ΑΕΚ: Η ανετοιμότητα στον «τελικό» και οι πεταμένες ευκαιρίες

ΑΕΚ: Η ανετοιμότητα στον «τελικό» και οι πεταμένες ευκαιρίες

Η απογοήτευση των παικτών της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

bet365

Η ΑΕΚ, η οποία είχε σπαταλήσει τις ευκαιρίες της νωρίτερα για να τελειώσει τον τίτλο, δεν έκανε τίποτα σωστά στο τελευταίο match ball πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης», γνωρίζοντας την πιο επώδυνη ήττα της σεζόν...

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν... μάσησε τα λόγια του αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι στο Φάληρο. Η ήττα της ΑΕΚ με 2-0 από τον Ολυμπιακό ήταν η πιο επώδυνη της σεζόν καθώς την γκρέμισε από την κορυφή μια στροφή πριν το τέλος και η υπόθεση τίτλος γλίστρησε από τα χέρια της μιας και δεν εξαρτάται πλέον από αυτήν. «Δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Παίξαμε άσχημα. Είχαμε υπερβολική νευρικότητα για έναν τέτοιο τελικό. Αυτό κάνει έναν προπονητή να σκέφτεται αρκετά γιατί στην ουσία χάνεται ένα πρωτάθλημα. Υπεύθυνος είμαι εγώ», ανέφερε ο «Πελάδο».

Η ΑΕΚ πέταξε με φτηνό τρόπο τις ευκαιρίες της στα play off

Για να φτάσουμε βέβαια εδώ, πέρα από τους πολλούς χαμένους βαθμούς στην κανονική διάρκεια της σεζόν, η ΑΕΚ είχε σπαταλήσει αρκετές μεγάλες ευκαιρίες στα play off. Μια με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου είδε το προβάδισμα των δύο τερμάτων να εξανεμίζεται και άλλη μια και ακόμα πιο σκληρή στην Τούμπα, όπου ενώ κράταγε έναν ολόκληρο τίτλο στα χέρια της γυρίζοντας το παιχνίδι, είδε τον ΠΑΟΚ στο τέλος να της κάνει την ανατροπή.

«Όλα μπορούν να συμβούν», σχολίασε ο Αλμέιδα για το αν η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει την Κυριακή σε απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη σε συνδυασμό με νίκη της Ένωσης επί της Λαμίας. Όμως στη συνέχεια στάθηκε στις τρεις ευκαιρίες που είχε η ΑΕΚ και τις πέταξε στα play off, με την τρίτη και πιο οδυνηρή από όλες χθες βράδυ στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. «Αφήσαμε το πρωτάθλημα να περάσει τρεις φορές από εμάς. Και πλέον δεν εξαρτάται από μας», είπε με τον πλέον σαφή τρόπο ο «Πελάδο».

Η απογοήτευση του Λιβάι με Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα ενός τόσο σπουδαίου ματς

Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού -καθώς η ΑΕΚ είχε μείνει χωρίς παιχνίδι στα πόδια της για δυόμιση εβδομάδες- ήταν ένα εμφανές χαρακτηριστικό. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα ενός «τελικού» όπως ήταν το χθεσινοβραδινό ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» γνωρίζοντας ότι με νίκη θα σφιχταγκάλιαζαν τον τίτλο. Το παραδέχθηκε χωρίς περιστροφές ο Έσε Πόνσε καθώς παρά την προετοιμασία όλου του προηγούμενου διαστήματος, το κιτρινόμαυρο σύνολο παρουσιάστηκε ανέτοιμο. «Όλα όσα κάναμε στην προπόνηση δεν μας βγήκαν. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Δεν μπήκαμε στο ματς όπως το σκεφτόμασταν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός επιθετικός.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Αλμέιδα έπειτα στη συνέντευξη Τύπου. «Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά με τους επιθετικούς και τους μέσους του. Με μία γραμμή των τεσσάρων που ήταν σε ζώνη. Τα αναλύσαμε αυτά. Τα είχαμε κάνει στην προπόνηση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε έξι διαφορετικούς τρόπους για να σπάσουμε την πίεση. Μερικές φορές δεν βγαίνει. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι με μένα στην ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζω όταν παίζουμε καλά, τώρα θα αναγνωρίσω πώς παίξαμε άσχημα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός κόουτς για να αναδείξει ότι όλα όσα είχε σχεδιάσει δεν βγήκαν ποτέ στο χορτάρι.

Την ίδια στιγμή σε επίπεδο προσώπων όλοι ήταν σε κακή βραδιά. Εκτός από τα τακτικά πλάνα που δεν μπήκαν ποτέ σε εφαρμογή πάνω στον αγωνιστικό χώρο, οι κιτρινόμαυροι και στο πνευματικό σκέλος δεν ήταν εκεί. Πέρα από τη νευρικότητα που έβγαζαν σε όλες τις γραμμές, ακόμα και στο πρώτο μέρος που είχαν τις ευκαιρίες να προηγηθούν, οι αποφάσεις στο τελευταίο τρίτο του αντιπάλου για να τελειώσουν τις φάσεις ήταν κακές. Και στο τέλος της βραδιάς πήραν ό,τι άξιζαν...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα