ΠΑΟΚ: «The Incredibles», ένας ύμνος στο never give up όλων μας

ΠΑΟΚ: «The Incredibles», ένας ύμνος στο never give up όλων μας

ΠΑΟΚ: «The Incredibles», ένας ύμνος στο never give up όλων μας

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ιστορία μιας ιστορικής σεζόν μέσα σε μία ώρα και την insider ματιά στο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ.

Μια ημέρα πριν από το απίστευτο της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 ο ΠΑΟΚ έβγαλε στον αέρα μια από τις γνωστές τα τελευταία χρόνια υπέροχες παραγωγές του. Το αφιέρωμα στο πρωτάθλημα που κατέκτησε με απίστευτο τρόπο, με τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να το πάρει (κι' αυτό υπό προϋποθέσεις που του «χάρισε» η ΑΕΚ μετά την ήττα της στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό): με τέσσερις νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια.


Παρακολουθώντας το μιας ώρας ντοκιμαντέρ η αλήθεια είναι ότι δεν τα βλέπεις όλα. Βλέπεις, όμως, πολλά. Πολλά, με τη ματιά ενός insider. Και καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα. Οχι μόνο για τον αθλητισμό. Για τη ζωή την ίδια. Για την αξία της προσπάθειας, ό,τι κι αν συμβεί. Για τη δυσκολία στις στραβές. Για το πώς κατορθώνεις να σταθείς ξανά στα πόδια σου. Οχι μόνο στην ιστορική ανατροπή με 3-2 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα. Αλλά και πολύ πιο νωρίς. Σε πολλές περιστάσεις.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να ζήσουμε με άλλους πρωταγωνιστές, άλλης ομάδας. Πήρε ένα πρωτάθλημα καθαρό, χωρίς καμία σκιά. Πήρε ένα πρωτάθλημα μαχόμενος με τους δαίμονές του μέχρι και την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 95' της αναμέτρησης εναντίον του Αρη. Πόσες φορές σηκώθηκε όρθιος παρότι έδειχνε νοκ άουτ;

  • Στην εκκίνηση της σεζόν, όταν στο αφιέρωμα ο Μάκης Γκαγκάτσης παρουσιάζει το απίθανο αποθηκευμένο ηχητικό μήνυμα του Λουτσέσκου την ημέρα που ο ΠΑΟΚ πετάει για την πρώτη μέρα προετοιμασίας: «Μάκη, άκου. Ακόμη και η πτήση δεν θέλει να αναχωρήσει. Όταν το αεροπλάνο άκουσε τα ονόματα των παικτών που θα ταξιδέψουν, σταμάτησε».
  • Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, μετά από την ήττα με «κατεβασμένα» χέρια από την Ενωση στο 2-0 του πρώτου γύρου: «Με διαφορά το χειρότερο ματς της σεζόν. Το διαχειριστήκαμε με πολύ μεγάλη ψυχραιμία. Και αυτό το οποίο είπαμε όλοι - από τον προπονητή μέχρι τον Ιβάν Σαββίδη, τους παίκτες, όλους- ήταν ότι δεν θα το ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι! Οτι δεν είναι ένα ματς που μπορούμε να σβήσουμε εύκολα με σφουγγάρι αλλά αυτό το ματς θα το έχουμε πάντα στο μυαλό μας για να μας γίνει μάθημα για το υπόλοιπο της σεζόν και θα το θυμόμαστε πάντα!» ακούγεται να λέει ο Γκαγκάτσης. Στην επόμενη αγωνιστική άρχισε η αντεπίθεση με το 4-2 επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο...
  • Μετά τον σοκαριστικό – με τον τρόπο που συνέβη – αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό Κυπέλλου στη Λεωφόρο.
  • Mετά την ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-1 στο Φάληρο (5η αγωνιστική των play offs) και κυρίως μετά το απροσδόκητο 1-1 εναντίον της Λαμίας στην 6η αγωνιστική, όταν πια όλοι τον θεωρούσαμε «ξεγραμμένο». «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειριστείς μία τέτοια κατάσταση, θα σας πω κάτι που δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Μετά το τέλος του ματς στη Λαμία και μετά από μία συζήτηση που είχα με τον κ.Σαββίδη, πήγα στα αποδυτήρια και ανακοίνωσα στους παίκτες 200.000 ευρώ πρόστιμο, το οποίο θα αποσυρθεί μόνο αν η ομάδα κάνει το 4Χ4 και πάρει το πρωτάθλημα. Οι παίκτες ήταν σκασμένοι, όχι φυσικά με το πρόστιμο αλλά με την εμφάνιση αλλά θεωρώ ότι ήταν εκείνο το σημείο κλειδί που μας έδωσε το πρωτάθλημα» λέει σχετικά στους «Incredibles» ο Γκαγκάτσης.
  • Κατά τη διάρκεια του ματς με την ΑΕΚ, όταν η Ενωση προηγούνταν 2-1 μέχρι το 81' και χρειαζόταν έστω την ισοπαλία για να «κατοχυρώσει» ουσιαστικά τον τίτλο.
  • Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ματς με τον Αρη, όταν αρχικά ο Μορόν ισοφαρίζει με το ωραιότερο γκολ όλης της σεζόν και εν συνεχεία ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα παίκτες για τα τελευταία 18 λεπτά λόγω της αποβολής του Μιχαηλίδη στο 78'.

Τι άλλο είναι πολύ ενδιαφέρον στους «Incredibles» εκτός από τις inside αφηγήσεις ορισμένων εκ των παικτών (κυρίως του Βιεϊρίνια που βλέπει αλλιώς τα πράγματα μετά από τόσα χρόνια...) και τα στιγμιότυπα πριν ή και μετά από κρίσιμα παιχνίδια; Τα τέσσερα χρονικά σημεία στα οποία αυτός που πίστευε περισσότερο απ΄ όλους – ο Λουτσέσκου που κατά δήλωσή του συμβιβάστηκε με την ιδέα του «φέτος πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε» και όχι με το «πάμε να πάρουμε τον τίτλο – το πίστεψε περισσότερο

  • α) Μετά το 2-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης»
  • β) Στη λήξη της regular season, με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.
  • γ) Μετά το 2-2 (από 2-0) εναντίον της ΑΕΚ στην OPAP Arena, στα play offs.

Οι «Incredibles» είναι μια παραγωγή αφιερωμένη σε μία ομάδα, αλλά αξίζει να την παρακολουθήσουν όλοι. Διότι αφορά όλους. Κι ας μην είναι αθλητές, προπονητές, δημοσιογράφοι ή οπαδοί.

Υ.Γ. Ασχετο: η εξέλιξη της υπόθεσης Ρεμπότσο εκτοξεύει τον πήχη για τη μεταγραφή του αριστερού μπακ στον Παναθηναϊκό, ενώ προφανώς σε επίπεδο ρόστερ αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους εξτρέμ, δεδομένης της απώλειας Μπερνάρ – Παλάσιος που είχαν συνολικά πέρυσι 16 γκολ – 16 ασίστ. Ηταν ήδη ψηλά λόγω της ποιότητας και της προσφοράς του καλού Χουάνκαρ, λόγω του status του διεθνή Μλαντένοβιτς, λόγω του ενδιαφέροντος για τον Δημήτρη Γιαννούλη, τώρα πήγε σε επίπεδα... Ντουπλάντις!

@Photo credits: INTIME, Αλέξανδρος Αβραμίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...