Ολυμπιακός: Από τροπαιούχος του Conference θέλει την επιστροφή του στον ελληνικό... θρόνο!

Ολυμπιακός: Από τροπαιούχος του Conference θέλει την επιστροφή του στον ελληνικό... θρόνο!

Ο Ολυμπιακός

bet365

Ο Ολυμπιακός μετά την ιστορική κατάκτηση του Conference αλλά και του Youth League επιζητά αποκλειστικά την επιστροφή του στους τίτλους στην Ελλάδα τη χρονιά που γίνεται 100 ετών.

Όταν έχεις έναν προπονητή με τον οποίο πήρες το πρώτο σου ever ευρωπαϊκό τρόπαιο (το Conference με το 1-0 επί της Φιορεντίνα στο γήπεδο της OPAP Arena) και το πρώτο ελληνικής ομάδας προφανώς και δεν αλλάζει τίποτα. Ή αλλάζεις πλύ λίγα πράγματα σχετικά με την προσέγγιση και τη φιλοσοφία σου.

Ο περσινός Ολυμπιακός μπορεί να βγήκε τρίτος στο ελληνικό Πρωτάθλημα - σε μία σεζόν που έδειχνε να εξελίσσεται πολύ δύσκολα και είχε 4 αλλαγές προπονητών (μαζί με αυτή του υπηρεσιακού Συλαϊδόπουλου) - αλλά είχε δύο ιστορικές και τεράστιες κατακτήσεις.

Κατέκτησε το πρώτο του Conference League και το πρώτο Youth League. Τους πρώτους ευρωπαϊκούς τίτλους ελληνικής ομάδας υπό τις οδηγίες του Ισπανού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Φέτος είναι σαφές πώς ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Νο48 του σε μία ιστορική σεζόν καθώς τον Μάρτιο του 2025 (στις 10 Μαρτίου για την ακρίβεια) θα γίνει και... επίσημα 100 ετών.

Για να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη διασφάλιση της τρίτης του θέσης χρειάστηκε - όπως και την περασμένη σεζόν - να αποδειχθεί ρυθμιστής στο Πρωτάθλημα νικώντας 2-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και μειώνοντας έτσι τις ελπίδες της για τον τίτλο που εν τέλει πήρε ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Εδώ δεν χρειάζονται... συστάσεις. Καθόλου... συστάσεις για τον Ισπανό δάσκαλο των Ερυθρόλευκων, αν και ο ίδιος προτιμά να τον λένε απλά «Μέντι». Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφερε να πάρει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους μέσα σε 2 συνεχόμενες σεζόν. Έναν με τη Σεβίλλη και έναν με τον Ολυμπιακό στον οποίο έδωσε αγωνιστική... πνοή, ταυτότητα αλλά και μεγάλη εξέλιξη.

ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Ο Ολυμπιακός είχε απώλειες βασικών του παικτών φέτος αλλά κράτησε και κομβικούς του ποδοσφαιριστές. Έχασε τους Κάρμο, Φορτούνη, Ποντένσε και Ορτα αλλά κατάφερε να κρατήσει και τον βασικό του πορτιέρε, Κωνσταντή Τζολάκη αλλά και τον βασικό του φορ, Ελ Καμπί. Στην παρούσα φάση η ομάδα δουλεύει πάνω στην επιστροφή των Ορτα και Ποντένσε και ενώ διαφαίνεται πώς θα πάρει έναν ακόμα στόπερ και ίσως έναν μεσοεπιθετικό ή επιθετικό.

ΗΡΘΑΝ: Αναγνωστόπουλος (Τ, Κηφισιά), Πιρόλα (Α, Σαλερνιτάνα), Κοστίνια (Α, Ρίο Άβε), Στάμενιτς (Μ, Νότιγχαμ Φόρεστ δαν), Ντάνι Γκαρθία (Μ, Μπιλμπάο), Βέλντε (Μ, Λεχ Πόζναν) και Γιάρεμτσουκ (Ε, Μπριζ).

ΕΦΥΓΑΝ: Παπαδούδης (Τ), Σίνα (Τ), Ουσεϊνού Μπα (Α), Κάρμο (Α), Ρίτσαρντς (Α), Κίνι (Α), Αλεξανδρόπουλος (Μ), Ορτα (Μ), Ιμπόρα (Μ), Μαντί Καμαρά (Μ), Καμπράλ (Μ), Κούντε (Μ), Καρβάλιο (Μ), Ποντένσε (Μ), Φορτούνης (Μ), Χόλσγκροουβ (Μ), Λοβέρα (Μ), Μπρνιτς (Μ), Πέπε Ροντρίγκες (Μ), Αγκιμπού Καμαρά (Μ), Μπιελ (Ε), Ελ Αραμπί (Ε), Αλγκασίμ Μπα (Ε), Γιόβετιτς (Ε) και Ναβάρο (Ε).

Η «ΗΧΗΡΟΤΕΡΗ» ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Κρίστοφερ Βέλντε

Ο Νορβηγός διεθνής εξτρέμ αποκτήθηκε με αγορά από τη Λεχ Πόζναν και τον Ολυμπιακό να δίνει αρκετά εκατομμύρια. Παίζοντας είτε ως πλάγιος είτε πίσω από τον φορ στα φιλικά έκανε μεγάλη διαφορά με γκολ και δημιουργία φάσεων. Θα είναι εάν όχι ο απόλυτος σταρ από τους μεγάλους σταρ της επίθεσης.

ΤΟ «ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Αγιούμπ Ελ Καμπί

Ο απόλυτος killer του Ολυμπιακού και πρώτος του σκόρερ πέρυσι που έκλεισε με νέο συμβόλαιο. Την προηγούμενη χρονιά ο Αγιούμπ Ελ Καμπί είχε 33 γκολ σε 50 αγώνες και ήταν παίκτης - κλειδί για την κατάκτηση του Conference.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ

Κοστίνια

Εάν και είχε κλείσει πριν την καλοκαιρινή περίοδο είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει αισθητά. Ο λόγος για τον σκληροτράχηλο δεξιό μπακ, Κοστίνια, που έδειξε από τα φιλικά ότι θα δώσει βοήθειες και αμυντικά αλλά και δημιουργικά και επιθετικά.

Νο1 Στόχος: Η κατάκτηση του τίτλου συνιστά το μοναδικό... μονοπάτι του Ολυμπιακού. Για μία ομάδα του μεγέθους των Πειραιωτών τα 2 χρόνια μακριά από το Πρωτάθλημα ποτέ δεν γίνεται να είναι λίγα.

Θα είναι αποτυχία αν...: Ο Ολυμπιακός θα αποτύχει εάν δεν επιστρέψει στη δυναμική διεκδίκηση και κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα και μία 2η θέση δεν θα είναι μία θετική εξέλιξη για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ.

Το ρόστερ εδώ

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα