Ολυμπιακός, προετοιμασία: Η αποτίμηση των πεπραγμένων των παικτών του Μεντιλίμπαρ στην Ολλανδία (vids)

Ο Ζέλσον
Το Gazzetta ξεχωρίζει τα συν και πλην της προετοιμασίας όπως αποτυπώθηκαν μέσω των φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού αλλά και των προσώπων που ξεχώρισαν.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία έλαβε τέλος από το Σάββατο μετά και το τελευταίο χρονικά φιλικό με το σκορ 2-0 των Πειραιωτών επί της Ναϊμέγκεν. Το Gazzetta επιχειρεί να προσεγγίσει τα συν και τα πλην των πεπραγμένων της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Για να τα δούμε...

Θετικά στοιχεία

1. Και με διαφορά είναι το γεγονός ότι όλοι οι χαρισματικοί πιτσιρικάδες ξεχώρισαν. Από τον Κουτσίδη, τον Μουζακίτη, τον Μπακούλα, τον Παπακανέλλο μέχρι τον Κωστούλα. Κορυφαίοι από πλευράς ποιότητας και στοιχείων ο Μουζακίτης που έβαλε και ένα εξαιρετικό γκολ (σε πρώτη φάση) και ο Παπακανέλλος ενώ πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Κωστούλας, που έφτιαξε 2 γκολ. Από τους μικρούς εκτιμάται πώς θα μείνουν 3 στο ρόστερ και οι πιο δυνατοί υποψήφιοι είναι οι Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Κωστούλας.

2. Το level του Ζέλσον Μαρτίνς. Εξαιρετικός Ζέλσον που έβαλε 2 γκολ και που ήταν κινητικότατος, δραστήριος και πολύ καλός στο πιο μεγάλο διάστημα των φιλικών που αγωνίστηκε. Ο MVP των φιλικών των Πειραιωτών κυρίως δημιουργικά και επιθετικά.

3. Η εικόνα σχεδόν όλων των γκολκίπερ που έπαιξαν. Όσοι πορτιέρε έπαιξαν (Μπότης, Τζολάκης, Πασχαλάκης και Αναγνωστόπουλος) έδειξαν από καλή έως πολύ καλή εικόνα. Δείγμα του πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στους τερματοφύλακες.

4. Το αγωνιστικό πρόσωπο του Ρέτσου. Με διαφορά ο πιο σταθερός και αξιόπιστος στόπερ στη διάρκεια της προετοιμασίας και με βάση το τι έδειξε στα φιλικά ματς. Με τη Ναϊμέγκεν χρησιμοποιήθηκε ως εξάρι, θέση που έχει παίξει στο παρελθόν.

5. Το γεγονός ότι σε όλα τα φιλικά ο Ολυμπιακός είχε καλά διαστήματα απόδοσης. Και αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό διότι όλες οι 11άδες του Μεντιλίμπαρ είχαν πιτσιρικάδες μέσα και ήταν και πειραματικές από μεριάς προσώπων και θέσεων.

Αρνητικά στοιχεία

1. Η εικόνα του κέντρου σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν ως εξάρια παίκτες όπως οι Ντόι και Μπιανκόν. Οι ατυχίες με τους τραυματισμούς των Στάμενιτς και Γκαρθία δεν επέτρεψαν στον Ισπανό τεχνικό να χρησιμοποιήσει τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς χαφ του.

2. Οι χαμηλές... πτήσεις του Πεπ Μπιελ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν πήγε καλά σε επίπεδο κινήσεων και αγωνιστικού προσώπου στα φιλικά. Δεν ήταν πώς δεν είχε διάθεση αλλά δεν έδειξε αυτά που μπορούσε και σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ποιότητά του. Αυτή του δε η εικόνα μπορεί να βάλει για τα καλά σε... κίνδυνο την παραμονή του στον Ολυμπιακό.

3. Τα γκολ που προήλθαν από αμυντικές αντιδράσεις που μπορούσαν να αποφευχθούν. Μία τέτοια φάση για την άμυνα είναι το 1-1 της Αλ Καντσία. Εκεί που ο Ορτέγα αρχικά δεν μπορεί να διώξει και μετά ο Αμπι διώξει αλλά όχι σθεναρά και μακριά για να μείνει η μπάλα στην περιοχή και να σκοράρει ο Κινόνες.

4. Οι τελικές επιλογές των επιθετικογενών παικτών ή ορισμένων από αυτούς. Υπήρξαν περιπτώσεις με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες (όπως του Μασούρα) όπου εάν υπήρξε μία πιο καλή τελική επιθετική επιλογή θα είχε προκύψει γκολ. Όπου με πιο καθαρό μυαλό δηλαδή θα είχε σκοράρει και σε άλλες περιπτώσεις ο Ολυμπιακός.

5. Δεν είναι ακριβώς αρνητικό αλλά περισσότερο θέμα ατυχίας. Λόγω των τραυματισμών ο κόουτς Μεντιλίμπαρ δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει στα φιλικά των Πειραιωτών βασικά του στελέχη όπως τους Στάμενιτς, Γκαρθία και Ελ Καμπί.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα