ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά και το ποδόσφαιρο που θέλει στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά και το ποδόσφαιρο που θέλει στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος του Βορρά και το ποδόσφαιρο που θέλει στην Ελλάδα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς φθάσαμε να έχουμε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό, αλλά είναι βέβαιος ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν και πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Ένα τελευταίο σχόλιο για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ σε σχέση και με τον Μάκη Γκαγκάτση.

Ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο εν έτη 2024! Η κατάσταση όλο και βελτιώνεται κι αυτό φυσικά συμβαίνει από την ώρα που το 2016 ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο ποδόσφαιρο της ντροπής και του 100-0. Εννοείται ότι θα το θυμίζουμε συνέχεια όσο χρόνια κι αν περάσουν...

Αλήθεια είναι ότι τον ΠΑΟΚ σε αυτό το εγχείρημα βοήθησαν και στήριξαν και άλλες δυνάμεις, οι οποίες βέβαια μέχρι τότε δεν μπορούσαν ή δεν ήξεραν τον τρόπο για να επέλθει μία καλύτερη ισορροπία στα ποδοσφαιρικά μας πράγματα τα οποία όλη η Ελλάδα γνώριζε ότι κινούνταν γύρω από μία και μόνο ΠΑΕ. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν και είναι τόσο διαφορετικός από όλους τους άλλους σε αυτό το κομμάτι, αφού ιστορικά ΠΟΤΕ δεν ήλεγξε το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που κατά περιόδους και από παλιά έκαναν ΟΛΟΙ οι άλλοι. Θέλετε να μπούμε σε λεπτομέρειες για να μάθουν οι μικρότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι; Ας το αφήσουμε καλύτερα μέρες που είναι. Στο κάτω-κάτω τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Το πρωτάθλημα του 2019 και οι στραβές γραμμές του 2024

Ακόμη και όταν πολλοί «έπρεπε» να κατηγορήσουν για κάτι τέτοιο τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη, φθάσαμε στο 2018 όπου ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε ένα πρωτάθλημα επειδή τιμωρήθηκε με δύο μηδενισμούς για εντός έδρας παιχνίδια που οι αντίπαλοί του αποδεδειγμένα δεν ήθελαν να παίξουν! Τέλος πάντων και για να μην πλατειάζουμε, ο ΠΑΟΚ σε τέτοια εξωαγωνιστικά θέματα δεν είχε και δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. (Βάλτε εσείς τον καθένα σε όποια σειρά θέλετε…). Και εννοείται ότι όλοι στη χώρα γνωρίζουν ότι αν ένας από τους τέσσερις (πέντε με τον Άρη) μεγάλους θέλει και μπορεί να παίξει σε ακόμη πιο καθαρό ποδοσφαιρικό τοπίο, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Όλοι άλλοι, πρόσφατα αλλά και ιστορικά, ομαδικά ή ατομικά σε επίπεδο παραγόντων, έχουν καεί. Υπάρχουν επιχειρήματα για το αντίθετο; Τι να πει, ποιος; Ξέρω καλά τι θα πουν και τι θα γράψουν: «Ο ΠΑΟΚ το 2019 πήρε πρωτάθλημα με τον Βιεϊρίνια να παίζει με το χέρι στη Λαμία…». Τόσο αστείο… Ώρες είχα καθίσει για να γράψω αυτό το κείμενο που αποστομώνει (πάντα με επιχειρήματα) και την παραπάνω ανοησία, κείμενο και γεγονότα που ποτέ κανείς δεν κατάφερε να αντικρούσει, όπως κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει ότι… άλλο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και άλλο ο ΠΑΟΚ. Γιατί τέτοιο αήττητο(!) πρωτάθλημα, με ξεκίνημα από το μείον δύο(!!) και με τόσες ανάποδες εναντίον του αποφάσεις (όποιος τολμάει ας το διαψεύσει αν έχει στοιχεία) ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κατακτήσει.

Τι ποδόσφαιρο λοιπόν παίζονταν στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα πριν το 2016, τι παίζεται τώρα και τι μπορεί να παιχθεί στα επόμενα χρόνια όταν επιτέλους μειωθούν κατά πολύ περισσότερο φαινόμενα απίστευτης αδικίας ακόμη-ακόμη και με… στραβές γραμμές στο VAR, ή ακόμη και ξαφνικού «μπλακ άουτ» στο VAR στη διάρκεια ενός αγώνα. Ε… να μην τα θυμίσω κι αυτά! Τόσο πρόσφατα είναι και σημάδεψαν το φετινό πρωτάθλημα, μαζί και με συγκεκριμένες διαιτησίες ακόμη και σε ντέρμπι που ήταν πάντα πολύ προσεκτικές-καθοριστικές υπέρ του ενός, ακόμη και μέσα σε σκληρές έδρες όπως το Καραϊσκάκης!

 

Όσο δεδομένο είναι λοιπόν ότι από το 2016 όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο ακόμη και με την απόφαση να ΜΗΝ κατέβει να παίξει στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, έχει βελτιωθεί το ποδόσφαιρο στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, άλλο τόσο είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχουν και πολλά ακόμη περιθώρια καθαρότητας και δικαιοσύνης.

Τώρα θα «φταίει» ο Γκαγκάτσης

Κάπως έτσι επιστρέφω στο τελευταίο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και όχι σε όσα έγιναν στη διάρκεια και μετά το τέλος, αλλά σε όσα έπρεπε να παρουσιαστούν… Είναι πλέον αγαπημένη αυτή η συνήθεια στην Ελλάδα και μερικοί Οργανισμοί έχουν «ψηθεί» ότι πρέπει να οργανωθούν πολύ-πολύ-πολύ περισσότεροι στην επικοινωνία παρά στην ουσία, κάτι που συμβαίνει από πολύ ψηλά στη χώρα μέχρι και αρκετά χαμηλότερα στο ποδόσφαιρο… Τι σημασία έχει (για μερικούς) αν ο Αλμέιδα επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον έπιασε από τον λαιμό; Το θέμα (γι αυτούς) είναι τι (δεν) γράφτηκε και τι θα παρουσιαστεί για να ξεφύγει η κουβέντα από το βασικό γεγονός. Οι ξεκάθαροι πρωταθλητές στο whataboutism είναι ικανοί στο μυαλό τους να βγάλουν κατηγορούμενο τον ΠΑΟΚ γι αυτά και για άλλα γεγονότα… «ναι αλλά εσείς το 1985 κάνατε…» μόνο και μόνο για να φύγει η κουβέντα από την απαράδεκτη πράξη του Αλμέιδα. Παρενθετικά θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ από την πρώτη ώρα με τον Κυριάκο επεδίωξε να υποβαθμίσει το γεγονός και φυσικά δεν επεδίωξε ΠΟΤΕ τιμωρία του Αλμέιδα, κάτι που αν ήθελε να κάνει θα πίεζε για να γραφτούν όλα στο φύλλο αγώνος και έτσι να μην ακούμε τώρα την κουτοπονηράδα… «δεν έχει σημασία τι έγινε, αλλά τι (δεν) γράφτηκε».

Κάπως έτσι όμως βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν και τον Μάκη Γκαγκάτση, για τον οποίο «πρέπει» οπωσδήποτε να ξεκινήσει προσπάθεια αποδόμησης! Ξέρουν καλά στην ΑΕΚ (και όχι μόνο) ότι ο Γκαγκάτσης είναι πιθανός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ. Γνωρίζουν επίσης καλά ότι ο Γκαγκάτσης είναι ΠΑΟΚ με ότι αυτό σημαίνει για την προσπάθεια να καθαρίσει σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό το ελληνικό ποδόσφαιρο και εννοείται ότι ξέρουν πώς παρεμβάσεις για οτιδήποτε στον πρόεδρο Γκαγκάτση δεν (θα) γίνονται. Άρα ποια η λύση μαζί με την προσπάθεια να… ξεχαστεί η επίθεση Αλμέιδα; «Ο ΠΑΟΚ φταίει και ο Γκαγκάτσης που επειδή δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, τώρα που ίσως «κατέβει» στην ΕΠΟ, «πρέπει» να φανεί ότι κάτι μεμπτό έκανε που δεν ταιριάζει στη θέση και γι αυτό ο… άγιος από την Αργεντική επιτέθηκε στον αστυνομικό».

Ξέρετε… Πέρα από τα άλλα τα νεοελληνικά στην επικοινωνία, υπάρχει και κάτι άλλο πιο παλιό. Πολλές φορές δεν έχει σημασία τι λέγεται, αλλά ποιος το λέει. Ε, σε αυτή την περίπτωση οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο για τον χαρακτήρα και την ακεραιότητα του Γκαγκάτση από αυτούς, αποτελεί ύμνο υπέρ του και στη συνείδηση του Έλληνα φιλάθλου αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που οι συγκεκριμένοι θέλουν να αναδείξουν.

Καλή Ανάσταση σε όλους...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.