Ολυμπιακός: Ζέλσον και Βέλντε τον «ομορφαίνουν», αλλά τα 3 γκολ από στατικές φάσεις είναι πολλά

Ολυμπιακός: Ζέλσον και Βέλντε τον «ομορφαίνουν», αλλά τα 3 γκολ από στατικές φάσεις είναι πολλά

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ζέλσον και Βέλντε τον «ομορφαίνουν», αλλά τα 3 γκολ από στατικές φάσεις είναι πολλά

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει στη... φαρέτρα του 2 πλάγιους επιθετικούς που έχουν για τα καλά την προσωπική ενέργεια, όμως ο ίδιος ο κόουτς εντόπισε το ζήτημα με τα 3 γκολ της Φόρεστ από στατικές φάσεις. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν πολύ ωραία η αίσθηση του να βρίσκεται κανείς ξανά στο Καραϊσκάκη έπειτα από καιρό και με τις 2 ευρωκούπες του Ολυμπιακού παρότι η ζέστη δεν λέει να... κοπάσει και συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί όλους. Και βέβαια ήταν ένα χορταστικό φιλικό αυτό το 3-4 του Ολυμπιακού με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είχε θέαμα, γκολ, επιθετική ουσία αλλά και πολλά συμπεράσματα για τον κόουτς των Πειραιωτών.

Ας πάμε πρώτα στα αρνητικά. Είναι λογικό πώς θα είχαμε μία 11άδα δίχως την απαιτούμενη αγωνιστική χημεία λόγω και των προσώπων που τοποθετήθηκαν σε αυτήν αλλά και των δοκιμών που συνεχίζει ο κόουτς «Μέντι». Ειδικά στο κέντρο όπου Στάμενιτς και Εσε δεν είχαν παίξει ξανά μαζί με τον Νεοζηλανδό πάντως να μας δείχνει πώς θέλει χρόνο ασχέτως του ότι είχε και αυτός ευθύνη στη φάση του 0-1 της Φόρεστ. Και εάν δούμε τους παίκτες της γραμμής κρούσης εάν εξαιρέσουμε τα σούπερ ατομικά χαρακτηριστικά του Ζέλσον που έβαλε 2 γκολ οι άλλοι 2 βασικοί (της επίθεσης) δεν είχαν μία τόσο καλή βραδιά.

Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ εντόπισε τα κακώς κείμενα και φυσικά το Νο1 ήταν η κάκιστη αντίδραση γκολκίπερ και άμυνας στις στατικές φάσεις όπου δέχθηκαν 3 γκολ. «Η Νότιγχαμ έδειξε καλύτερη από εμάς, με καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο καλά προετοιμασμένη. Δεχτήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις, κάτι που δεν είχε συμβεί ως τώρα και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Σε γενικές γραμμές ο στόχος μας είναι να έχουμε τον έλεγχο στη διάρκεια του αγώνα και να μην τον αποκτάμε στο τέλος όπως με τη Φόρεστ», είπε αρχικά ο Ισπανός μετά τον αγώνα.

Ο Βάσκος είχε να πει επίσης πώς «δεν ξέρω τι φταίει και στο 4-1 είχαμε κάπως 'κοιμηθεί', αλλά μετά ξυπνήσαμε και στο τέλος βελτιωθήκαμε και ενώ είχαμε στα τελευταία λεπτά και την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε. Θέλουμε να είμαστε πιο ενεργοί στο παιχνίδι, το καταφέραμε στο τελευταίο 20λεπτο και στο επόμενο ματς ελπίζουμε να το κάνουμε σε όλο το 90λεπτο».

Ο Ισπανός τεχνικός φυσικά και δεν είναι... χθεσινός. Είδε το πώς το σύνολό του το ανέβασαν αγωνιστικά οι αλλαγές του αλλά περίμενε η ομάδα του να είναι πιο alert αγωνιστικά από πιο πριν και όχι μετά το 1-4 να επιχειρήσει να βγάλει πιο έντονη αντίδραση.

Ζέλσον και Βέλντε, δύο εξτρέμ σκέτη... μαγεία

Το είχαμε καταγράψει με τον τρόπο μας στο Gazzetta το πόσο ανεβάζουν αγωνιστικά τον Ολυμπιακό δύο τοπ εξτρέμ όπως ο Βέλντε με τον Ζέλσον. Παίκτες που έχουν το ένας εναντίον ενός και τις φαντεζί κινήσεις.

Είναι πλάγιοι επιθετικοί που σου «ομορφαίνουν» για τα καλά το παιχνίδι. Που σου αλλάζουν τα δεδομένα. Γενικά πάντως οι περισσότερες εάν όχι όλες οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ του βγήκαν. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δέχθηκε αρκετά τέρματα από στατικές μπάλες και υπήρχαν και διαστήματα που θα έπρεπε να είναι πιο δυναμικός στο παιχνίδι του. Στο τέλος της ημέρας βέβαια είναι άλλο ένα φιλικό και αυτό που θα μετράει είνα να παρουσιαστεί όπως αρμόζει η ομάδα στα επίσημα.

Υ.Γ. Ο Ρέτσος συνεχίζει να είναι ο πιο σταθερός στόπερ έως τώρα. Είναι πιθανό να είναι ο ένας βασικός συν τη μεταγραφή που είναι ανοιχτό να προκύψει.

Υ.Γ.2 Ξεκάθαρα πολύ ωραία η εικόνα με τα 2 ευρωτρόπαια στο γήπεδο Καραϊσκάκη πριν τη σέντρα. Δύο ιστορικές κατακτήσεις (και 2 ιστορικά τρόπαια βέβαια) και φυσικά μην το ξεχνάμε οι πρώτες από ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υ.Γ. 3 Ο κόσμος το ζήτησε με τον τρόπο του. Τι; Το να γυρίσει στον Ολυμπιακό ο Ποντένσε. Και όσο ο Πορτογάλος επιμένει για Ολυμπιακό τόσο θα παραμένουν... ζωντανές οι πιθανότητες.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.