Αρης - Ντόρντρεχτ 0-0: Πρώτη εμφάνιση Σίστο, αποβολή Μάντζιου στο ημίχρονο και... έτερον ουδέν

Αρης - Ντόρντρεχτ 0-0: Πρώτη εμφάνιση Σίστο, αποβολή Μάντζιου στο ημίχρονο και... έτερον ουδέν

Οι παίκτες του Αρη πανηγυρίζου το γκολ του Ζαμόρα επί της Αλκμααρ

bet365

Σε ματς με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, Αρης και Ντόρντρεχτ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 - Η πρώτη εμφάνιση του Πιόνε Σίστο και η αποβολή του Ακη Μάντζιου στην ανάπαυλα του φιλικού αγώνα τα πιο... αξιομνημόνευτα στοιχεία του.

Ο Άρης πήρε χαμηλό βαθμό στον τομέα της δημιουργίας και στο δεύτερο τεστ προετοιμασίας του στην Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με την Ντόρντρεχτ σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκε ο Άκης Μάντζιος στην ανάπαυλα λόγω διαμαρτυρίας.

Παιχνίδι διαφορετικής αγωνιστικής απαίτησης ήταν αυτό απέναντι στην Ντόρντρεχτ (στις αθλητικές εγκαταστάσεις της εθνικής Ολλανδίας) συγκριτικά με το αντίστοιχο που προηγήθηκε απέναντι στην Άλκμααρ καθώς σήμερα (27/7) οι «κίτρινοι» έπρεπε να φτιάξουν παιχνίδι απέναντι στην περσινή 4η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου εν αντιθέσει με της αναμέτρηση με την Αλκμάαρ όπου είχαν αμυντική λογική. Κι αν στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης δεν είχαν πρόβλημα προσαρμογής στις συγκεκριμένες αγωνιστικές συνθήκες, δεν συνέβη το ίδιο απέναντι στην Ντόρντρεχτ.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Άρης Μάντζιος επέλεξε την τριάδα των Σουλεϊμάνοφ, Πιόνε Σίστο και Λορέν Μορόν στην τριάδα της επίθεσης με δύο δημιουργούς (Μανού Γκαρθία, Πάρντο) και τον Μεμέτογλου σε ρόλο αμυντικού χαφ. Στην αμυντική τετράδα, η απουσία του Φράνκο Φεράρι «βάφτισε» αριστερό μπακ τον Μιχάλη Παναγίδη, ο Φατόρε ήταν στην απέναντι πλευρά με στόπερ τους Ροζ, Μπράμπετς και τον Κουέστα κάτω από την εστία.

Ημίωρο χωρίς φάση!

Με το θερμόμετρο στους 25ο Βαθμούς Κελσίου στην υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων ημερών και υπό το «πέπλο» μιας συννεφιάς, οι δύο ομάδες μάλλον βυθίστηκαν στη δική τους καλοκαιρινή ραστώνη καθώς το πρώτο ημίχρονο ήταν σα να μην έγινε ποτέ. Ο Άρης είχε συνέπεια στην άμυνα (όχι όμως τη δυναμική που τον χαρακτήρισε στο τεστ με την Άλκμααρ) αλλά και χαμηλότατο βαθμό στη δημιουργία. Η δε Ντόρντρεχτ ήταν μεν πιο δραστήρια στο γήπεδο αλλά και ημιτελέστατη στις προσπάθειές της έχοντας να επιδείξει μια κεφαλιά του Χάιν στο 29ο λεπτό.

 

Η επιλογή τροφοδότησης της Πιόνε Σίστο φάνηκε ξεκάθαρα για τους «κίτρινους» αλλά ο Δανός αν και δραστήριος ήταν αναποτελεσματικός πέραν ενός πλασέ στο 30ο λεπτό από εξαιρετικά πλάγια θέση και στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας.

Οι Ολλανδοί διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα έως το τέλος του ημιχρόνου και είχαν μια σπουδαία στιγμή στο 44’. δίχως όμως να κάνουν ουσιαστική φάση. Ο Άρης παρέμεινε δυσλειτουργικός και επιπόλαιος, δίχως κυκλοφορία μπάλας και υπομονή στο παιχνίδι με ελάχιστες βοήθειες από τους μέσους και τον Λορέν Μορόν εκτός αυτού.

Αποβολή για τον Μάντζιο!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Άκη Μάντζιου ο οποίος ήταν εκνευρισμένος με τις αποφάσεις του διαιτητή και τον… έβγαλε από τα ρούχα του μια φάση με τον Μορόν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με τη λήξη του ημιχρόνου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, εξέφρασε έντονα παράπονα και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα! Στην ανάπαυλα ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές και στη συνέχεια συγκέντρωσε τους παίκτες του στο γήπεδο κάνοντας παράπονα για το επίπεδο έντασης που είχε η ομάδα στο πρώτο μέρος. Ο 54χρονος τεχνικός άλλαξε τον άξονα και τους δύο της επίθεσης επιζητώντας καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και πρωτοβουλίες. Ο Άκης Μάντζιος επιχείρησε να παραμείνει στον πάγκο στην έναρξη του δεύτερου μέρους αλλά του απαγορεύτηκε η παρουσία λόγω της αποβολής!

Ο Άρης ήταν πιο δραστήριος στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους όχι όμως και ουσιαστικός. Παρέμεινε ελαχίστως απειλητικός πλην μιας κεφαλιάς του Μπράμπετς, όπως όμως δεν ένιωσε απειλή ούτε από την ολλανδική ομάδα με εξαίρεση ένα σουτ του Σάιντουξ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 75’ στη γλυκιά σέντρα του Μάρτιν Μοντόγια ο Ρούμπεν Πάρντο έκανε μια αχρείαστη επαφή η οποία δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Ντόρντρεχτ, «χάλασε» τη φάση και για τον Σαβέριο ο οποίος ήταν στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας ενώ δευτερόλεπτα αργότερα στο πλασέ του Σουλεϊμάνοφ η μπάλα πήγε παράλληλα της εστίας.

Ο Κουέστα είπε «όχι»

Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 85’ όταν ο Ινόκε δεν βρήκε κανέναν μπροστά του στη δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη κι έφτασε απέναντι στον Χουλιάν Κουέστα αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη απομάκρυνε την μπάλα με το αριστερό χέρι στο πλασέ του εξτρέμ της Ντόρντρεχτ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι παρότι η ελληνική ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο βασιζόμενη στον Γιάννη Φετφατζίδη. Στη διάρκεια αυτού είχε καλύτερη κυκλοφορία αλλά και αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Φατόρε (69’ Μοντόγια), Ροζ, Μπράμπετς (58’ Βέλεθ), Παναγίδης, Μεμέτογλου (46’ Ζουλ), Πάρντο (83’ Σεβαστίδης), Μανού Γκαρθία (46’ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79’ Αγοραστός), Πιόνε Σίστο (46’ Σαβέριο), Μορόν (46’ Ζαμόρα)

ΝΤΟΡΝΤΡΕΧΤ: Μπόσιν, Βαλκ, Χίλτον, Αμούζου (79’ Ινόκε), Φαν ντερ Σλάις, Σαϊντούξ, Οσουντίντα (73’ Ζούτεριξ), Χάεν, Σέιν, Φαν Βιάνεν, Εμπεμπά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα