Ολυμπιακός: Το ελληνικό στοιχείο, το ρόστερ των 25 παικτών και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής λίστας

Ολυμπιακός: Το ελληνικό στοιχείο, το ρόστερ των 25 παικτών και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής λίστας

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το ελληνικό στοιχείο, το ρόστερ των 25 παικτών και τα δεδομένα της ευρωπαϊκής λίστας

bet365

Στον Ολυμπιακό υπάρχουν πλέον συγκεκριμένα δεδομένα γύρω από το ρόστερ του σε μία ιστορική σεζόν, αυτή των 100 χρόνων για την οποία ο κόσμος του είχε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Έχουμε μπει σε ένα χρονικό σημείο όπου το ρόστερ του Ολυμπιακού εάν δεν έχει συμπληρωθεί στο 100% μπορεί να έχει κάποιες πολύ μικρές... πινελιές. Γενικά πάντως δεν βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να περιμένουμε αρκετές ακόμα προσθήκες. Ενδεχομένως να έχουμε να κάνουμε ακόμα με μία κίνηση. Ενδεχομένως όμως.

Ο κόσμος των Πειραιωτών - που δεν έπαψε ποτέ να γιορτάζει την ιστορική κατάκτηση του Conference - είχε από την πλευρά του τις απαιτήσεις του, όπως τις έχει κάθε χρόνο. Απλώς φέτος επειδή βρισκόμαστε στα 100 χρόνια του συλλόγου (που θα τα συμπληρώσει στις 10 Μαρτίου) οι απαιτήσεις αυτές είναι πιθανό να είναι ακόμα πιο μεγάλες. Και βέβαια όπως οι φίλαθλοι είχαν τις απαιτήσεις τους έτσι τις είχαν και οι άνθρωποι της ομάδας για να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Φυσικά σε μία μεταγραφική περίοδο όλα μπορούν να συμβούν. Κάποιες υποθέσεις μπορεί να πάνε καλά όπως του Βραζιλιάνου σταρ Γουίλιαν και άλλες να μην βγουν, όπως η προσπάθεια της επιστροφής του Ποντένσε με τα γνωστά δεδομένα. Δεν γίνεται δηλαδή και πρακτικά να βγουν όλες οι προσπάθειες μίας ομάδας.

Να δούμε όμως μερικά στοιχεία τα οποία ήθελε ο προπονητής. Πρώτον ένα πιο μικρό και ευέλικτο ρόστερ. Το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού απαρτίζεται (βάζοντας και τον Ολιβέιρα μέσα) από 29 παίκτες εκ των οποίων οι γκολκίπερ είναι 4. Άρα είναι ένα δυναμικό 25 παικτών κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μείνει κανένας... παραπονεμένος ως προς την ευρωπαϊκή λίστα. Απαντες αναμένεται να είναι σε αυτή.

Ενα 2ο στοιχείο έχει να κάνει με την παρουσία των ταλαντούχων παιδιών από την ομάδα Νέων στην πρώτη ομάδα. Συνολικά το ρόστερ έχει 13 Έλληνες κάτι που επίσης έχει την αξία του και τη σημασία του. Εξάλλου ο Ισπανός κόουτς ήταν υπέρ του να αναδειχθούν αυτά τα παιδιά και να πάρουν ευκαιρίες και φυσικά το ιδανικό θα ήταν στα επόμενα παιχνίδια να παίξουν και άλλοι εκτός από τον στράικερ Κωστούλα. Πάνω σε αυτό να μην ξεχνάμε πώς δεν υπάρχει πια Ολυμπιακός Β' και για αυτό ακριβώς τον λόγο δρομολογήθηκαν και τόσες αποχωρήσεις παικτών και πλέον έχουν μείνει ελάχιστοι εκτός πλάνων (3) που θα αποχωρήσουν και αυτοί.

Το κλίμα που υπάρχει γενικά είναι πώς ο κόουτς Μεντιλίμπαρ είναι και δείχνει ευχαριστημένος από το ρόστερ και ενώ βέβαια ήταν πάντα σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση για τα μεταγραφικά. Προφανώς και μία ομάδα κρίνεται στο γήπεδο όπως και οι προσθήκες της. Εκεί φαίνονται όλα φυσικά.

Και βέβαια υπάρχει και το εξής. Ο Βάσκος τεχνικός δεν θέλει να έχει περιπτώσεις σαν τον Γιόβετιτς στην ομάδα. Προφανώς όχι από πλευράς ταλέντου αλλά στη λογική του ότι ήταν ένας παίκτης που ήθελε να παίζει όσο περισσότερο γίνεται. Δεν θέλει να έχει παίκτες που να κάνουν... παράπονα ή γενικά παραπονεμένους για τον χρόνο συμμετοχής τους.

Ο Κάρμο που του αλλάζει ξανά την άμυνά του και οι αγωνιστικές ευθύνες του Ολιβέιρα

Ο Ολυμπιακός πήρε προφανώς παίκτες υψηλότατης ποιότητας σε αυτή τη διαδικασία. Τον Βέλντε, τον Κάρμο που του αλλάζει level στην άμυνά του αλλά και τον σταρ Γουίλιαν.

Στην άμυνά του εάν υπάρχει ένα ερωτηματικό αυτό αφορά στον αριστερό μπακ αλλά και αυτό θα κριθεί ανάλογα με το πόσο θα παίξει ο Αποστολόπουλος καθώς ο Ορτέγα όσο και να θέλει δεν γίνεται να σηκώσει όλο το αγωνιστικό φορτίο. Ποσοτικά πια έχει αρκετά χαφ με τον Ολιβέιρα βέβαια να είναι να αναλάβει σημαντικές ευθύνες στο δημιουργικό σκέλος καθότι στο ρόστερ δεν υπάρχει ούτε Ορτα ούτε Φορτούνης και ο Τσικίνιο παρά τη δεδομένη ποιότητά του θα χρειάζεται βοήθειες. Για τον Ολυμπιακό - όπως έχουμε σημειώσει ξανά - θα είναι ιδιαίτερα κομβικό να του βγουν όλοι οι νέοι χαφ του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.