίκηση του «τριφυλλιού», οι «πράσινοι» είναι αναγκασμένοι να κάνουν το 2/2 με Άρη και ΟΦΗ (εκτός) για να μην χάσουν άλλο έδαφος στην «μάχη» του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός μετρά ήδη δύο επιστροφές, αφού ο Μπερνάρντ εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με την Κηφισιά και ο Τσέριν ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε.

Τα παιχνίδια κόντρα στις ομάδες του Big-5 αποτελούν μία μεγάλη πληγή για τους «πράσινους» την φετινή σεζόν και ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποπέμφθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η αλήθεια είναι πως ρίχνοντας μία πρόχειρη ματιά στους βαθμούς που έχουν κερδίσει οι ομάδες αυτές στα μεταξύ τους παιχνίδια, θα δει πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι στην τέταρτη θέση με οκτώ, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερους μόνο από τον Άρη που έχει επτά.

Η βαθμολογία στα μεταξύ παιχνίδια των ομάδων του Big-5

  1. ΑΕΚ 15* (επτά αγώνες)
  2. Ολυμπιακός 10 (οκτώ αγώνες)
  3. ΠΑΟΚ 9 (οκτώ αγώνες)
  4. Παναθηναϊκός 8* (επτά αγώνες)
  5. Άρης 7** (έξι αγώνες)

*Ένα παιχνίδι λιγότερο
**Δύο παιχνίδια λιγότερα

Πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψιν μας πως στους οκτώ αυτούς βαθμούς συνυπολογίζουμε και τους τρεις από το ντέρμπι του πρώτου γύρο με τον Ολυμπιακό ενώ αναμένεται σύντομα η απόφαση του CAS για όσα συνέβησαν εκεί. Επίσης ο Άρης έχει, όπως βλέπουμε, δύο παιχνίδια λιγότερα και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που παίζουν μαζί του τις δύο τελευταίες αγωνιστικές από ένα.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός με οκτώ βαθμούς σε επτά τέτοια παιχνίδια αντλεί 1,14 βαθμούς κατά μέσο όρο, συγκομιδή που σίγουρα δεν είναι καλή και πρέπει να αλλάξει ενόψει των Play-offs, όπου τα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια είναι με ομάδες του Big-5.

Ωστόσο, μία ενδεχόμενη νίκη με τον Άρη στην Λεωφόρο θα τον φέρει στους έντεκα βαθμούς και άρα στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, μένοντας πίσω μόνο από την ΑΕΚ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 2,14 βαθμούς ανά αγώνα στα ματς αυτά κι αν κερδίσει τους «κίτρινους» την τελευταία αγωνιστική στο «Κλ. Βικελίδης» και πάει στους 18, θα φτάσει στο εκπληκτικό 2,25 ανά ματς.

Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» έρθουν ισόπαλοι με τον Άρη θα πάνε στους εννέα μαζί με τον ΠΑΟΚ με πιθανότητες να τους φτάσουν ή να τους προσπεράσουν και οι «κίτρινοι» ενώ στην περίπτωση ήττας θα μείνουν τελευταίοι, κάτι που σίγουρα δεν θέλουν να συμβεί.

Προφανώς η διαδικασία των Play-offs είναι αρκετά διαφορετική για τις ομάδες από την κανονική διάρκεια της σεζόν, αφού ανάμεσα στα παιχνίδια εκείνης υπήρχαν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για όλους, πλην του Άρεως (και παιχνίδια Κυπέλλου), αλλά και ματς με μικρομεσαίες ομάδες ενώ τώρα θα υπάρχουν απανωτοί μεγάλοι αγώνες. Οι ομάδες έχουν συνηθίσει πλέον στην διαδικασία αυτή, όμως παραμένει πάντα δύσκολη λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας των αγώνων και του μικρού χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο γίνονται.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα