Ολυμπιακός: Ο λυτρωτής Γιάρεμτσουκ, η ποιότητα του Βέλντε, η κακή εικόνα του β' ημιχρόνου και οι μεταγραφές

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο λυτρωτής Γιάρεμτσουκ, η ποιότητα του Βέλντε, η κακή εικόνα του β' ημιχρόνου και οι μεταγραφές

bet365

Ο Ουκρανός στράικερ έπιασε δουλειά στο σκοράρισμα αλλά ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα αρκετή δουλειά και στο να... ομορφαίνει το παιχνίδι του αλλά και στο να είναι πιο ουσιώδης. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ αποδείχθηκε ο άνθρωπος της ημέρας για τον Ολυμπιακό και δικαίως. Ήταν το κατάλληλο άτομο τη σωστή στιγμή στο Καραϊσκάκη. Ήταν η... χρυσή αλλαγή του Ισπανού τεχνικού των Ερυθρόλευκων. Αυτό το 2-1 σε αυτή τη χρονική συγκυρία έχει πολύ μεγάλη αξία και σημασία. Όχι πώς δεν θα σταθούμε και σε άλλα θέματα αλλά πρωτίστως μετράει το αποτέλεσμα και η νίκη.

Τώρα στα του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δίχως να είναι συγκλονιστικός ήταν καλός. Είχε καλά διαστήματα στην απόδοσή του, απείλησε με τον Κρίστοφερ Βέλντε, τον Ζέλσον και άλλους παίκτες και φυσικά σκόραρε ένα εξαιρετικό γκολ χάρις στον Νορβηγό winger.

Ένα γκολ από το οποίο φάνηκε η ποιότητά του ως παίκτης. Ο Κρίστοφερ Βέλντε στο πρώτο μέρος έχει βγάλει θετικότατο πρόσημο, παίζοντας πολύ στο ένας με έναν, έχοντας ωραίες κινήσεις, δημιουργώντας φάσεις και επιχειρώντας να απειλήσει από στατικές φάσεις.

Ο Βέλντε

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η εικόνα ήταν το δίχως άλλο κακή και χειρότερη από τον αγώνα με το Βόλο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Ολυμπιακός σίγουρα δέχθηκε πιο έντονη πίεση και απειλή από την... πρωτάρα Athens Kallithea, που γενικά επιχείρησε να παίξει ανοιχτά και να βρει δίχτυα και δεύτερη φορά (έπειτα από το 1-1 αλλά και το 2-1).

Έπαιξε ρόλο ότι τέθηκε off ο Εσε που είναι ο Νο1 χαφ του Ολυμπιακού; Ναι, σίγουρα έπαιξε. Άλλωστε είναι ο σπουδαιότερος παίκτης του από κάθε άποψη στη θέση του εξαριού αλλά και γενικά φοβερά κομβικός στη μεσαία γραμμή του. Δεν μπορεί όμως να αποτελέσει αγωνιστική δικαιολογία το ότι έγινε αλλαγή ένας παίκτης, όσο καλός χαφ και να είναι ο Σαντιάγκο Εσε. Στο τέλος βέβαια ο Ολυμπιακός πέτυχε απόλυτα τον σκοπό του που ήταν το 2/2 αλλά το αγωνιστικό πρόσωπο ειδικά ως προς το δεύτερο 45λεπτο χρήζει αισθητής βελτίωσης. Βελτίωσης και ως προς να... ομορφύνει το παιχνίδι του αλλά και να πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός και... κυνικός επιθετικά.

Το κλείσιμο των μεταγραφών θα μας δείξει και το τι να περιμένουμε

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα παίκτες να πάρει. Και δεν είναι μόνο ότι γυρίζει ο Κάρμο που θα του αλλάξει επίπεδο στην άμυνά του. Είναι ανοιχτό να ενισχυθεί και στον άξονα ακόμα και με 2 χαφ. Από τη μία είναι ο Ορτα και το εάν θα επανέλθει στο ρόστερ ή όχι και από την άλλη το πώς θα καλυφθεί το δημιουργικό κενό του Φορτούνη.

Ξέχωρα από αυτό υπάρχει η αναμονή για το θέμα Ποντένσε αλλά και το τι άλλη προσθήκη ενδεχομένως υπάρξει για τη νέα αγωνιστική περίοδο (ακόμα και αριστερού μπακ). Όλα αυτά τα νέα πρόσωπα θα μας δείξουν το που θα οδηγηθούμε ως προς τη συνέχεια αλλά και τι να περιμένουμε από τον φετινό Ολυμπιακό. Προς το παρόν οι Ερυθρόλευκοι κρατούν τα 2 τρίποντα αλλά και το μάθημα που πήραν από τον αγώνα με την Athens Kallithea.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.