Ολυμπιακός: Ο Κάρμο είναι ο μόνος παίκτης με μεγάλη μεταπωλητική αξία

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο είναι ο μόνος παίκτης με μεγάλη μεταπωλητική αξία

Ολυμπιακός: Ο Κάρμο είναι ο μόνος παίκτης με μεγάλη μεταπωλητική αξία

bet365

Ο διεθνής και δίμετρος Ανγκολέζος σέντερ μπακ είναι ο μόνος από τους παίκτες που διαπραγματεύεται ο Ολυμπιακός με τόσο μεγάλη μεταπωλητική αξία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Γίνεται σκληρό διαπραγματευτικό παιχνίδι ανάμεσα σε Πόρτο και Ολυμπιακό για τον Νταβίντ Κάρμο. Στον Ολυμπιακό είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κλείσουν τον παίκτη. Στην Πορτογαλία τα τελευταία δεδομένα του ρεπορτάζ ήταν πώς ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει στο... τραπέζι των επαφών αυτό το 12+3 εκατ. ευρώ για την αγορά του παίκτη με την Πόρτο να θέλει τα 17 ή τα 18 εκατ. ευρώ. Ίσως η Πόρτο να έπεφτε στα 15 εκατ. ευρώ αλλά δίχως μπόνους.

Στην Ιβηρική σχολιάστηκε επίσης το γεγονός ότι ο διεθνής στόπερ δεν πήρε καν έξτρα άδεια λόγω της παρουσίας του στην Εθνική της Ανγκόλας. Η Πόρτο θέλει έτσι να πιέσει καταστάσεις σε μία εποχή που πάντως η μόνη επιβεβαιωμένη κρούση που έχει συνεχίζει να είναι αυτή του Ολυμπιακού.

Ο Κάρμο και τα αξίζει τα λεφτά του και θα τα φέρει πίσω

Ο Κάρμο είναι η κλασική απόδειξη του πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας παίκτης σε μία ομάδα. Κακά τα ψέματα οι Τζολάκης και Κάρμο άλλαξαν προς το πολύ καλύτερο την άμυνα των Πειραιωτών τη σεζόν που μας πέρασε. Ο 24χρονος Νταβίντ Κάρμο αυτή τη ρήτρα των 17.5 εκατ. ευρώ που έχει την αξίζει. Και αφού πολλοί θα γράψουν ότι είναι πολλά τα χρήματα και μπορεί να βρεθεί καλύτερος ας φέρουν στο μυαλό τους τους στόπερ των προηγούμενων ετών στον Ολυμπιακό για να βρουν έναν καλύτερο. Δεν θα βρουν.

Μην ξεχνάμε πώς ο Καρβαλιάλ είχε πει για τον Κάρμο ότι «μπορεί κάποιος να στέκεται στα 20 εκατ. ευρώ όμως αυτό δεν σημαίνει πώς δεν μπορεί να είναι κάπου αλλού ή να βρεθεί κάπου αλλού και με τη βελτίωσή του να μπορεί να φτάσει να αξίζει 40 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν πίεση σε έναν παίκτη.

Πρέπει να καταλάβουμε πώς μιλάμε για ανθρώπινα όντα ασχέτως εάν κοστίζουν 10, 20 ή 50 εκατ. ευρώ. Μπορεί ένας παίκτης να βρεθεί σε μία δύσκολη κατάσταση και να δείχνει μόνο το 10% της αξίας και των δυνατοτήτων του. Ο Νταβίντ είναι ένας εξαιρετικός στόπερ και εξελίσσεται».

Ο Κάρμο ξέχωρα από αυτό το στοιχείο με τη ρήτρα είναι παίκτης που τώρα ξεκινά την καριέρα του. Έχει ήδη τη μεγάλη προοπτική να ανοίγεται μπροστά του και είναι ένας παίκτης με μεγάλη μεταπωλητική αξία. Ο μοναδικός από τους παίκτες που θέλει να κρατήσει ο πειραϊκός σύλλογος και έχει τέτοια αξία. Άρα μία πολύ καλή επένδυση πάνω στον Κάρμο θα έχει το potential να φέρει μετά μία μεταγραφή του με πολύ καλά χρήματα για τον Ολυμπιακό. Επιπλέον για να ζητάει ο κόουτς Μεντιλίμπαρ την παραμονή του κάτι παραπάνω θα ξέρει απ' όλους εμάς.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.