Ολυμπιακός: Το «πολυβόλο» Ελ Καμπί που πήρε μπρος και έξι διαπιστώσεις

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το «πολυβόλο» Ελ Καμπί που πήρε μπρος και έξι διαπιστώσεις

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Λαμία με 3-0 στο καλύτερο έως τώρα παιχνίδι του στη Stoiximan Super League 1 όπου το σπουδαιότερο στοιχείο του είναι πώς ξεκίνησε να σκοράρει για φέτος ο Ελ Καμπί. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Έπειτα από ένα τέτοιο ματς από πλευράς Ολυμπιακού κυρίως στο 2ο μέρος και αυτό το 3-0 με τη Λαμία νομίζω πώς μπορούμε να βάλουμε στην άκρη (τουλάχιστον προσωρινά) την όποια... γκρίνια για τον Ποντένσε, τα μεταγραφικά ή οτιδήποτε άλλο. Η βελτίωση του Ολυμπιακού ήταν εμφανής, το 2ο του ημίχρονο άρεσε περισσότερο στον Μεντιλίμπαρ από το 1ο αλλά γενικά έφτιαξε φάσεις, απείλησε, έβαλε τρία γκολ και θα μπορούσε να είχε βάλει και παραπάνω και βέβαια είχε τον Ελ Καμπί που σκόραρε δις και έδωσε και 1 ασίστ.

Ήταν τα πρώτα φετινά τέρματα του Μαροκινού στράικερ για τον οποίο ο Βάσκος τεχνικός στις δηλώσεις του θέλησε να ξεκαθαρίσει πώς δίνει πολλά παραπάνω πράγματα από τα γκολ του. Ήθελε να αναδείξει δηλαδή ότι ο Αγιούμπ Ελ Καμπί βοηθά σε αρκετούς τομείς πέραν του σκοραρίσματος.

Αφήνοντας τον Ελ Καμπί μπορούμε νομίζω να κάνουμε έξι χρήσιμες διαπιστώσεις επί του αγωνιστικού...

1) Ο Τσικίνιο όταν παίζει πιο κοντά στον Εσε ή γενικά όταν δεν αγωνίζεται πιο κοντά στον φορ μπορεί να αποδώσει πολύ πιο καλά. Ο Πορτογάλος είναι ένας φοβερά ποιοτικός χαφ, αλλά θεωρώ και καταλαβαίνω ότι παίζοντας περισσότερο στο 8 είναι πιο... δυνατός αγωνιστικά.

2) Ο Εσε παραμένει σούπερ κομβικός στο κέντρο. Ο Αργεντίνος όταν είναι καλά και τα δίνει όλα (το οποίο συμβαίνει στις πιο πολλές περιπτώσεις) επιτρέπει στο τεχνικό επιτελείο να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

3) Ο Στάμενιτς θέλει ακόμα χρόνο. Δείχνει ότι δεν έχει προσαρμοστεί και δεν έχει τις απαιτούμενες αντιδράσεις κυρίως στην κάλυψη των χώρων και στα μαρκαρίσματα.

4) Για ένα ακόμα παιχνίδι Πρωταθλήματος ο κόουτς «Μέντι» βάζει δύο παίκτες στον άξονα σε λογική «εξαριού». Σε αυτήν την περίσταση είχε τον Εσε με τον Στάμενιτς με τον Τσικίνιο πιο μπροστά τους. Αυτό το μοτίβο δεν πήγε τόσο καλά στα προηγούμενα παιχνίδια.

5) Βέλντε και Ζέλσον δίνουν πολλά πράγματα και δημιουργικά και επιθετικά και μπορούν και περισσότερα. Είναι σε θέση να τραβήξουν... κουπί σε αυτό το σκέλος και ειδικά όταν ο άξονας δεν βοηθάει τόσο δημιουργικά και γενικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Και ο Νορβηγός και ο Ζέλσον έχουν το ένας εναντίον ενός με τον Βέλντε να δείχνει πώς έχει πιο καλά τελειώματα.

6) Με τον Νταβίντ Κάρμο στο πρώτο του ματς με τα ερυθρόλευκα μετά το come back του είδαμε μία πιο... γεμάτη 11άδα. Η επιστροφή του Ανγκολέζου στο κέντρο της άμυνας δεν έδωσε μόνο έξτρα σιγουριά αλλά βοήθησε και στο... χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα προς το κέντρο ή προς την επίθεση. Φοβερά σημαντική προσθήκη για τον Ολυμπιακό Κάρμο. Ένας απλά τρομερός στόπερ.

Υ.Γ. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πώς ήταν κακή η κλήρωση του Ολυμπιακού για την Ευρώπη. Έχει αρκετές ομάδες που μπορεί να... χτυπήσει αγωνιστικά και ο στόχος του να βρεθεί στην επόμενη φάση μοιάζει και είναι εφικτός και ρεαλιστικός. Πολύ σημαντικό βέβαια θα είναι και το πώς θα κλείσει το ρόστερ. Προσωπικά δε θεωρώ πώς παρότι οι 2 πρώτες αγωνιστικές με Λιόν και Μπράγκα δεν θα είναι εύκολες οι Πειραιώτες έχουν μετά εντός τη Ρέιντζερς, τη Τβέντε αλλά και τη Καραμπάγκ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.