Ο Κόντης επανέφερε την ποδοσφαιρική λογική και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο happy end

Ο Κόντης επανέφερε την ποδοσφαιρική λογική και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο happy end

Ο Χρήστος Κόντης

bet365

Ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε μία επικίνδυνη ποδοσφαιρική αποστολή και την έφερε εις πέρας εμφανίζοντας στο Κορωπί και το Πανθεσσαλικό, τον «γνωστό» Παναθηναϊκό της τελευταίας τριετίας.

Ξεκίνησε την σεζόν ως ο πρώτος βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Μετά το φινάλε της συνεργασίας του «τριφυλλιού» με τον Σέρβο τεχνικό στις 26 Δεκεμβρίου του 2023 κι έχοντας σημαντικό μερίδιο στη συνεχή πρόοδο της ομάδας, εκείνος μετά από λίγο καιρό ανέλαβε τον Βόλο για να τον διατηρήσει στη κατηγορία. Τα κατάφερε. Το ποδόσφαιρο όπως και η ίδια η ζωή είναι απρόβλεπτη και ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε ακόμη μία επικίνδυνη αποστολή. Σε τρίτο διαφορετικό ρόλο μέσα στην ίδια χρονιά!

Να οδηγήσει το «τριφύλλι» στο happy end, αποτρέποντας την απόλυτη καταστροφή, στην οποία οδηγούνταν το σύνολο με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο, ο οποίος κατάφερε μέσα σε πέντε μήνες να διαλύσει ότι καλό είχε συναντήσει στο Κορωπί τον περασμένο Δεκέμβριο. Η διοίκηση του κλαμπ έπραξε το σωστό μετά την συντριβή από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, προχώρησε σε «ηλεκτροσόκ» και έδωσε τα κλειδιά στον καλύτερο δυνατό υπηρεσιακό τεχνικό.

Ο Έλληνας προπονητής δεν έκανε πίσω, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή, ήταν σίγουρος για τον εαυτό του αλλά και για μία ομάδα που την γνώριζε πάρα πολύ καλά. Στο κάλεσμα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είπε «έρχομαι» και κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, επαναφέροντας στο Κορωπί την ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Οι προπονήσεις έγιναν και πάλι με την μεθοδολογία και τις στοχεύσεις της εποχής που ζούμε, η ανάλυση του αντιπάλου έφυγε από το βίντεο και πέρασε στον σωστό συνδυασμό βίντεο + ασκήσεις επί χόρτου και η αρχή στην επιστροφή του «γνωστού» Παναθηναϊκού έγινε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν στο «πράσινο στρατόπεδο», οπότε ήταν λογικό η πολύ καλή απόδοση των εξήντα λεπτών να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ήταν, όμως, το πρώτο «μήνυμα».

 

Ο τελικός του Πανθεσσαλικού θα έκρινε τα πάντα και ο Κόντης πέρασε το τεστ με άριστα, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο τρόπαιο και στο δεύτερο καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Το μεγαλύτερο παράσημο για τον 49χρονο κόουτς έρχεται από την εικόνα της ομάδας του όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο. Μετέφερε στο σύνολο ηρεμία, εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, στο διάστημα του αριθμητικού μειονεκτήματος, με τον Παναθηναϊκό να ισορροπεί και να κρατάει την μπάλα στα πόδια του, να μην πιέζεται και με εξαίρεση το σουτ του Ζαμόρα, να μην νιώθει ουσιαστική απειλή.

Ακόμη και στη συνθήκη που διαμορφώθηκε μετά την αποβολή του Ζουλ και έφερε το 10vs9, ο Κόντης δεν έκανε... τρέλες, πόνταρε πολλά στην αριστερή του πλευρά με τις συνεργασίες του Μπερνάρντ και του Χουάνκαρ και δικαιώθηκε από την μοναδική αλλαγή που έκανε στο παιχνίδι. Τον Γιώργο Βαγιαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το γκολ με υπομονή, ορθολογισμό, με το ποδόσφαιρό του μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο. Ένα τέρμα, μία φάση, ένα μοτίβο δημιουργίας στο επιθετικό τρίτο που αποτελεί σήμα-κατατεθέν της δουλειάς που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021 στον Παναθηναϊκό.

Ο Κόντης τα κατάφερε, δικαίωσε και δικαιώθηκε, επιβεβαιώνοντας πως αποτελεί έναν από τους Έλληνες προπονητές που αξίζουν την ευκαιρία, τώρα ή στο μέλλον, να αναλάβουν τον πάγκο μίας ομάδας του big-4.


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα