Ολυμπιακός: Γιατί δυσκολεύεται να βρει τον φορ που θέλει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Γιατί δυσκολεύεται να βρει τον φορ που θέλει ο Μεντιλίμπαρ

Ολυμπιακός: Γιατί δυσκολεύεται να βρει τον φορ που θέλει ο Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί ο Μεντιλίμπαρ επέμενε τόσο πολύ στην παραμονή του Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Ολυμπιακός έψαχνε σέντερ φορ, πρωτοδεύτερο όπως λέμε, ακόμη κι όταν θεωρούσε ότι θα μείνει ο Ελ Κααμπί.

Πόσο δε μάλλον θα ψάχνει τώρα που αντιλαμβανόμαστε ότι ο Μαροκινός μοιάζει να είναι φευγάτος, από την στιγμή που δεν απαντάει στην τρομακτική προσφορά των «ερυθρόλευκων» για διετές συμβόλαιο αντί 5,5 εκ. Ευρώ!

Αυτά συμβαίνουν, βέβαια, στο ποδόσφαιρο. Μην μας παραξενεύουν. Οι παίκτες πηγαίνουν και έρχονται. Πέρυσι ήταν ο Μπακαμπού, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, φέτος ήταν ο Ελ Κααμπί, δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ του Κόνφερενς Λιγκ, του χρόνου μπορεί τελικά να είναι κάποιος άλλος, ανάλογα με τις εξελίξεις με τον Μαροκινό, που αυτή την στιγμή δεν είναι ευχάριστες.

Το θέμα με τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας σεζόν είναι η δυσκολία ανεύρεσης σέντερ φορ έτσι όπως τον θέλει ο Μεντιλίμπαρ. Γιατι ο Ελ Κααμπί μπορεί να έχει πολλά ελαττώματα στο παιχνίδι του, να μην έχει καλή τεχνική, ντρίμπλα, κοντρόλ, να μην είναι ιδιαίτερα γρήγορος και να μην πλασάρει ιδανικά στα τετ α τετ, αλλά έχει και τρία πράγματα τα οποία ζητάει επίμονα ο Βάσκος: πρώτον, σκοράρει με ευκολία…δεύτερον, πρεσάρει αρκετά καλά, πιέζει την αντίπαλη άμυνα…τρίτον, είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι, παρότι όχι ιδιαίτερα ψηλός…τέταρτον, είναι αρκετά κινητικός, δεν κάθεται να περιμένει την μπάλα στην περιοχή, βγαίνει και συμμετέχει στο παιχνίδι…

elkaabi_intime

Αυτά ακριβώς τα πράγματα είναι που ζητάει ο Μεντιλίμπαρ κι από τον (για την ακρίβεια τους…) σέντερ φορ που πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός. Κι αυτή είναι και η δυσκολία. Διότι φορ που έχει το γκολ βρίσκεις, φορ που πρεσάρει βρίσκεις, φορ που είναι καλός στον αέρα βρίσκεις, φορ που βγαίνει και μετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού βρίσκεις, αλλά φορ που τα κάνει και τα τέσσερα αυτά τα πράγματα μαζί, δεν είναι τόσο απλό να βρεις-εννοώ και να μπορείς να τον πάρεις, να έρχεται στην Ελλάδα, να έχεις τη δυνατότητα να τον πληρώσεις κλπ, κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν ήδη ακουστεί κάποια ονόματα φορ για τον Ολυμπιακό που έχουν ενδιαφέρον, όπως ο Γαλλοαφρικάνος Μουνιέ της Μπρεστ κι ο Κροάτης Πέτκοβιτς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ έχει προταθεί εσχάτως κι ο Γαλλοτυνήσιος Μπεν Γεντέρ της Μονακό, ελεύθερος κι αυτός, όπως ο Μουνιέ-ο Πέτκοβιτς έχει by out 2,5 εκ. Ευρώ.

Μπορούμε να καταγράψουμε ότι ο βραχύσωμος Μπεν Γεντέρ είναι ένας τρομερός σκόρερ, ότι ο Μουνιέ είναι φανταστικός κεφαλοσφαιριστής, ότι ο Πέτκοβιτς ξέρει και παίζει πολύ καλά κι έξω από το κουτί, βγάζει πολλές ασίστ κλπ. Κανείς, ωστόσο, δεν έχει όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που ζητάει ο προπονητής. Κι αυτό συμβαίνει και με άλλες λύσεις κεντρικών επιθετικών, που απλά μέχρι τώρα δεν έχουν βγει προς τα έξω τα ονόματα τους.

petkovic_intime

Με ό,τι ακριβώς συνεπάγεται για τις δυσκολίες που έχει ο Ολυμπιακός να εντοπίσει σέντερ φορ όπως τον θέλει ο Μεντιλίμπαρ. Ίσως δε γι΄ αυτό ο προπονητής ήταν τόσο επίμονος ως προς την παραμονή του Ελ Κααμπί, γιατί ήξερε ότι ο Μαροκινός έχει πολλά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι του, αλλά έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Βάσκος.

Άσχετο: Αυτός ο Πέτκοβιτς, πάντως, είχε γκολ (δύο) στο Ντινάμο Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 2-0 την περασμένη άνοιξη στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ και ασίστ (μία) στο ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2 το περασμένο καλοκαίρι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Πριν περίπου δύο-τρεις εβδομάδες, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του, είχα γράψει εδώ ότι ο Τζολάκης μπορεί να γίνει ο Ντιόγκο Κόστα του Ολυμπιακού!

tzolakis_intime

Πώς ήρθαν τα πράγματα, όμως, χθες κι ο Ντιόγκο Κόστα έγινε ο Τζολάκης της Εθνικής Πορτογαλίας, με τα τρία πέναλτι που έπιασε εναντίον της Σλοβενίας και οδήγησε την Εθνική του στην επόμενη φάση, όπως είχε κάνει κι ο Τζολάκης αποκρούοντας τρία πέναλτι στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.