Αρης: Πέντε συν πέντε και λίγοι είναι…

Αρης: Πέντε συν πέντε και λίγοι είναι…

Αρης: Πέντε συν πέντε και λίγοι είναι…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ετοιμάζει βαλίτσες για την προετοιμασία του Άρη στην Ολλανδία και καταγράφει τις πολλές ανάγκες της ομάδας

Φτάσαμε 19 Ιουλίου και ο Άρης ακόμα δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες μεταγραφικές προσθήκες. Με εξαίρεση τον Κλέιτον Ντιαντί που είναι ο μοναδικός που έχει έρθει στην Θεσσαλονίκη και θα ταξιδέψει στην Ολλανδία και φυσικά για να είναι στο mood…βασανιστείτε κι άλλο, ούτε αυτός μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου που γίνεται 18 ετών και θα μπορεί να υπογράψει το συμβόλαιό του.


Την Κυριακή ο Άρης αναχωρεί για την Ολλανδία και όπως συνηθίζουμε εδώ και πολλά, πολλά χρόνια θα βρεθούμε και εμείς εκεί για να καταγράψουμε την προετοιμασία της ομάδας του Άκη Μάντζιου, αλλά και τα τρία προγραμματισμένα φιλικά. Το δεκαήμερο αυτό θα έχουμε καθημερινή επικοινωνία μέσω του blog μου στο Gazzetta και φυσικά και έντονη παρουσία στα social με videos και photos. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος του Άρη και να αγωνία και να…γκρινιάζει που ακόμα δεν έχει διαβάσει μία ανακοίνωση μεταγραφής. Και δεν το αναφέρω για το επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά για το ουσιαστικό.

Πάμε να δούμε το ρόστερ σήμερα, αλλά και τις ανάγκες που θα προκύψουν σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι. Αρχικά να σημειώσω ότι είναι αυτονόητο ότι μία ομάδα πάει προετοιμασία για να βάλει τις βάσεις για όλη την σεζόν. Για να συμβεί αυτό προφανώς και θα πρέπει να συμμετέχουν τα περισσότερα βασικά της κομμάτια, θα πρέπει να δέσουν μεταξύ τους νέοι και παλιοί.


Για την ώρα ο Άρης έχει μόνο…παλιούς και στην Ολλανδία θα ταξιδέψουν Κουέστα, Κυριαζής, Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Ρόουζ, Βέλεθ, Ζουλ, Πάβισιτς, Πάρντο, Μανού, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν, Σαμόρα, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός, Ντιαντί. Ο Νταρίντα θα έχει άδεια για να είναι στο πλευρό της συζύγου του που γεννάει, αλλά έτσι και αλλιώς και να ανέβαινε στην Ολλανδία…φυσιοθεραπεία θα έκανε, καθώς θα βρίσκεται εκτός δράσης για 10-15 ακόμα μέρες τουλάχιστον, ενώ ο Τζούρασεκ έλυσε το συμβόλαιό του. Στους παραπάνω προσθέστε τα παιδιά από την ομάδα Κ19 που ήταν στην Πτολεμαίδα και θα αποφασίσει ο Μάντζιος ποιους θα πάρει στην Ολλανδία. Κουτρουλίδης (τερματοφύλακας), Σεβαστίδης (αμυντικός), Χαρούπας (μέσος), Μεμέτογλου (μέσος), Καραμανλής (επιθετικός).

Σύντομα... έρχονται τρεις μεταγραφές


Από όλα τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ο Άρης έπρεπε ήδη να έχει προσθέσει τουλάχιστον 4-5 παίκτες πρώτης γραμμής και πρώτης ενδεκάδας. Δεν είναι μόνο ο αριθμός, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση που πρέπει να υπάρξει στην ομάδα για να διεκδικήσει την είσοδο στην τετράδα που έχει θέσει και επίσημα ως στόχο.
Η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι πρώτες 3 κινήσεις.

Ο αντί-Φαμπιάνο, ο μπακ που παίζει και στις δύο πλευρές και ο αριστερός εξτρέμ είναι στην διαδικασία των λεπτομερειών και συμβολαίων. Το θέμα όμως είναι η…πληροφόρηση να γίνει…γεγονός. Το αντιλαμβάνονται όλοι, το ξέρει ο Καρυπίδης, ο Μάντζιος και αν το ξέρει και ο κόσμος ευελπιστεί ότι τουλάχιστον 2-3 προσθήκες θα γίνουν από την αρχή της προετοιμασίας και στην συνέχεια όσο βρισκόμαστε στις… Κάτω Χώρες θα πάρουμε τα «πάνω» μας και με άλλες κινήσεις και την έλευση πρωτοκλασάτων αμυντικών χαφ που και την περσινή σεζόν έλειψαν πάρα πολύ.

Η πώληση του Μορόν και οι πέντε κινήσεις

Εφόσον γίνουν αυτές οι πέντε κινήσεις άμεσα, θα μπορεί πιο ήρεμα η ομάδα να κλείσει τρύπες (δεύτερος τερματοφύλακας, δεύτερος φορ κτλ). Βέβαια αυτή την στιγμή η κουβέντα γίνεται με τον Μορόν ως παίκτη του Άρη. Δεν αποτελεί μυστικό η πρόθεση πώλησης προς Σαουδική Αραβία του πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος (παρεμπιπτόντως είναι δυνατόν ο πρώτος σκόρερ να μην βραβεύεται μόνος του, αλλά μαζί με…άλλους δύο;). Αντιλαμβάνεστε άπαντες τι θα σημαίνει αυτό. Σημασία έχει ο αντικαταστάτης του.

Πάντα σημασία έχει ποιος έρχεται και τα κενά να καλυφθούν όπως πρέπει. Άλλωστε κάπως έτσι ήρθε στην ομάδα και ο Φαμπιάνο και ο Μορόν. Έφυγαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο βασικός στόπερ και ο βασικός φορ και ήρθαν στις θέσεις τους. Αν έρθουν ισάξιοι ή καλύτεροι, καλώς. Υπάρχει και το… κακώς, όπως στη θέση του Πάλμα που ήρθαν σαφώς πολύ χαμηλότερης ποιότητας παίκτες και γι' αυτό ψάχνει η ομάδα από τον Γενάρη αριστερό εξτρέμ. Τώρα λέγεται ότι το βρήκε. Να το δούμε και στην Ολλανδία όμως, ενώ περιμένουμε και την εξέλιξη με τον Φερνάντες.


Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, χρειάζεται αναβάθμιση ποιότητας του υπάρχοντος ρόστερ, επομένως χρειάζονται χρήματα και σωστές επιλογές με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα όχι μόνο για την προετοιμασία, αλλά και για την έναρξη του πρωταθλήματος. Τα λέμε από το Ρότερνταμ…


ΥΓ.1. Όσο γελοίο είναι να προσπαθείς να υποβιβάσεις την αξία του Οντουμπάτζο επειδή δεν συνεχίζει στον Άρη ή από την άλλη να λες ότι είναι λίγα τα χρήματα που πήρε ο Άρης για να δημιουργήσεις καταστάσεις, αλλά τόσο γελοίο είναι να προσπαθείς να πείσεις ότι ο Μοντόγια είναι ανύπαρκτος ή να παρουσιάζεται ως ο κορυφαίος μπακ του πρωταθλήματος που δεν μπορούσε να το δείξει πέρσι γιατί έπαιζε αριστερά και όχι στην φυσική του θέση. Αμφότεροι είναι καλοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά παιχνιδιού και πολλές φορές η απόδοσή τους επηρεάζονταν από τον εξτρέμ μπροστά τους. Και για να μην μαλώνετε τζάμπα, θα έρθει κι άλλος…

ΥΓ.2 Θα επανέλθω για την ντροπή με τα μετάλλια και την τιμωρία όπου οι δύο υπάλληλοι της ΕΠΟ τους ειδοποίησαν με το πολύ ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πρόσωπο το… όλους, αλλά στο live καλού μου φίλου και συναδέλφου περιγράφονταν επί 5 λεπτά τα απανωτά αναπάντητα ερωτήματα Γκουγκουλιά, Καρυπίδη και η αναμονή των παικτών του Άρη στον πάγκο. Ο ένας που είναι ρεπόρτερ ΕΠΟ και εθνικής ομάδας και δεν έχει καμία σχέση με τον Άρη τα περιέγραφε live. Οι άλλοι δύο κατέθεσαν μετά (και έτσι προέκυψε και η φοβερή έκθεση του παρατηρητή). Πέρα από αυτό όμως, να κουνάνε δάκτυλο οι… πειθαρχικά μη ελεγκτέοι (η απόφαση της Εφέσεων της ΕΠΟ το λέει, όχι εγώ), που τους έσωσε για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση και να λένε να εφαρμοστεί ο νόμος είναι φοβερό. Τους καταλαβαίνω όμως. Ζουν τον (μεγάλο παλιό) έρωτά τους…

@Photo credits: eurokinissi, ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!