Ολυμπιακός: Ο Βέλντε είναι φανερά πάνω από το μέσο όρο στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός εξτρέμ

Ολυμπιακός: Ο Βέλντε είναι φανερά πάνω από το μέσο όρο στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός εξτρέμ

Ολυμπιακός: Ο Βέλντε είναι φανερά πάνω από το μέσο όρο στα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός εξτρέμ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog Gazzetta δέκα ακόμη πράγματα για τη μεταγραφή του Βέλντε στον Ολυμπιακό.

Ο Μεντιλίμπαρ εκτός της παραμονής των Ποντένσε και Φορτούνη είχε ζητήσει την απόκτηση κι ενός ακόμη εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Αυτός που τελικά επιλέχθηκε ήταν ο Κρίστοφερ Βέλντε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προτεραιότητα αριστεροπόδαρο εξτρέμ που να παίζει από αριστερά, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πλέον σπάνιοι τέτοιοι-οι περισσότεροι παίζουν με ανάποδο πόδι από δεξιά, όπως και οι δεξιοπόδαροι με ανάποδο πόδι αριστερά. Είχε πει ο Βάσκος αρχικά το όνομα του Ισπανού Χιλ της Τότεναμ, όμως οι Λονδρέζοι είχαν δώσει πάνω από 20.000.000 Ευρώ για να τον αγοράσουν και δεν τον έδιναν με λιγότερα από 10.000.000, την στιγμή κατά την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν πολλά εκατομμύρια για να πάρουν πίσω τον Ποντένσε από τη Γουλβς…

Η μεταγραφή του Βέλντε εγκρίθηκε απ΄όλους τους ειδικούς του Ολυμπιακού και είχε κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες επί της ουσίας-σχετικό άρθρο είχα γράψει από τις 14 Ιουλίου αν αν και δεν το συνηθίζω, όμως η πληροφορία ήταν συγκεκριμένη, ότι ο Νορβηγός θα γίνονταν «κόκκινος». Μάλιστα, εξέφραζα τότε την εκτίμηση ότι η συμφωνία θα ήταν δίκαιο να κλείσει σε ένα ποσό γύρω στα 4.000.000 Ευρώ κι όχι παραπάνω, όπως ζητούσαν οι Πολωνοί, και να που δικαιώθηκα, αφού το deal έγινε όντως εκεί γύρω στα 4.000.000 (κατά άλλους στα 3.600.000, με μπόνους επίτευξης στόχων άλλα 1.400.000 Ευρώ).

Ένας παίκτης με χαρακτηριστικά ξεκάθαρα πάνω από το μέσο όρο του ελληνικού πρωταθλήματος για τη θέση του. Τόσο στα τελειώματα των φάσεων, στα οποία είναι πολύ καλός (πρώτος σκόρερ της Λεχ Πόζναν με 13 γκολ την απερχόμενη σεζόν), όσο και σε επίπεδο ταχύτητας, αλλά και ντρίμπλας, στο ένας μ΄ ένα, καθότι και πολύ γρήγορος και καλός ντριμπλέρ. Θα του έβαζα ερωτηματικό μόνο στις σέντρες του, κομμάτι στο οποίο χρειάζεται να βελτιωθεί-και ίσως θα έλεγα να επιμείνει περισσότερο, ώστε να γίνει πιο ομαδικός, αλλά και αποδοτικός.

Βέλντε

Πρωτίστως, βέβαια, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, που σίγουρα είναι πιο απαιτητικό από το νορβηγικό και το πολωνικό, στα οποία έχει παίξει μέχρι τώρα στην καριέρα του κι έχει ξεχωρίσει. Με τον αστερίσκο ότι ο Βέλντε έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει ήδη σε πιο υψηλό επίπεδο, στην Ευρώπη, καθώς τη σεζόν 2022-23 στο Κόνφερενς Λιγκ και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πολλά γκολ (οκτώ) κι ασίστ (τέσσερις) με αντίπαλους όπως η Φιορεντίνα κι η Βιγιαρεάλ...

Ρίχνοντας δε μία ματιά στους τίτλους των πολωνικών ΜΜΕ καταλαβαίνουμε ότι ο Νορβηγός, που τον Σεπτέμβριο γίνεται 25 ετών, ήταν παίκτης που πραγματικά εντυπωσίασε εκεί, σε μία ομάδα όπως η Λεχ που μαζεύει παρακαλώ πάνω από 35.000-40.000 κόσμο στο γήπεδο της! Τα ρεπορτάζ ήταν όλα του τύπου, «η Λεχ έχασε το αστέρι της», «ένας σημαντικός παίκτης φεύγει», «αποχωρεί μία εξαιρετικά σπουδαία φιγούρα», «αφήνει ένα μεγάλο κενό πίσω του», αλλά και «ο Βέλντε θα παίξει σε ένα σύλλογο που του αξίζει».

Κι όταν τα βλέπεις όλα αυτά από σύσσωμο τον Τύπο μίας χώρας, κάτι σημαίνουν...

Άσχετο:

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός δεν καίγεται για να πάρει αριστερό μπακ, για να μην πω ότι δεν είναι καν στον σχεδιασμό. Ο Μεντιλίμπαρ υπολογίζει πάντα για βασικό τον Ορτέγκα, ενώ είναι ευχαριστημένος από τον Αποστολόπουλο, καθώς ο μικρός κάνει ό,τι του ζητάει ο προπονητής με μεγάλη πειθαρχία κι αυτό είναι πάντα σημαντικό για τον Βάσκο, που θέλει να τον δει κι άλλο στα πιο δυνατά φιλικά, καθώς περιμένει περαιτέρω άνοδο του.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Η διαφορά του Βέλντε με τον Γιάρεμτσουκ είναι ότι ο μεν Νορβηγός έχει έρθει απόλυτα έτοιμος να μπει και να παίξει, καθώς και όλη την προετοιμασία έκανε και έπαιξε κιόλας στην πρεμιέρα του πολωνικού πρωταθλήματος, ο δε Ουκρανός δεν έπαιξε ούτε καν σε ένα φιλικό της Κλαμπ Μπριζ, καθώς ήταν εκτός πλάνων. Άρα, το παιδί θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα για να επανακτήσει την καλή του φυσική κατάσταση και το ρυθμό του, όπως φυσικά και να εγκλιματιστεί, κάτι στο οποίο θα τον βοηθήσει η περσινή του εμπειρία στη Βαλένθια, καθώς ο Ολυμπιακός είναι, μην ξεχνάμε, ισπανικός!

Γιάρεμτσουκ

Να θυμίσω εγώ ότι στον Ολυμπιακό έκαναν σημαντική καριέρα Ουκρανοί, τόσο ο Μπλαχίν στον πάγκο, όσο και οι διεθνείς άσοι Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο! Στην δε πατρίδα του Γιάρεμτσουκ υπάρχουν πολλά σχόλια για τη μεταγραφή, άλλα με κριτικό πνεύμα, τα περισσότερα όμως εγκωμιαστικά, ακόμη και του στιλ, «θα γίνει ο Νο 1 σέντερ φορ στον Ολυμπιακό παρά την παρουσία του Ελ Κααμπί». Τόνιζαν δε ότι η Κλαμπ Μπριζ είχε συμφωνήσει στο οικονομικό για να τον πουλήσει στην Τράμπζονσπορ, αλλά ο ίδιος ο παίκτης αρνήθηκε να πάει στην Τουρκία.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.