Αρης: Ζητείται αποτελεσματικότητα

Αρης: Ζητείται αποτελεσματικότητα

Αρης: Ζητείται αποτελεσματικότητα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του μεταγραφικού σχεδιασμού του Άρη και την ανάγκη προσθηκών ενόψει Ολλανδίας.

Εντάξει, δεν έχασε η… Βενετιά βελόνι στο διάστημα της καλοκαιρινής απουσίας. Στις δύο ανανεώσεις παραμείναμε, δίχως προσθήκη πλην του Σενεγαλέζου Ντιαντί ο οποίος είναι σαν τον πρωτάρη στην Α’ Δημοτικού. Διοικητικά και οργανωτικά επίσης στον Αρη δεν υπήρξαν διαφοροποιήσεις. Στο ίδιο διάστημα ανακοινώθηκε η έναρξη διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας έπειτα από την περσινή απογοητευτική συγκομιδή αλλά δίχως την παραμικρή κίνηση να «ζεσταθεί» ο κόσμος κι ας είναι ο υδράργυρος στους 36 βωαθμούς Κελσίου. Όλη η Ελλάδα απολαμβάνει το καλοκαίρι και στον Άρη υπάρχει παγωμάρα.


Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν έγιναν προσπάθειες ενίσχυσης αλλά το… πάνω ράφι (που λέει και μια ψυχή) απαιτεί περισσότερα χρήματα, καλύτερο όνομα στη αγορά και ευρωπαϊκή συμμετοχή. Πολλές από τις σχετικές προϋποθέσεις δεν τις διαθέτει ο Άρης στο βαθμό που τις έχουν άλλες ομάδες. Γι’ αυτόν τον λόγο καταρρίφθηκε το πρώτο σχέδιο που προέβλεπε δύο-τρεις προσθήκες εντός της πρώτης εβδομάδας του Ιούλη.

Στην Πτολεμαΐδα πήγαν 26 παίκτες. Εξ’ αυτών για την επόμενη χρονιά σίγουρα υπολογίζονται οι δώδεκα (Κουέστα, Μοντόγια, Φατόρε, Μπράμπετς, Ροζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Ζουλ, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Παναγίδης). Το ενδεχόμενο πώλησης των Μορόν, Μανού Γκαρθία και Οντουμπάτζο είναι υπαρκτό ενώ για τους Τζούρασεκ, Φεράρι, Πάβιτσιτς, Πάρντο υπάρχει η πρόθεση αποδέσμευσης μετά όμως την αποχώρηση του Μπίργκερ Βερστράτε διατηρώ επιφυλάξεις για τον πρώτο.


Εν τέλει, πιο γεμάτο ρόστερ στη διάθεση του προπονητή θα πρέπει να αποτελέσει τον κύριο στόχο ενόψει της Ολλανδίας. Εκεί θα… ξυρίσουν τον γαμπρό μέσα από τα προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια. Αυτό θα εξαρτηθεί από τη λογική της διοίκησης η οποία είναι απαραίτητο να λειτουργήσει βάσει των πραγματικών δεδομένων και όχι αυτών που θα ήθελε να ισχύουν.


Είναι αλήθεια ότι προσπαθεί να αγοράσει ποιότητα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, μέχρι στιγμής όμως, δεν της βγαίνει. Άρα, ζητούμενο είναι ο χρόνος που θα δώσει στον εαυτό της. Παραδείγματος χάρη, για τον Φαμπιάνο – καιρό τώρα – αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν θα παραμείνει στην ομάδα. Η πρόταση έγινε, ο παίκτης δεν απάντησε γιατί θέλει περισσότερα κι αυτό είναι θεμιτό, οπότε, πάμε γι’ άλλα. Όπως εύστοχα έγραψε κι ένας φίλος στον θαυμαστό κόσμο των social media… «ο Κουέστα πήρε το πρώτο αεροπλάνο και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη» σε μια πρόχειρη σύγκριση. Σέβομαι την προσφορά και την προσωπικότητα του Φαμπιάνο καθώς όμως είναι αδύνατο να δοθεί το συμβόλαιο που θέλει ο Βραζιλιάνος, ο Άρης υποχρεωτικά πρέπει να κοιτάξει αλλού.


Αντί επιλόγου. Αδυνατώ να καταλάβω τη χρησιμότητα της υπογραφής στο επιστολόχαρτο της ΑΕΚ. Από το 2017 και στον Γολγοθά που ανέβηκε, η ΚΑΕ Άρης βάδισε σ’ ένα απόλυτα μοναχικό μονοπάτι. Στα δε διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ κατάπινε το σάλιο της μ’ αυτά που άκουγε από διάφορους που ένιωθαν καμπόσοι. Διάβασε επίσης ότι ο νέος κανονισμός της FIBA για τα ban βγήκε για πάρτι της γιατί πλασαρίστηκε ως ο μεγαλύτερος οφειλέτης της Ευρώπης. Κι έτσι μετρούσε μέχρι και το τελευταίο ευρώ για να σταθεί στα πόδια της και να αποφύγει τις τρικλοποδιές. Τα κατάφερε, ασχέτως των ενεργειών βελτίωσης που απαιτούνται.


Προσωπική άποψη: Δεν είχε κανένα λόγο ένταξης σε διαδικασία συζητήσεων εκτός της αίθουσας του δ. σ. του ΕΣΑΚΕ. Ας μπει salary cap και από τη στιγμή που υπάρχει κατώτερο ας μπει και ανώτερο. Αυτό είναι το σωστό. Βέβαια η περιβόητη ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος προϋποθέτει μεγαλύτερα μπάτζετ σε σχέση με αυτά που έχει το 85% των ΚΑΕ της Basket League. Τέλος πάντως, ο Άρης θα έπρεπε να είχε αποφύγει την κουβέντα εκτός αιθούσης. Δεν έχει κανένα λόγο να συζητά σε διαδρόμους και πεζοδρόμια. Κι ας θυμηθεί λιγάκι τι πέρασε την προηγούμενη επταετία. Επίσης, δεν πρωταγωνίστησε σε καμία κατάρριψη της κεντρικής διαχείρισης και αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα ban. Είναι σε θέση ισχύος, οπότε, οι επιλογές του απαιτείται να είναι προσεκτικές και μελετημένες.

Υ.Γ: Βάσει όσων έχουν γράψει οι Αμερικανοί scouts, ο Λάντερς Νόλεϊ ενδέχεται να αποτελέσει την κορυφαία value for money επιλογή του μπασκετικού Άρη ενόψει της επόμενης χρονιάς. Σε σύγκριση με τον Ρόνι Χάρελ μειονεκτεί σε ενέργεια (στην άμυνα) αλλά πλεονεκτεί σε spot shooting, μπασκετική σκέψη και ντρίμπλα.
...

@Photo credits: INTIME, Στέλιος Βολιτάκης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.